MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 13, 2025 3:38 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 18 9 10 11 12 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

sprzedam v8 o poj 700 cm na papiur przydo sie na wiosna rok prod 05 [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

koń jaki jest ...każdy widzi ,,,, silnik musi coś spalać:albo benzynke, albo olej , albo zawory...""

http://www.kolderki.org/kolderki/pages/ ... php?nr=275

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
mycha pisze:
sprzedam v8 o poj 700 cm na papiur przydo sie na wiosna rok prod 05 [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

No co? tylko 1 tłok zamontowany :D

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Grzegi pisze:
Bukol pisze:

Reasumując: popieram formę podatku, odgórnie ustalony wzór który (teoretycznie) uniemożliwia oszustwa i nadużycie (to chyba najbardziej boli kilku zagorzałych forumowiczy), jest jasny i czytelny. Nie popieram kwot, które są chore i praktycznie zamykają możliwości sprowadzenia samochodów starszych niż 10 lat.

zgadzam się z Tobą [usmiech] ...dla mnie jasny i czytelny wzór tak jak to powiedziałeś...to np. 1500PLN (powiedzmy koszty złomowania) za auto obojętnie czy będzie miało 5 czy 15 lat oraz 1300 czy 6900 ccm....

Tak, jestem w stanie się zgodzić na zapłacenie 1500zł aby tę świeżo wyprodukowaną Pandę jeszcze na parkingu w Tychach i z folia na siedzeniach, mogli na miejscu zezłomować, bo ja wybieram jazdę dwudziestoparoletnim Mercedesem, który tak prędko złomowania potrzebować nie będzie... [ok] A Panda zazwyczaj wzięta na raty [niech będą nawet mikroraty na 10 lat i 3 rodziny] prędzej zostanie spłacona razem z tą opłatą środowiskową niż Mercedes ustąpi miejsca młodszemu.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Stawiam oranżadę każdemu, kto pamięta co kto i o czym mówił od początku...

Wy gadajcie, a ja dzwonię do znajomej znajomej co siedzi w WK. Może się czegoś więcej dowiem. Bo co mnie to wszystko obchodzi?? Zmienią to zmienią, nie to nie. Pitolenie w bambus i tak nic nie zmieni. Patrzcie, żeby fajnie żyć, rano móc zajrzeć do lustra i spojrzeć sobie samemu w oczy, być zdrowym i coś w życiu osiągnąć. Reszta to pikuś.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

(me: how) pisze:
Stawiam oranżadę każdemu, kto pamięta co kto i o czym mówił od początku...

Wy gadajcie, a ja dzwonię do znajomej znajomej co siedzi w WK. Może się czegoś więcej dowiem. Bo co mnie to wszystko obchodzi?? Zmienią to zmienią, nie to nie. Pitolenie w bambus i tak nic nie zmieni. Patrzcie, żeby fajnie żyć, rano móc zajrzeć do lustra i spojrzeć sobie samemu w oczy, być zdrowym i coś w życiu osiągnąć. Reszta to pikuś.

WK jest zielone jak cebula na wiosnę, projekt jeszcze nie wyszedł w ostatecznej wersji z ministerstwa, i zanim doleci do sejmu i zostanie przełosowany to może już był styczeń. A z projekcie zapisany jest 3-miesięczny okres od uchwalenia do wejście w życie nowych przepisów. Wg mojego kolegi który jest w Luksemburgu urzędnikiem unijnym, te 3 miechy to wystarczająco długo by sprawę zaskarżyć do Komisji Europejskiej. Kary które mogą być na Polskę nałożone napewno wpłyną najbardziej zbawiennie na polską gospodarkę. Stosując punkt widzenia przytoczony wcześniej przez jedną z osób które się tu wypowiadały - uszczuplenie budżetu krajowego wpłynie wyśmienicie na polską gospodarkę, bo będzie "ją to stymulować do działań pro-gospodarczych" - podobno to normalny odruch podmiotu któremu się zabiera kasę.

Ostatnio zmieniony pt gru 10, 2004 9:44 pm przez TrickyKid, łącznie zmieniany 2 razy.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

jeszce jedno pytanko: po co myśmy wchodzili do unii skoro i tak chcemy sie odizolować gospodarczo za pomocą opłat , podatków, i durnych przepisów walić obywatelom pod nogi kłody żeby tylko czegoś nie zrobili żeby żyć normalnie, :evil: i cała unia sobie żyje jak lordy a u nas ciągle ciemnogród i ekonomiczny zamordyzm . a szanowny pan s stosuje wg mnie czysty lepperyzm tylko używa ładfniejszych słów. polskie mleko dla polaków [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

w 123 280 E błękit metalic 80r

volvo 460 96 fajnie śmiga

koń jaki jest ...każdy widzi ,,,, silnik musi coś spalać:albo benzynke, albo olej , albo zawory...""

http://www.kolderki.org/kolderki/pages/ ... php?nr=275

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lektura do poduszki - nowy gatunek literacki, fiscal-thriller : http://www.mf.gov.pl/_files_/sluzba_cel ... bowych.pdf

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

mycha pisze:
jeszce jedno pytanko: po co myśmy wchodzili do unii skoro i tak chcemy sie odizolować gospodarczo za pomocą opłat , podatków, i durnych przepisów walić obywatelom pod nogi kłody żeby tylko czegoś nie zrobili żeby żyć normalnie, :evil: i cała unia sobie żyje jak lordy a u nas ciągle ciemnogród i ekonomiczny zamordyzm . a szanowny pan s stosuje wg mnie czysty lepperyzm tylko używa ładfniejszych słów. polskie mleko dla polaków [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

No cóż, – jeżeli tylko takie wnioski wyciągnąłeś ze wcześniejszych wypowiedzi -

– TO SERDECZNIE WSPÓŁCZUJĘ !!!

Jednak jak sadzę jak zostanie wprowadzony ten podatek to ty na tym na pewno mocno skorzystasz – nie pojedziesz za granicę po samochód i dzięki temu zapewne nie zrobisz sobie krzywdy przechodząc tam np. przez ruchliwą ulicę, bo przy takiej bystrości, jaką widzę u ciebie o wypadek nietrudno! [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

S1

p/s bez urazy :)

Ostatnio zmieniony pt gru 10, 2004 10:32 pm przez Samsung1, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Samsung1 pisze:

Niestety nie! - najważniejsze jest to, co wam koledzy umknęło – tu nie chodzi o wpływ z tego podatku tylko o zahamowanie poprzez wprowadzenie tego podatku całego tego szkodliwego zjawiska !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tak, więc Ty Stawrosie i TrickyKid – nie macie racji.

Z całym szacunkiem Kolego Stawros – spróbuj dostrzec to, co próbowałem wyżej wykazać – wierz mi taka jest rzeczywistość po prostu.

Pozdrawiam – S1 :)

A ja twierdzę ( i nie tylko ja zresztą) że, to jak nazywasz - zjawisko nie przynosi żadnej szkody takim jak my. Jedynymi zainteresowanymi w ukróceniu taniego, prywatnego importu aut z zachodu są panowie siedzący w kieszeniach fabryk motoryzacyjnych i lobby dilerów i to ich pomysłów bronisz - też masz w tym interes , czy jak? Nie łudź się że Kowalski kupiłby 500000 nowych samochodów, to nie realne.Ciężko zresztą ten plastyk nazywać samochodem, wybacz ale bezpieczniej czuje sie w swojej 20- letniej beczce niz w nowym Fiacie typu Panda.
Problem polega na bezkompromisowym przestrzeganiu przeglądów technicznych i na niczym więcej, ale wtedy nikt na stacji nie dostałby 50 czy 100zł w kieszeń a to boli - tylko akurat nie mnie.
Twoja (moim zdaniem sztuczna - bo o głupotę Cię nie podejrzewam) wiara w świetlaną przyszłość mnie rozbraja i przypomina atmosferę poczatku lat 90 - teraz to miał byc raj i co wyszło? To samo co wyjdzie z tego i innych poronionych ( a własciwie złodziejskich) pomysłów.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Samsung1 pisze:
Jednak jak sadzę jak zostanie wprowadzony ten podatek to ty na tym na pewno mocno skorzystasz – nie pojedziesz za granicę po samochód i dzięki temu zapewne nie zrobisz sobie krzywdy przechodząc tam np. przez ruchliwą ulicę, bo przy takiej bystrości, jaką widzę u ciebie o wypadek nietrudno!
S1

Obrażanie ludzi z którymi się rozmawia nie jest powszechnie uznawane za przedstawianie przekonujących argumentów, przynajmniej wśród ludzi powyżej 13-ego roku życia.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Stawros pisze:
Jedynymi zainteresowanymi w ukróceniu taniego, prywatnego importu aut z zachodu są panowie siedzący w kieszeniach fabryk motoryzacyjnych i lobby dilerów i to ich pomysłów bronisz

Patrząc globalnie nawet producenci samochodów nie mają interesu w tym, by polski rynek był w jakikolwiek sposób izolowany. Skoro rzekomo zwolniliśmy 600.000 miejsc parkingowych w UE uszczuplając przy tym własny popyt na nowe auta zaledwie o 10-12K sztuk, jest więc jasne, że nakręciliśmy producentom popyt na terenie starej UE o jakim nawet nie śnili. Pozostaje pazerność naszego budżetu centralnego, który od dawien dawna jest nastawiony wg wzoru - trzeba opodatkować co się da, by zapchać dziurę która się rozrasta - wielka mi finezja ekonomiczna, z tej samej.... yyyy z tego samego śmietnika co pomysł na PIT50%.

Ostatnio zmieniony pt gru 10, 2004 10:18 pm przez TrickyKid, łącznie zmieniany 2 razy.

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
Stawros pisze:
Jedynymi zainteresowanymi w ukróceniu taniego, prywatnego importu aut z zachodu są panowie siedzący w kieszeniach fabryk motoryzacyjnych i lobby dilerów i to ich pomysłów bronisz

Patrząc globalnie nawet producenci samochodów nie mają interesu w tym, by polski rynek był w jakikolwiek sposób izolowany. Skoro rzekomo zwolniliśmy 600.000 miejsc parkingowych w UE uszczuplając przy tym własny popyt na nowe auta zaledwie o 10-12K sztuk, jest więc jasne, że nakręciliśmy producentom popyt na terenie starej UE o jakim nawet nie śnili.

Zgoda. Więc po prostu znowu gdzieś wypłynęło i Samsung musi załatać dziurę, tylko dlaczego my?

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:

Patrząc globalnie nawet producenci samochodów nie mają interesu w tym, by polski rynek był w jakikolwiek sposób izolowany. Skoro rzekomo zwolniliśmy 600.000 miejsc parkingowych w UE uszczuplając przy tym własny popyt na nowe auta zaledwie o 10-12K sztuk, jest więc jasne, że nakręciliśmy producentom popyt na terenie starej UE o jakim nawet nie śnili. ...

Wiesz, co - ręce opadają jak się Ciebie czyta.

Czy ty widzisz, jakie brednie* wypisujesz?

Rzecz w tym by nie patrzeć właśnie globalnie tylko przez pryzmat Polski.

Polski, czyli kraju, w którym żyjesz i pracujesz.

I dlatego ostatnią rzeczą, jaką powinniśmy robić to „…nakręcać producentom popyt, o jakim nawet nie śnili…”, – jeżeli ten popyt ma się realizować POZA granicami naszego kraju!

Czy ty tego naprawdę nie pojmujesz?

Widzę, że marnuję z Tobą tylko czas – dobranoc.

S1

* bez urazy

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Ta dobra mnie to juz wali co te kłaki wprowadza ale nie rozumienm Panie Samsung dlaczego te opłaty maja podniesc wzrost sprzedazy nowych aut :o ?????????? przeciez wtedy sie bedzie opłacac kupowac prawie nowe rozbitki!!!!!!!! same te stłuczki beda u nas!!! Przykałd znajomy sprowadził E 270 CDI w ''zaawansowanym'' wieku 6 miesiecy za chyba 23,5 tys.euro(przebieg 5,5 tys,km) a nowy cos kosztował DE ponad 40 tys. Jest roznica co?.Oczywiscie mały front szaden. [oczko] .Tak ze nie wiem w czym miały by te przepisy chronic nasz rynek????? Na pewno nakreca koniunkture na sprowadzanie nowych uszkodzonych a nie paroletnich całych!.Ja bym wolal 5-8 letnie całe z poduszkami i oryginalnym lakierem niz rozwalone nowki!

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Samsung1 pisze:
Widzę, że marnuję z Tobą tylko czas – dobranoc.

[szalone]

Niech Pan nie marnuje, tylko idzie w tym czasie doprowadzic wystawione samochody do takiego stanu zeby faktycznie byly warte swojej ceny. Bo jak na razie, to mozna znalezc o nich bardzo "pochlebne" opinie [szalone].

Probuje Pan tu wszystkim narzucic co powinni myslec, jesli ktokolwiek wyrazi inne zdanie, to oczywiscie zaraz pojawia sie odpowiedz w stylu zaprezentowanym wyzej.

Juz tu ktos przyrownal ( calkiem slusznie ) Pana do Leppera. Slusznie bo podobnie jak i on, powinien sie Pan zajac obrazaniem ludzi a nie polityka. Wychodzi to Panu nad wyraz najlepiej. No ale z Pana bystroscia ... bez urazy oczywiscie.

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 18 9 10 11 12 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00