Bukol pisze:
BECKER pisze:
a przez kogo tak jest?? oczywiście przez nasz RządSuperStars
Jasne - wszystkiemu są winni ONI. Balcerowicz musi odejśc.
Źle mi się robi jak słucham takich wypowiedzi
Cytuj:
gdyby znieśli akcyze i zrobili tak jak jest w każdym NORMALNYM kraju unii europejskiej
A jak wg Ciebie jest w NORMALNYCH krajach? Nie ma podatków?
Szroty są w Polsce bo:
1. ludzie bez skrupułów to sprowadzają,
2. ludzie bez wyobraźni to kupują, bo wstyd jeździc Pandą - trzeba miec Merca lub Bmw coby nie wyglądac jak "kiep".
gdyby było wszystko ok to napewno nie słyszał byś takich wypowiedzi,
jeżeli chodzi o NORMALNE kraje to tylko u nas jest akcyza, nigdzie indziej, tylko u nas rzucają nam kołki pod nogi, żeby nie można było mieć czegoś co mozna kupić za normalne pieniądze.
rozmawialem z gościem z litwy, który robił wielkie

na to co mu opowiedziałem co i ile musimy przejść aby zarejestrować sprowadzane auto.
może w pewnym stopniu lepiej jeździć mercem lub bmw niż pandą bo tamte lepiej wyglądają i tp, ale ja uznaje jedną zasade: te bmw i merce są 100x bezpieczniejsze od tej pandy i tp, i w razie nieszczęśliwego wypadku z większym prawdopodobieństwem wyjde cało z mb lub bmw niż z takiej pandy.
młodzi ludzie, którzy się uczą a mają co nie co odłożone (zarobili na wakacjach, pomogli babci w ogródku i tp) za te swoje wypociny kupują ledwo trzymające się kupy maluchy, duże fiaty, polonezy.
tak być nie musi, jak mówiłem wcześniej, kiedy u nas samochód będzie normalną rzeczą, którą każdy może mieć bez względu na stan majątkowy i tp??
auta sprowadzane w moim mniemaniu nie mają nic wspólnego ze szrotami, ponieważ większość z nich ma ważny TUV, a jeżeli auto w niemczech ma TUV to nie jest napewno złom, bo to nie jak w polsce, że przegląd dostaniesz za flaszke i wszystko gra.
najpierw powinniśmy się pozbyć naszego krajowego złomu, który zagraca i niszczy nasze drogi, w większości stanowi zagrożenie dla życia ludzkiego.
dopiero później czepiajmy się aut sprowadzanych, którymi i tak będziemy się cieszyć dłużej.