Siemanko
DW:Wiedzmin
Nie mędze tutaj tylko spotkalem sie pierwszy raz z taka osobliwoscia wiec chcialbym sobie temat zglebic. Po co jest to forum??? Gdzie indziej uzyskam wyczerpujace wiadomosci na ten temat???? Dla laika w tej materii jak jedzie na stacje i wchodzi mu wiecej paliwa niz traktuja o tym dane fabryczne + to co jeszcze bylo w zbiorniku to wnioski nasuwaja sie same.
Cytuj:
Pokaż mi jakies dokumenty-legalizacje ze twój zbiornik ma 72 litry .. pała nie masz czegos takiego a ja opokaze ci legalizacje dystrybutora..
Niestety nic takiego nie mam, nie chce miec i szczerze powiem, ze mam to w d.upie. Po prostu samo zjawisko dosc mnie zaintrygowalo, nasunelo sie pare pytan i stad ten post. Jedyne dane, ktorymi dysponuje dot. pojemnosci zbiornika paliwa to oryg. instrukcja obslugi (nota bene dzisiaj zakupiona), prospekty ww. modelu oraz strony www
Nie wiem czy Bozia dala Ci moznosc uwaznego czytania lecz napisalem, ze nie tankuje w lesie tylko na stacji sieci Petrochemii (jest nawet w centrum miasta
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
)
Co do skonczenia wywodow to wywody skoncza sie samoistnie jak ktokolwiek z tego forum uzna temat za wyczerpany lub Sz. Koledzy Bukol lub Stawros temat powyzszy zamkna.
BTW dzieki za cenne info ktore brzmi:
Cytuj:
Co do lania na maxa czy dobijania to nie ma znaczenia.. Legalizacja odbywa sie przy max przepływie jak i przy dlawieniu. Dystrybutor nie przejdzie legalizacji jesli pokazuje za mało jak i za dużo ..
Tym bardziej jestem w szale
Czyli wynika, ze rura + wlew maja pare litrow
I jeszcze jedno pytanie co do slow Bukola:
Cytuj:
W każdej instrukcji jest napisane, żeby pod korek nie lać (w tej od 124 też) i pewnie dlatego wyszło Tobie więcej niż 72, które nota bene oznacza pojemność samego zbiornika
Dzisiaj zakupilem takowa instrukcje. Pewnie jest tam taka nota tylko, ze nie znam jezyka naszych zachodnich sasiadow zza Laby.
Dlaczego nie zaleca sie lac po korek???? co, zbiornik sie urwie???? ze wzgledow bezpieczenstwa????? Cos takiego widze po raz pierwszy (czlek sie uczy przez cale zycie a i tak umrze glupi)
Odpowiedzcie prosze
PZDR