Cześć,
w EMPiKu można znów kupic MB Classic po angielsku. W nowym numerze jest loteria w ktorej za 5 EUR mozna wygrać 116 280 SE lub Pagodę 280 SL (coś dla Sebiana
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
). Poza tym porównanie czterech aut za 20.000 eur kazde z innej epoki, artykuł o prototypach MB oraz ciekawy artykuł o koligacjach MB z amerykańskimi markami na przestrzeni czasu i wiele innych.
Kupiłem też niesamowity album pt Mercedes. Duży format, 600 stron. Myślałem że kosztuje ze 300 zł. Zdziwiłem sie bo tylko 120 a że był ostatni egzemplarz to dali mi zniżkę 20 procent. Album jest ekstra, super zdjęcia. Pierwsze sto stron to historia marki. Dalsze 500 to zdjecia i krotkie opisy modeli. Na koncu jest jeszcze zestawienie wszystkich produkownych modeli z podstawowymi danymi i schematycznymi rysunkami. Wielką zaleta tego wydania jest to że żadeń ale to żaden model MB nie jest pominiety. Album kończy sie zdjęciami najnowszego smarta, nowej A klasy i CLSa. Ma jedną wadę nie posługują się fabrycznymi oznaczeniami aut tylko marketingowymi skrótami. Ale to pryszcz przy całej reszcie. Może jest jeszcze gdzieś w innym EMPiku.
Aha na niektóre auta poswiecają wiecej stron na inne tylko jedną. Tak niestety jest ze 114-115... szkoda. Zresztą wogóle wydaje mi sie że ten model jest traktowany bardzo po macoszemu wśród całej E klasy i wśród pozostałych modeli.
Pozdrawiam
Futrzak