misiek pisze:
Mitu, nie marudz!
Auta sa piekne, kolorystycznie cudowne, zdjecia ich jeszcze piekniejsze po prostu zyc nie umierac
Eee Panie ja nie marudzę
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
tylko tak szukam dziury w całym
. Naprawdę są piękne, a ja wciąż nie mogę nadziwić się tym zagłówkom
![[szok2]](./images/smilies/szok2.gif)
, których jestem zagorzałym zwolennikiem
![[ok]](./images/smilies/ok.gif)
. To wybitna rzadkość nawet w kolejnych modelach!!!
Ocet pisze:
Mitu pisze:
Nie zgadza mi się tylko kierownica, bo moim zdaniem w latach 1958 - 1960 nie było takiej kierownicy

...
Racja, weszla nieco pozniej, to chyba druga seria W110/111 ew. pierwsza 108 .
Niezupełnie, bo to raczej seria 1,5, ale żeby nie gmatwać to ta kierownica do W 110 i W 111 weszła wraz z innymi zmianami w sierpniu 1963 roku. Dlatego zamiast przyporządkowywać ją (kierownicę

) do pierwszoseryjnego W 108, przyporządkowałbym ją zdecydowanie do nowych modeli, które zaprezentowano w marcu 1963 roku na targach w Genewie, a są to W 112 300 SEL (wybaczcie, że jako pierwszego go wymieniam, ale mam do niego wybitną słabość
![[slinka]](./images/smilies/slinka.gif)
) i W 113 230 SL. W tych modelach ta kierownica pojawiła się po raz pierwszy. Oczywiście montowana była też później w W 100 (od początku produkcji, ale też niezupełnie taka sama) i w W 108, ale temat W 108/109 pozostawię Tobie Janku, jeśli pozwolisz
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
.
Ocet pisze:
Niemniej jednak nie obrazilbym sie, jakbym dostal to wymienilbym te kierownice
Nie miałbyś wyjścia, bo jakbym od Ciebie zanabywał to auto to odliczyłbym od jego wartości cenę nowej kierownicy w serwisie (tej właściwej)
. Tylko wątpie, że chciałbyś je sprzedać

...
Ocet pisze:
A tlo wam sie nie podoba?
Czy to jest pytanie retoryczne?
Od biedy mogę wziąć tę "amerykę", która stoi za "pontonami" na pierwszym zdjęciu

.
P.S. Zauwarzyliście, że coupe ma białe kierunkowskazy, a convertible pomarańczowe

?