MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 15, 2025 1:47 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

No tutaj to nie wiem - zepsuli czy może poprawili? [zlosnik]

Obrazek

S1

Tytuł:
wiarus senior

Jeżeli miałbym wybierać z dwojga złego wybrałbym 8' [zlosnik] * zakładając oczywiście że pod maską jest silnik MB a nie np DU [zlosniki]

Tytuł:
wiarus senior

Samsung1 pisze:
No tutaj to nie wiem - zepsuli czy może poprawili? [zlosnik]

Obrazek

S1
Za małolata widziałem takiego kaszelka miał nawet elementy wnętrza z w201 wtedy mi się bardzo podobał [oczko]

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

nyguz pisze:
and6412 pisze:
Nie, nie, nie. teraz przeczytałem mojego posta, i faktycznie, mozna bylo zrozumiec, że wyrazenia a'la "wieś tańczy i śpiewa" są pod twoim adresem.

Wcale tak tego nie odebrałem. Po prostu śledziłem już tu kilka dyskusji na temat odstępstw od oryginałów i dlatego spodziewałem się takich reakcji. Luz 8)

Po bliższym przyjżeniu się tej 107 faktycznie, przyznaję Wam rację, ale czy z tym /8 jest na prawdę aż tak źle? [oczko]

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Przecież to wciąż pozostaje solidnie odrestaurowany /8

Myśle, że to autko dało by sie jeszcze naprawić i wtedy było by jeszcze piekne, podoba mi sie strasznie wnetrze jest rewalacyjne, szkoda że tak żadko sie takie spotyka.
Może Kolega przyjedzie na spocik ?? w niedziele [happy]

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

AMG pisze:
Myśle, że to autko dało by sie jeszcze naprawić i wtedy było by jeszcze piekne, podoba mi sie strasznie wnetrze jest rewalacyjne, szkoda że tak żadko sie takie spotyka.

Pewnie masz rację tylko co z zawieszeniem :-? ?
Pęknie położony lakier i świetny kontrast tapicerki z kolorem nadwozia - niczym pierwszoseryjna taksówka [zlosnik] ;) . Naprawdę ma swoje plusy.

AMG pisze:

W któryśm wątku proponowałem Koledze przyjazd na spot (poprzedni chyba), ale niestety bez odzewu :cry: . Z tego co pamiętam to Kolega wyraził obawę, że nie zapali, więc ja się powtórzę - Jak nie zapali to pociągniem [zlosnik] .

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Mitu pisze:
AMG pisze:

W któryśm wątku proponowałem Koledze przyjazd na spot (poprzedni chyba), ale niestety bez odzewu :cry: . Z tego co pamiętam to Kolega wyraził obawę, że nie zapali, więc ja się powtórzę - Jak nie zapali to pociągniem [zlosnik] .

Jak nie zapali to niech przykica, tym czymś, co osobiście zniszczył.

Sorry, ale mam uczulenia na te skaczące dziwadła, i kazdego kto robi cos takiego z autem uważam za istotę poniżej poziomu człowieka pierwotnego.

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
Mitu pisze:
AMG pisze:

Jak nie zapali to niech przykica, tym czymś, co osobiście zniszczył.

Sorry, ale mam uczulenia na te skaczące dziwadła, i kazdego kto robi cos takiego z autem uważam za istotę poniżej poziomu człowieka pierwotnego.

and6412 chyba nie zrozumiałeś albo cytaty Ci się pomyliły! Przeczytaj jeszcze raz uważnie. Przecież Kolega nyguz stwierdził tylko, że ten /8 nie jest taki zły. To przecież nie jest Jego auto i nie napisał, że przeróbka zawieszenia Mu się podoba czy że ma tak w swoim W 115. W problemach z zapaleniem chodziło o to, że Kolega ma diesla, a one przy ujemnych temperaturach czasem odmawiają współpracy.
Trochę tolerancji, przecież Kolega nyguz może mieć odmienny gust, nie musisz być taki surowy :roll: ... Np. ja nie lubię gazu, a staram sie siedzieć cicho [zlosnik] ;) .

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Osobiście to ja jeszcze nic nie "zniszczyłem" :-? Czarna 115 jest z Niemiec. Nie mam zamiaru dyskutować tu na temat sensu budowania, jak to ująłeś "skaczących dziwadeł" ale taka przeróbka jest całkowicie odwracalna i to w ciągu jednego dnia, dlatego właśnie nie sądzę aby to auto można było uznać za zniszczone.

Jesli chodzi o spot, wybieram się chyba od dwóch miesięcy, ale zawsze mnie coś powstrzymuje. Moja 115 miewa humory a weekend to jedyne dni kiedy mam dla niej czas. Postaram się tym razem wpaść, ale nie mogę nic obiecać bo stanąłem przed kolejną drobną, ale uziemiającą auto usterką :(

Pozdrawiam.

Obecnie: Oldsmobile Cutlass 1980r.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

O, dziękuję Mitu, zacząłem swojego posta pisać jeszcze przed Tobą.

Ja wychodzę z założenia że dopóki ktoś niszczy własne auto, nikomu nic do tego, bez względu na to jak brzydki będzie efekt. A "istotą poniżej poziomu człowieka pierwotnego" mógłbyś mnie kolego And6412 nazywać gdybym zniszczył Twoje auto :-?

Pozdrawiam.

W115 220D 1976r.

W123 240D 1978r.

Tytuł:
wiarus senior

nyguz pisze:
... ale czy z tym /8 jest na prawdę aż tak źle? [oczko]

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Przecież to wciąż pozostaje solidnie odrestaurowany /8

Moim zdaniem nie jest to jeszcze zniszczony samochów. Oglądałem zdjęcia z przebiegu prac nad tym autem i goście "przyłożyli się". Błędem było założenie hydrauliki- jednak my to postrzegamy jak błąd, a dla nich to był cel działania.
A widziałem /8-mki bardziej zbeszczeszczone przez ludzi "urzędujących" na tym forum (listy aluminiowe do wykańczania wykładzin podłogowych na progach, błotniki od I i II serii na jednym aucie, silniki diesla "po kapitalnym remoncie" z 2 tłokami nowszego typu i dwoma starszego przy nie zmienieniu komór wstępnego spalania, kompletny brak końców podłużnic przednich, zaszpachlowane otwory po listwach i przyklejenie paska w tym miejscu jak imitacja listew). Do tego auta te były oferowane jako 100% oryginały i po całkowitej renowacji.
Więc jedno ciśnie mi sie na klawiaturę "Przyganiał kocioł garnkowi"

Tytuł: .
swój chłop

A mi się ten lowrider /8 podoba [zlosnik] . A slc przygotowany do wyścigów na 1/4 mili już pozostaje tematem do dyskusji.

wersja taxi, ale nie na taxi:)
"Kość słonia"
--------------------------------
w123 240D 1979
ale już na częściach...

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Obrazek

A to przypadkiem nie jest kawałek klapy od malucha? :roll:

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

nyguz pisze:
Osobiście to ja jeszcze nic nie "zniszczyłem" :-? Czarna 115 jest z Niemiec. Nie mam zamiaru dyskutować tu na temat sensu budowania, jak to ująłeś "skaczących dziwadeł" ale taka przeróbka jest całkowicie odwracalna i to w ciągu jednego dnia, dlatego właśnie nie sądzę aby to auto można było uznać za zniszczone.

Jesli chodzi o spot, wybieram się chyba od dwóch miesięcy, ale zawsze mnie coś powstrzymuje. Moja 115 miewa humory a weekend to jedyne dni kiedy mam dla niej czas. Postaram się tym razem wpaść, ale nie mogę nic obiecać bo stanąłem przed kolejną drobną, ale uziemiającą auto usterką :(

Pozdrawiam.

Ja zrozumiałem, że to kolegę od czarnej W115 zapraszaliście na spocik [zlosnik] Wiem, ze to auto nie jest Nyguz'a
Sorry, Nyguz nie chciałem żebyś mnie tak zrozumiał. Nawet jesli byloby to twoje auto, to nic bym nie powiedzial, bo nie mam najmniejszego zamiaru wchodzic w zwady z nikim z forum.
absolutnie nic do Ciebie nie mam ;-)

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

nyguz pisze:

Pozdrawiam.

Wpadnij zapraszamy !
Jak ktos juzx raz sie pojawi to zostaje czestym bywalcem na stałe podpytaj kolegów, jeden kolega już sie długo wybierał a teraz żałuje, że tyle stracił [zlosnik] [oczko] nie idz w jego ślady ...

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
Ja zrozumiałem, że to kolegę od czarnej W115 zapraszaliście na spocik [zlosnik] Wiem, ze to auto nie jest Nyguz'a
Sorry, Nyguz nie chciałem żebyś mnie tak zrozumiał. Nawet jesli byloby to twoje auto, to nic bym nie powiedzial, bo nie mam najmniejszego zamiaru wchodzic w zwady z nikim z forum.
absolutnie nic do Ciebie nie mam ;-)

No i git [cool]

AMG pisze:
Wpadnij zapraszamy !
Jak ktos juzx raz sie pojawi to zostaje czestym bywalcem na stałe podpytaj kolegów, jeden kolega już sie długo wybierał a teraz żałuje, że tyle stracił nie idz w jego ślady ...

No tak, wiem, relacje czytam na bieżąco. Jutro się biorę za moją gwiazdę. Jeśli wróci do formy to postaram się wpaść chociaż na chwilę - podobno to tutaj modne [zlosnik].

W115 220D 1976r.

W123 240D 1978r.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00