MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt cze 20, 2025 11:23 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant

Dana pisze:
Cicho w nocy to on napewno nie był, chyba, że miałam jakieś omamy słuchowe [piwo]

Moze ja jestem gluchy, albo juz spalem mocnym snem, ale maja wrazliwosc nie wychwycila...

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
Dana pisze:
Doktorek MacKuz był troche niedouczony, widać uczył się w nocy przed samym egzaminem, ale doszedł do kresu metodą prób i błędów. [hehe3]

Ale liczy wynik końcowy - kompletna załoga + pojazd w miejscu zakwaterowania [zlosnik] [zlosnik] [palacz]

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
MacKuz pisze:
Ale liczy wynik końcowy - kompletna załoga + pojazd w miejscu zakwaterowania [zlosnik] [zlosnik] [palacz]

... oraz pełny bak [piwo] [zlosnikok]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Swoja BABA
Awatar użytkownika

Doktorku Air...,
napisałam że "niezdatny do dłuższej jazdy", i faktycznie taki samochodzik zaistniał, o czym miałam okazję przekonać się osobiście; mało tego on się nawet nie nadawał do jazdy na bliskich odległościach [zdziwiony]

Swoja BABA
Awatar użytkownika

ale to było bardzo śliskie... :
załoga mogła się wypiąć i wsiąść do innego pojazdu [dupa3]
a pojazd zostać w miejscu tamtego odpoczynku [nnn]

Szwedka W116 / 280 SE '77 w leniuchu

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
Dana pisze:
ale to było bardzo śliskie... :
załoga mogła się wypiąć i wsiąść do innego pojazdu [dupa3]
a pojazd zostać w miejscu tamtego odpoczynku [nnn]

Z bitwy wracają zawsze wszyscy :evil: nawet polegli :-?

Tytuł:
wiarus junior

temat jest drażliwy, tym bardziej że bezpośredio dotyczy osoby nieusatyfakcjonowanej,
podpiszę się tak:
- Dana ma powody do niezadowolenia,
- MacKuz zawalił, o zlocie wiedział jako jeden z pierwszych i jako członek Zarządu klubu powinien świecić przykładem (czytaj stanem swojej MB).
- Na zlocie powiny pojawiać się auta których stan odbiega nieco od standardu ulicznego, w końcu to pokaz
Ukłony dla Dany odemnie, mimo sytuacji jaką doświadczyła nie wypowiada sie negatywnie o Klubie (stowarzyszeniu), o sensie jego istnienia, gani tylko męża za Jego niedbalstwo i wstydzi się Jego samochodu.
PS
jest to chyba najszybciej powstający temat w historii tego forum (jak dotąd ok 2 posty/h)

Tytuł:
Klubowicz

RobGas pisze:
... i wstydzi się Jego samochodu...

... którym i tak bardzo ładnie wywijała podczas konkurencji na placu poligonowo-manewrowym [oczko]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Cytuj:
temat jest drażliwy, tym bardziej że bezpośredio dotyczy osoby nieusatyfakcjonowanej

Być to może,
Cytuj:
- Dana ma powody do niezadowolenia

To też być może,
Cytuj:
- MacKuz zawalił, o zlocie wiedział jako jeden z pierwszych i jako członek Zarządu klubu powinien świecić przykładem (czytaj stanem swojej MB)

Przystać na to nijak nie moge:
0) Członkowatość nijak ma się do stanu auta.
1) W miesiąc mało można poczynić.
2) Są auta do jazdy i do parad, ale przecież chyba oba są na zlotach mile widziane.
3) Nie auto czyni człowieka
Cytuj:
- Na zlocie powiny pojawiać się auta których stan odbiega nieco od standardu ulicznego, w końcu to pokaz

Zinterpretuję to po swojemu.

Na koniec powiem tylko że panie ogólnie się na naszych zlotach nudzą i stąd chyba te zgrzyty. Mozna by coś pomyśleć żeby to odmienić, ale ja nie wiem co z tym zrobić. To będzie naprawde wielkokalibrowe wyzwanie, ja jestem bardzo jałowy jeżeli chodzi o pomysły, bo przyznać się muszę nie rozumiem kobiet.

Tytuł:
Klubowicz

airkomin pisze:
Na koniec powiem tylko że panie ogólnie się na naszych zlotach nudzą i stąd chyba te zgrzyty. Mozna by coś pomyśleć żeby to odmienić, ale ja nie wiem co z tym zrobić. To będzie naprawde wielkokalibrowe wyzwanie, ja jestem bardzo jałowy jeżeli chodzi o pomysły, bo przyznać się muszę nie rozumiem kobiet.

Dobrze, że moja Gosia jest zapalonym kierowcą [cool] . Nie nudziła się ani trochę [cool] . Następnym razem zgłosimy 2 starty i ona będzie prowadzić [zlosnik] .

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Cytuj:
Doktorku Air...,
napisałam że "niezdatny do dłuższej jazdy", i faktycznie taki samochodzik zaistniał, o czym miałam okazję przekonać się osobiście; mało tego on się nawet nie nadawał do jazdy na bliskich odległościach

O ile mógłbym się ewentualnie z pierwszą myslą pod pewnymi warunkami zgodzić, to na niezdatość do jazd na krótkich dystansach w tych okolicznościach jest lekką przesadą. Rozumiem, że dąsasz sie na Maćka, a meśka to czuły punkt. Jednak tym razem wezmę go w obronę. Na krótkich dystansach autem tym można jeździc jak ta lala. Nie będę tu przytaczał szczegółów z moich jazd na krótkich odległościach, ogranicze się tylko do stwierdzenia: ten samochód jak na okoliczności w jakich mu przyszło, jest w super stanie. Moje auto jest 20 razy bardziej znurane, a Iwonka nigdy o nim tak nie powiedziała. Faktem jest, że w zasadzie tylko ja nim jeżdze i mogło Cię odrobinę złościć to czy tamto, wierzaj mi jednak wycieraczki mimo że przydatne, sa tylko wymyślną fanaberią.

Jeszcze jedno na koniec tej części. Nie dało się użyć ręcznego podkręcania obrotów w miejsce gazu? Wielce jestem ciekaw co tam zaszło. Nie wyobrażam sobie no!

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Cytuj:
Dobrze, że moja Gosia jest zapalonym kierowcą

Moja panna też się rwie, ale nasza impreza jest co nie dziwne bardzo mocno wysterowana na motoryzację, a kobiety źle znoszą piwo i motoryzacje w takim nasyceniu.

Tytuł:
Klubowicz

airkomin pisze:
Moja panna też się rwie, ale nasza impreza jest co nie dziwne bardzo mocno wysterowana na motoryzację, a kobiety źle znoszą piwo i motoryzacje w takim nasyceniu.

Hmmm... Ogólnie może tak, ale nie do końca. Przykład jak wyżej [zlosnik]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
postmajtek

Zgadzam się i nie zgadzam z Szanownym Doktorkiem. Kobiety, wiem to z doświadczenia, wcale nie znoszą źle piwka i motoryzacji ( znam przypadki, że wręcz odwrotnie), ale niedobrze jest też, gdy odstawia się je przy takich okazjach na zupełnie boczny tor ( a, nie ma co ukrywać, często jest to odstawienie wręcz do lokomotywowni). W takich przypadkach można zrozumieć ich irytację, czyż nie? ;)

Tytuł:
Klubowicz

kolomanolo pisze:
Zgadzam się i nie zgadzam z Szanownym Doktorkiem. Kobiety, wiem to z doświadczenia, wcale nie znoszą źle piwka i motoryzacji ( znam przypadki, że wręcz odwrotnie), ale niedobrze jest też, gdy odstawia się je przy takich okazjach na zupełnie boczny tor ( a, nie ma co ukrywać, często jest to odstawienie wręcz do lokomotywowni). W takich przypadkach można zrozumieć ich irytację, czyż nie? ;)

Z reguły to jest tak, że trafiasz na nastawioną anty do tematu babę :oops: i efekt jest taki, jaki jest. Skoro ja mogę zrozumieć potrzebę zakupu przez połowę 1234-ej pary butów lub leżenie plackiem na plaży, to uważam, że ona powinna zrozumieć moja pasję do Mercedes i piwa [zlosnik] . Po prostu trzeba trafic na swoją Gosię [cool]

Ten wątek zaczyna mi się coraz bardziej podobać [oczko].

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00