MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr cze 25, 2025 2:15 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Klubowicz

KLOCKI QCa pisze:
Czy wymiana pierścieni na nominały - oczwiście wszystkich, jest sensowna. Czy poukładają się, czy może korzystniej zostać przy tych dotartych.
Po tłoku widać, że puszczały, ale cylinder w środku w bdb stanie.

Tutaj jest malo na oko. Luzy sa tak niewielkie, ze pod palcem ledwo wyczowalne, dlatego trzeba wszystko dokladnie pomierzyc, owalnosc tez i wtedy mozna podjac sensowna decyzje. Chyba, ze nie macie czym pomierzyc.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

laudan pisze:
Tutaj jest malo na oko. Luzy sa tak niewielkie, ze pod palcem ledwo wyczowalne, dlatego trzeba wszystko dokladnie pomierzyc, owalnosc tez i wtedy mozna podjac sensowna decyzje. Chyba, ze nie macie czym pomierzyc.

Mamy czym pomierzyć ale literatury brak :cry:

Nie mogę się też doprosić, aby ktoś mi podpowiedział, gdzie mogę dostać stosowne pozycje. :-?

Może napiszesz jakie wymiary powinny być w tym silniku (chodzi mi o cylinder) - może masz skany jakiejś literatury.
Nie mam też momentów do złożenia silnika.

Galenda to mało opisane auto. Znalazłem tylko serwisówkę w USA, ale za olbrzymie pieniądze. Pozostałe dwie pozycje, które wynalazłem nie obejmują mojego silnika.

Czekam na rady

Tytuł:
Klubowicz

Tutaj znajdziesz servis manuale do M102:

http://mb.braingears.com/

w tym tygodniu jeszcze dzialalo, teraz nie, wiec moze to chwilowa przerwa. Poza tym:

http://www.wydauto.istore.pl/sklep,664, ... 661,0.html

co prawda poradnik do w124, ale jest tez o M102. Jest sporo danych, wym. naprawcze cylindrow itd. Nie jest to seria z cyklu jak wymienic samemu klocki hamulcowe, a poradnik warsztatowy. Jest to tlumaczenie bardzo dobrego szwarcarskiego wydania.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

mam opasle tomisko do m102, po niemiecku i wydaje mi sie, ze dotyczy glownie wtrysku, ale sprawdze jak bede u rodzicow - moze jest wszystko. Jesli bylbys zainteresowany kopia....priv

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

jak nie wiece jakie sa wymiary to moze zawieść blok do jakiegos zakładu co robia szlify to pomieżą i wtedy bedzie wiadomo co i jak......na pewno maja jakies dane -wkoncu to silnik typowy jak w W 124.

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00