MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw cze 19, 2025 8:43 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant

pp pisze:
jaka marskosc dopadla Citroena...

No ja nie wiem o czym mowisz, w sobote maja rajd mazowiecki i juz maja ponad 60 zalog...

PS. Bardzom rad znow widziec posta od AniiBartka [smiech] i zaluje, ze ich nie poznalem tej ktotkiej chwili jak byli w Cieninie... [szalone]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Tian pisze:
A ja mam tylko jedno małe życzenie, zobaczyć człowieka legendę, jednego z naszych " ojców założycieli "....... PREZESA w REALU.

No wiesz kolego.. w ten sposob pomniejszasz zaslugi reszty zalozycieli, wcale nie mniejszych [hehe]
Poza tym, zabrzmialo to jak ostatnie zyczenie. [zlosnik]

Jarek, w123 230TE '85, w126 500 SEC '88, w126 560SEC '88, w116 450 '73
jareg@mb.org.pl
http://www.mb.org.pl/

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

AniaiBartek pisze:
MY TEŻ MAMY TAKIE MARZENIE OD DAWNA TYLKO NIE CHCIELIŚMY NIC MÓWIĆ BO

Zawsze nachodzi mnie takie samo skojarzenie: smok wawelski. Ale on mial bodajze jedna lepetynke... [hehe][oczko]
... Dzieci drogie, dawno juz przeprowadza sie udane operacje rozdzielania blizniat syjamskich [zlosnik].. ew. leczy sie rozdwojenie jazni.

Cytuj:
"musimy uważać na to co mówimy ,myślimy i piszemy" [oczko2]
Pozdrawiamy !!!!!

To jest madrosc ludowa, tyczy sie kazdego czlowieka.. "Scio me nihil scire" - alternatywna zasada, do uzytku codziennego.

jareg@mb.org.pl

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Ocet pisze:
pp pisze:
jaka marskosc dopadla Citroena...

PS. Bardzom rad znow widziec posta od AniiBartka [smiech] i zaluje, ze ich nie poznalem tej ktotkiej chwili jak byli w Cieninie... [szalone]

Toz przeciez stali obok jakies pol godziny, moze nawet i godzine.. i oczywiscie spokojnie mogli pojawic sie na imprezie integracyjnej [zlosnik][hehe]

jareg@mb.org.pl

Tytuł:
kombatant

Ale ja nie wiedzialem, ze to oni!

S123 - 300TD 1982 Rudolf

S123 - 300TD 1985 Burak

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Ocet pisze:
Ale ja nie wiedzialem, ze to oni!

No widzisz.. mnie uczono, ze gdy gdzies/do kogos przychodze, a ktos juz jest przede mna, to ja sie witam. Ze wszystkimi (lub chociaz z wiekszoscia), po kolei. [zlosnik][hehe]
Ale ja to taki dinozaur jestem, stara szkola.. [oczko]

jareg@mb.org.pl

swój chłop
Awatar użytkownika

Ave Drogi JareG'u,

tak wpadl mi w oczy Twoj post re. blizniat syj. etc. Moje pytanie jest takowe - jak sie ma polaczenie rozdzialu chirurgicznego do Ani i Bartka?
Wyczuwam tu jakas chec zadania komus przykrosci bezpodstawnej, wykorzystujac naprawde bolesny motyw. Jesli sie myle - uciesze sie niezmiernie.
Pewnie za podstawe Twojej wypowiedzi posluzyl Ci zwrot opatrzony cudzyslowiem.... idac dalej tym tropem - podlug mnie, Oni kogos po prostu cytowali kogos/cos. Bynajmnej nie wyglada to na jakies bezposrednie tlumaczenie maxymy lacinskiej.
Zwrot ten jest w liczbie mnogiej, ergo dotyczyl ich oboje. I jeszcze jedno, czy to jest zle, ze sa razem, maja wspolne zainteresowanie, razem wlozyli wiele wysilku w odremontowanie ICH W115, ze wystepuja w postach razem? .....Przeciez to jest piekne!
pepe

ps.
i jesli podana przez Ciebie maksyma ma byc alternatywna dla kazdego (a wiec i mnie), to ktora ma byc ta pierwsza dla mnie? chetnie sie dowiem, naucze czegos nowego...

dzisiejszy poziom chirurgii naczyniowej a tazke specjalisci od splancholongii nie gwarantuja PELNEJ skutecznosci rozdzielenia obu (i wiecej) zrosnietych dzieci. statystyki nadal sa pelne porazek przynajmniej dla jednego z tych nieszczesnikow. uwazam ze porownanie jest naprawde nie na miejscu, a moze i wulgarne nawet jest!

I na Ozyrysa(!), i ja chetnie poznalbym p. prezesa, jak i reszta zwyklych smiertelnikow.... z tymze moje zainteresowaine powoli przygasa...
tu dochodzi do glosu zasada "Nie, to Nie".

pozdrawaim,
pp
w115 200, 1974
poznan

Tytuł:
kombatant

JareG pisze:
No widzisz.. mnie uczono, ze gdy gdzies/do kogos przychodze, a ktos juz jest przede mna, to ja sie witam. Ze wszystkimi (lub chociaz z wiekszoscia), po kolei. [zlosnik][hehe]

Czy ja mam sie poczuc?

Moze zmienic temat na np. "Wielka Saga MB/8 Klub Poland"?

S123 - 300TD 1982 Rudolf

S123 - 300TD 1985 Burak

wiarus senior
Awatar użytkownika

pp pisze:
Ave Drogi JareG'u,
tak wpadl mi w oczy Twoj post re. blizniat syj. etc. Moje pytanie jest takowe - jak sie ma polaczenie rozdzialu chirurgicznego do Ani i Bartka?

Ma sie tak, ze to nie sa klony, i moze w koncu czas cos napisac samodzielnie, a nie w liczbie mnogiej. Nie sadze, zeby mieli identyczne CPU pod czaszkami, i jestem ciekaw, co tam siedzi.

Cytuj:
Wyczuwam tu jakas chec zadania komus przykrosci bezpodstawnej, wykorzystujac naprawde bolesny motyw. Jesli sie myle - uciesze sie niezmiernie.

Kiedys uczylem przedmiotu o nazwie "Historia Wychowania". Jedyna szluszna ksiazka do tegoz przedmiotu byla kniga niejakiego Kota, pisana w dwudziestoleciu miedzywojennym. A studenci kuli ja na pamiec, lacznie ze slownictwem - i dostawali paly. Powiedz mi, kolego, czy Ty w ten sposob sie wyslawiasz od urodzenia, czy sie tak nauczyles? Mamy XXI w., czas nieco unowoczesnic swoj jezyk. To po pierwsze. Po drugie, nagminne uzywanie tego typu wyrazania sie zakrawa wrecz na obraze - a ja nie jestem Seba, i nie bede za duzo gadal [zlosnik]

Cytuj:
Pewnie za podstawe Twojej wypowiedzi posluzyl Ci zwrot opatrzony cudzyslowiem.... idac dalej tym tropem - podlug mnie, Oni kogos po prostu cytowali kogos/cos. Bynajmnej nie wyglada to na jakies bezposrednie tlumaczenie maxymy lacinskiej.

Byc moze nawet i mnie cytowali [zlosnik] To nie jest wazne.. co do maxymy lacinskiej, to oczywiscie nie jest to tlumaczenie - ale wyraznie napisalem, ze maxyma ta moze byc uzywana zamiast tego co bylo w "", ew. obok.

Cytuj:
Zwrot ten jest w liczbie mnogiej, ergo dotyczyl ich oboje. I jeszcze jedno, czy to jest zle, ze sa razem, maja wspolne zainteresowanie, razem wlozyli wiele wysilku w odremontowanie ICH W115, ze wystepuja w postach razem? .....Przeciez to jest piekne!

Hmmm.. czy ja mam cos do wlozonego przez nich wysilku w temacie w115? Nie mam - mnie ich auto nie obchodzi, tylko oni sami. Tyle w temacie ich samochodu [zlosnik]
Ale: Czy ja pisze, ze kupilem sobie hurtem mieszkanie, drugiego MB, garaz etc., i pisze to JareGiAsia, i jak osoba krolewska? [hehe][oczko]
Kurde, czy oni (tylko bez obrazy, nikogo nie chce urazic) razem chodza do WC? Chyba nie - i to jest odp. na poruszony przeze mnie problem. Kazdy odpowiada za siebie, i tyle.

Cytuj:
ps.
i jesli podana przez Ciebie maksyma ma byc alternatywna dla kazdego (a wiec i mnie), to ktora ma byc ta pierwsza dla mnie? chetnie sie dowiem, naucze czegos nowego...

PP, wybacz - czy masz chwilowa pomrocznosc jasna, czy tylko udajesz? Wszystkie podane przeze mnie maxymy/zasady/reguly sa ogolne, moga miec zastosowanie do/dla kazdego - dla Ciebie tez. Jak chcesz, to mozesz uznac, ze pisanie w sposob jasny, a nie zawoalowany o jakichs problemach, ktore Cie spotkaly, czyli zasada "musimy uważać na to co mówimy ,myślimy i piszemy" (chociaz wydaje mi sie, ze nie w ten sposob to ujalem) tyczy sie Twojej osoby. Jak widzisz, nie owijam w bawelne.

Cytuj:
dzisiejszy poziom chirurgii naczyniowej a tazke specjalisci od splancholongii nie gwarantuja PELNEJ skutecznosci rozdzielenia obu (i wiecej) zrosnietych dzieci. statystyki nadal sa pelne porazek przynajmniej dla jednego z tych nieszczesnikow. uwazam ze porownanie jest naprawde nie na miejscu, a moze i wulgarne nawet jest!

1. To byl zart, ale z zamiarem zwrocenia uwagi na problem.
2. Jesli juz interesujesz sie medycyna, to powinienes wiedziec, ze im dluzej bliznieta zyja, tym wieksze szanse; i jesli nie sa zrosniete jakims waznym narzadem, to szanse na pomyslne zakonczenie operacji sa znaczne - a AniaiBartek nie maja problemu ze wspolnymi narzadami [zlosnik]
3. Porownanie jak porownanie.. lepsze takie niz zadne. Poza tym, podalem je jako drugie.. pierwszy byl smok [zlosnik]

Cytuj:
I na Ozyrysa(!), i ja chetnie poznalbym p. prezesa, jak i reszta zwyklych smiertelnikow.... z tymze moje zainteresowaine powoli przygasa...
tu dochodzi do glosu zasada "Nie, to Nie".

Na Prezesie swiat sie nie konczy - sa jeszcze inni, rownie ciekawi, a mniej tajemniczy ludzie [hehe][oczko]

Proponuje powoli konczyc watek, bo szkoda by bylo, gdyby AniaiBartek nadal orbitowali gdzies dookola reszty towarzystwa [hehe] A tak moze byc, bo zamiast sprawy problematyczne rozwiazywac w prosty sposob, sami nieco komplikuja (skomplikowali) sobie (i innym) zycie. Oferuje im swoja pomoc w powrocie i w przywroceniu dobrych stosunkow miedzyludzkich... Szkoda by tez bylo, gdyby jakas kolejna zblakana duszyczka zmienila orbite na bardziej odlegla...
Ja ze swojej strony naswietlilem - mam nadzieje, ze wystarczajaco jasno - co najmniej jeden problem, mimo iz wg kol. Oceta problemow nie ma [zlosnik]

jareg@mb.org.pl

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Ocet pisze:
JareG pisze:

Czy ja mam sie poczuc?

A o co koledze chodzi.. bo nie jarze.

Cytuj:
Moze zmienic temat na np. "Wielka Saga MB/8 Klub Poland"?

To zadna saga, ma dopiero 3 strony.. i mam nadzieje, ze wiecej ich nie bedzie.

jareg@mb.org.pl

Tytuł: do JareG'a
swój chłop
Awatar użytkownika

"tey", Ty naprawde byles nauczycielem akademickim(sic!)?
i Ty wstawiales te "paly",
i Ty zalecales literature przedmiotu?

czyt to kolejny Twoj zart?
pp

dalszych pytan nie mam, albo inaczej - nie chce miec!

mnie, i chyba wszystkim forumowiczom(?), wystarczy juz to, co napisales....

dla mnie - beneath contempt !

mimo wszystko z Benzowym pozdrowieniem oraz WLK usmiechem,
piotr

Tytuł:
kombatant

;xdfh

S123 - 300TD 1982 Rudolf

S123 - 300TD 1985 Burak

Tytuł: Re: do pp
wiarus senior
Awatar użytkownika

pp pisze:
"tey", Ty naprawde byles nauczycielem akademickim(sic!)?
i Ty wstawiales te "paly",
i Ty zalecales literature przedmiotu?

Moze od konca:
1. Literatura jest ustalana przez Kierownika Zakladu, ale w calej PL korzysta sie z wymienionej przeze mnie. Nie jest jedyna - ale to byl przyklad.
2. Owszem, wstawialem paly. Hurtowo. Za bezmyslne zakuwanie bez zrozumienia.. na tyle bezmyslne, ze kuli wsio lacznie z jezykiem, jakim byla pisana ksiazka. A potem uparcie twierdzili, ze to sa/byly ich wlasne przemyslenia [hehe]
3. Nie bylem, tylko jestem - ale zmienilem profil na nieco ciekawszy.

Cytuj:
czyt to kolejny Twoj zart?

Jestem czlowiekiem o dosc zartobliwym usposobieniu [zlosnik]
... Jesli sie pytasz o cos, to napisz dokladnie o co.. bo moj post byl wieloczesciowy.

Cytuj:
dalszych pytan nie mam, albo inaczej - nie chce miec!
mnie, i chyba wszystkim forumowiczom(?), wystarczy juz to, co napisales....
dla mnie - beneath contempt !

Czyli Ci sie zasob argumentow skonczyl, bidoku.. zas jesli chodzi o osadzanie, to wszyscy forumowicze moga sie sami wypowiedziec, nie trzeba ich wyreczac [zlosnik]

Cytuj:
mimo wszystko z Benzowym pozdrowieniem oraz WLK usmiechem,
piotr

Milo, zes na tyle dobrze wychowany, zeby sie pozegnac [hehe]
Poprawa juz jest, chociazby w sposobie pisania [ok]
Popracuje nad Toba, jak sie spotkamy, i beda z Ciebie ludzie [zlosnik]

jareg@mb.org.pl

Tytuł:
postmajtek

Nie znamy się JareG'u . Kto Ty ADWOKAT ???

Wielkie dzięki dla SPRZYMIERZEŃCÓW [dzieki]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

AniaiBartek pisze:
Nie znamy się JareG'u . Kto Ty ADWOKAT ???
Wielkie dzięki dla SPRZYMIERZEŃCÓW [dzieki]

Coz za glebia mysli w tej wypowiedzi [zlosnik] ... jestem historykiem z wyksztalcenia.
A propos naszej (nie)znajomosci: mozna sie troche poznac nawet bez (po)rozmawiania ze soba.. a porozmiawac sie nie dalo, ani w Opolu, ani w Cieninie - nie z mojej winy bynajmniej* [hehe] Wystarczy uwaznie obserwowac. Wnioski z obserwacji sa we wczesniejszych postach, propozycje rowniez.
Proponuje poczytac, uwaznie i kazde z Was osobno [hehe][oczko]

* a ze pogadac z nieznajomym sie da, to moze potwierdzic np. kol. Idzik, ew. Gonez, Maxit, czy Swimmer. Wszystkich wlasciwie dopiero zaczynam poznawac, ze wzajemnoscia [cool][ok]

jareg@mb.org.pl

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00