Grakoz pisze:
Jestem z wami już od ponad roku, czytam, piszę, uczę się nowych rzeczy zadaje pytania. Niestety z biegiem czasu ludzie na tym forum stają sie chamscy i to przez duże CH. Kiedyś było lepiej nikt nikogo nie wyśmiewał tylko pisał czy się podoba czy nie. A teraz.... Przypomnijcie sobie jacy byliście kiedyś a jacy jesteście teraz i pomyślcie nad tym. Przez takie wypowiedzi z waszej strony zniechęcacie nowych uytkowników. I o to wam chodzi żeby być zwartą kliką bez przyjmowania nowych? Nie zdziwie się jak twórca tego w123/w210 więcej tu nie zaglądnie. Osobiście widziałem już ten samochód w dziale MB na foum.tuning.pl i mi się nie podoba ale nie wyśmiewam go za to tylko podziwiam z umiejętności. Może kolega się nawróci i zacznie restaurować MB.
Piszcie co chcecie ja i tak na to nie odpowiem w tym topiku. pozdro
Uważam, że wyolbrzymiasz sprawę. Jak zauwazyłeś (lub nie) osoby tak po"chamsku" krytykujące są to osoby młode stażem forumowym lub stażem (wiekiem) w ogóle. Stąd może ich zachowanie (uważam że im się może tylko polepszyć -gorzej być nie może

). Obala to twoją tezę, że "kiedyś byliśmy lepsi teraz jesteśmy gorsi" - jesteśmy tacy sami (starsi użytkownicy), tylko użytkowników jest więcej (o różnym poziomie niestety
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
) Niestety nie mamy wpływu na ludzi - ten kto sie zaloguje ten pisze i to powoduje różne konflikty. Jesli się kogoś upomina lub usuwa ten zawsze uważa ze niesłusznie, choćby by był sam przeciwko wszystkim. Tak więc i ja i ty i inni tworzymy to forum i my mamy na niego wpływ - jeśli jest nas coraz więcej to coraz większa jest możliwość takich zachowań (rachunek prawdopodobieństwa).
Czy my jesteśmy kliką?? Człowieku, jeśli byśmy byli to ciebie i innych nowych użytkowników by tu nie było!! To chyba jasne, nie?
Nie chciałbym żeby teraz wszyscy psy na mnie wieszali, że ja jestem dobry a oni źli, ale tak to widzę.
A zloty, kol. art, nie służą do wymądrzania i krytykowania tylko do normalnej wymiany opinii, wiadomości, chyba że ktoś uważa że zjadł wszystkie rozumy i nie potrzebuje tego. Ktoś kiedyś powiedział, że ten kto stoi w miejscu, to się cofa i jest w tym dużo prawdy. Pewnie, są inne sposoby do pozyskiwania wiadomości, ale ten jest miły i przyjemny
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
. A na zlocie krytykować się nie da, można to robić tylko w na odległosć - jesli by ktoś spróbował to z moim autem dostał by w zęby
A co do proporcji to uważam że jest odwrotnie - 90% trzyma fason, a 10% robi popeline (tak proporcjonalnie, od liczby użytkowników forum)
pozdrawiam