MERCEDES 4 EVER pisze:
JareG nie zrozumiałes.Przykałd załozmy 230 e
Sorry, to Ty nie zrozumiales
![[hehe]](./images/smilies/hehe.gif)
Jesli mowimy o patencie...
Cytuj:
+lpg.Zapalam na pb dodaje gazu cyk i mam lpg.Gasze go normalnie.Wtedy nie ma pb we wtrysku -zostaje gazu troche w kolektorze moze sie troche krztusic przy zapalaniu ,ewentualnie strzelic przy zapalaniu -czasem tak robia.Wiec mozna po jezdzie na lpg zanim sie zgasiu przełaczyc (..)
.. natomiast, jesli mowa o calej technice zwiazane z uzywaniem LPG, to ja w moim 230TE gasze (=nalezy gasic) silnik na Pb tylko wtedy, gdy jechalem szybko na lpg. Natomiast jesli byla to normalna jazda, to mozna silnik wylaczyc bez przelaczania sie na benzyne. I odpali spokojnie, bez strzalow i krztuszenia - od tego masz miec sprawna pompe paliwa*, zeby tak bylo. Mowa o K-jet, na temat KE-jeta sie nie wypowiadam, bo nie mam. Oczywiscie przelaczanie na Pb na pewno nie zaszkodzi, a wrecz przeciwnie - ja calkiem sporo na Pb jezdze, dbajac o swojego M102
![[cool]](./images/smilies/cool.gif)
[ok]
Jedynie ostatnie mrozy (kombi stoi na dworze) nieco utrudnialy rozruch.. chyba pompa miala problemy z dostarczeniem paliwa do silnika. No i musialem ze trzy razy zakrecic rozrusznikiem
* jak wlaczysz zaplon, to sluchac jak pompa zaczyna pracowac, tloczy paliwo w uklad.. i sie wylacza, jesli nie odpalisz w ciagu kilku sekund.