Ja jeśli decydowałbym się na W 202 to tylko model po liftingu
Serce mówi W 124 a rozum W 202 Całe życie jeździłem starszymi samochodami i nie tylko dlatego że finansowo nigdy nie było mnie stać na coś nowszego ale dlatego że kocham stare klasyczne auta
Trabant 3 lata, VW 1500 7 lat, Saab 99 na razie 6 lat i nie zamierzam się go pozbywać

W międzyczasie był Fiat 1300 1974r ale tylko trochę ponad rok
W 124 powoli staje się klasykiem - ostatni prawdziwy Mercedes, wiem że jakbym trafił wyjątkowy egzemplarz z małym przebiegiem i super wyposażeniem to byłbym szczęśliwy i miałbym samochód pewnie na całe życie Jednak istnieje większe prawdopodobieństwo że trafię W 202 w dobrym stanie z małym przebiegiem bo jest ich po prostu więcej na rynku i są młodsze
Z drugiej strony potrzebuje auta niezawodnego do jazdy na co dzień Stare auta mają swoje humory a ja chce mieć zaufanie do swojego nowego auta do swojego Mercedesa

bo wiem że będzie to Mercedes...
Chce pojechać nim po bułki do sklepu na rogu jak i na wakacje do Portugalii z bagażem
C klasa jak dla mnie nie jest mała i bagażnik ma wystarczający W 124 jest większa cięższa i więcej pali ale ma to "coś"
Poza tym C klasę Kombi zaczęli robić kiedy E klasę kończyli (1996), więc C będzie o kilka lat młodsze i chyba te kilka lat i teoretycznie mniejszy przebieg przeważy
Ehh zobaczymy