MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn lip 28, 2025 11:38 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
postmajtek

kielbik pisze:
vpiqs pisze:
WDB1231901F058386
Karta danych tego samochodu w EPC jest kompletna i nie zawiera ZADNYCH kodow wyposazenia. Czyli po prostu golas ;)

Czyli ABS jest dolozony, tak samo jak ASB i el. lust. ?

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

W takim razie co ma taki trzecioseryjny golas co wcześniej było wypasem? Prawe lusterko, wspomaganie, listwy drewniane, kwadratowe lampy?

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 578747
@ WilKrzy: el. lusterko, tak jak napisal LiveLetDie bylo w 1985 roku seryjne. Hak, mimo, ze oryginalny, od biedy tez mozna dolozyc. Natomisat skrzynia w 300 TD nigdy nie byla seryjna i w karcie danych musialby sie pojawic kod 420. Sam juz nie wiem co o tym myslec...
LiveLetDie pisze:
W takim razie co ma taki trzecioseryjny golas co wcześniej było wypasem? Prawe lusterko, wspomaganie, listwy drewniane, kwadratowe lampy?
To wszystko w 1985 roku bylo wyposazeniem standartowym.

'71 250 CE, angol

Tytuł:
postmajtek

Panowie zaryzykowałem i, auto nie jest po dzwonie, jakby dobrze ktoś sprawdził to zawiasy latają strasznie dlatego się linia nie zgadza, skrzynia jest oryginalna, bo się zgadzają nr. było bite w prawy bok 2 razy ale lekko, niema tragedii, co do nivo, jełopy lały przepalony olej silnikowy, bo ciekło strasznie i się nie opłacało kupować oryginalnego płynu, czemu ciekło? bo ktoś rozdzielacza nie dokręcił i uszczelkę wypierdziało, zrobiłem i się podniósł. jest pare rzeczy do zrobienia, ale z czasem i z kasą cienko stoję. Lakier zamierzam czarny położyć, i co z tergo że nie oryginalny, ale piękny będzie, poza tym mam zamiar zmienić ten badziewny automat bo raczej mu brakuje trójnika na pokrywie zaworów, spalanie przy tym 20l/100 w mieście, miałem 2 sedany 300d w manualu i żaden się nie wychylił ponad 11l. zegary fakt nie zgadzają się, a że gałka zmiany biegów nie oryginalna? co z tego, a i już jest prosto. Zrobiłem wywiad przed zakupem stąd tyle wiem, gałka ponoć od s500 czy coś w ten deseń. Jeśli coś wam mówi ta winiarka czego ja nie wiem, to prosze powiedzcie mi czy szczepan czy nie, bo chciałbym to wiedzieć, co z resztą nie zmieni mojego nastawienia do tego auta, chcę je zrobić i tyle. Co do blacharki, to są ogniska korozji widoczne ale jeszcze nie wielkie, a od spodu, opukałem każdy centymetr podwozia, bo nie wierzyłem, ale zdrowo, kilka miejsc w których się lekko zaczyna rdza, ale to wszystko, lato idzie więc się wygląd poprawi na 100% <br>Dodano po 12 minutach.:<br>
kielbik pisze:
@ WilKrzy: el. lusterko, tak jak napisal LiveLetDie bylo w 1985 roku seryjne. Hak, mimo, ze oryginalny, od biedy tez mozna dolozyc. Natomisat skrzynia w 300 TD nigdy nie byla seryjna i w karcie danych musialby sie pojawic kod 420. Sam juz nie wiem co o tym myslec...
LiveLetDie pisze:
To wszystko w 1985 roku bylo wyposazeniem standartowym.
Więc dla czego nr skrzyni się zgadza z danymi viniarki, jeśli nie były standardem?

Tytuł:
wiarus senior

gardzin pisze:
Co do blacharki, to są ogniska korozji widoczne ale jeszcze nie wielkie, a od spodu, opukałem każdy centymetr podwozia, bo nie wierzyłem, ale zdrowo, kilka miejsc w których się lekko zaczyna rdza, ale to wszystko

Ile razy juz to slyszalem [zlosnik] [zlosnik] , nie mniej jednak powodzenia zycze ;)

Tytuł:
postmajtek

Mam już doświadczenie w tych sprawach, więc wiem co mówię i nie powodzenie mi tu jest potrzebne tylko kasa, której chwilowo brak :evil:

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00