MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr cze 25, 2025 12:44 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Miał Bukol trochę racji z tuningowcami , bo i wśród miłośników gwiazdy trafiają się takie perły:
http://www.mb.org.pl/forum/showthreaded.php?[url]Cat=&Board=MBHyde&Number=22215&page=0&view=collapsed&sb=5&o=&fpart=1[/url]

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Stawros pisze:
Miał Bukol trochę racji z tuningowcami , bo i wśród miłośników gwiazdy trafiają się takie perły:
http://www.mb.org.pl/forum/showthreaded.php?[url]Cat=&Board=MBHyde&Number=22215&page=0&view=collapsed&sb=5&o=&fpart=1[/url]

Oooo szit - ciekawe czy to na serio. Myślę, że autor artykułu tylko cytował, ale mogę się mylić. Tragedia. Po co?

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Chyba nie cytował, a co najwyżej zapożyczył.Poczytaj inne posty na tym forum

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
Bukol pisze:
Stawros pisze:
Po swoim ostatnim poście zaczołem się zastanawiać czy nie zostawić tych zlotów w spokoju. Ostatecznie zlot klubowy to zlot klubowy i niech odbywa się może, we własnym gronie, ewentualnie z zainteresowanymi gośćmi.
Natomiast napewno warto by było z innymi klubami, stworzyć jakąś dużą imprezę , typu może zlotu gwiździstego połączonego z kilkudniowym rajdem czy coś w tym stylu?
Myślę że warto podyskutować na ten temat.

Właśnie - duży zlot, wszystkie kluby, kilkaset autek. Niestety to spore przedsięwzięcie organizacyjne, a po ostatnich wybrykach tuningowców w Toruniu to ciężko może być ze zgodami.

Panowie wszystko pieknie i ładnie tylko czy naszych członków stac na jeszcze jeden zlot w roku ???

Zebrać komplet na dwie imprezy jest ciężko co widać po liście uczestników zlotu w Pucku - zjedźmy na ziemie 3 imprezy w roku to za dużo jak na nasze kieszenie.

No chyba, że dołączymy się zamiast jednej klubowej imprezy do jakiegoś zlotu innego klubu ale przypominam, że Klub Zabytkowych MB ma nieco inne stawki zlotowe co też może być dość mocnym hamulcem w udziale naszych członków w takiej imprezie.

Bo wyjazd tylko po to aby zobaczyć auta bez udziału w imprezie nie można nazwać zlotem nieprawdaż .....

Pozdrawiam

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

MacKuz pisze:

No chyba, że dołączymy się zamiast jednej klubowej imprezy do jakiegoś zlotu innego klubu ale przypominam, że Klub Zabytkowych MB ma nieco inne stawki zlotowe co też może być dość mocnym hamulcem w udziale naszych członków w takiej imprezie.

No i mniej więcej na tym polega mój pomysł. Tylko że nie tyle dołączać się co zorganizować wspólnie, i być może zamiast jednego zlotu klubowego lub właczyć go w tę imprezę. Trzeba przyjrzeć się klubom mercedesa i może nawet wyjść z inicjatywą.Jeżeli impreza nabrałaby rangi że tak powiem "ogólno mercedesowskiej" to i o sponsorów byłoby łatwiej i uczestników dużo więcej.
Byłem w sobotę w Łodzi na moto-weteran bazarze i coś mnie podkusiło żeby założyć klubową koszulkę(trochę liczyłem na jakieś klubowe, przypadkowe spotkanie) i przyznam że byłem kilka razy zaczepiony przez gości którzy zainteresowali się klubem, niestety pierwsze pytanie było :czy tylko W115/114? Cierpliwie tłumaczyłem że klub otwarty jest również na inne modele MB (jak ja żałowałem że nie wziołem ulotek!).Myślę że zainteresowanie taką wspólną imprezą , bez ograniczeń co do modelu byłoby duże. Oczywiście wymaga to dużo większego nagłośnienia niż tylko internet

Tytuł: Re: Zlot
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Bukol pisze:

PS - jeżeli z przyczyn niezależnych "za daleko" będzie mi do Pucka (czytaj: nadmiar pracy) to może stawię się w Kazimierzu, ale raczej in cognito, nieformalnie bo SEK raczej za młody, a 108 musi trochę poczekać.

Czyżbyś w ten sposób chciał opuścić trzecią imprezę z rzędu ??? Nieładnie... ;)

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Klubowicz

Numer GG: 267496
Napiszę krótko. Każdy z klubów ma swoich sympatyków i nie uważam, żeby 2 imprezy w jednym czasie wpłynęły znacząco na frekfencję na naszych zlotach - przynajmniej znaczącą woiększość będą stanowiły załogi W114/115, a chyba właśnie o to chodzi. Nie widzę powodów, dla których jeden, drugi czy trzeci klub miałyby przesuwać ustalone wcześniej terminy. teraz oczywiście za późno na takie ruchy, ale gdyby termin został przesunięty o tydzień w te czy we w te (dobrze napisałem?), to na pewno nie pojawiłbym się na naszym Zlocie i nieukrywam, że bardzo bym nad tym ubolewał, a jeszcze bardziej nad tym, że np. Zarząd klubu zdecydowałby o dostosowaniu się do konkurencji. Ale na szczęście weekend 19-21.09 mam wolny i jestem w Polsce, więc cieszę się już na samą myśł o kolejnej znakomitej imprezie w doborowym gronie. I tak uważam, że robimy znacznie więcej, tzn. wkładamy więcej pracy, okazujemy większe zainteresowanie marką itd. niż oficjalna konkurencja. No i nie mamy połkniętych kijów w naszych ciałach [zlosnik] Bo my to robimy dla siebie i naszych znajomych, a nie na pokaz [cool]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

postmistrz
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
że bardzo bym nad tym ubolewał, a jeszcze bardziej nad tym, że np. Zarząd klubu zdecydowałby o dostosowaniu się do konkurencji.

I w powyższym cytacie mamy chyba odpowiedź, dlaczego kluby nie mogą/nie chca sie dogadać: "dostosowanie do konkurencji" - strasznie to polskie. Sebian, naprawdę uważasz KZMP za konkurencję?

PS - zapewniam Ciebie, że faceci z KZMP nie zrzeszają się na pokaz ani nie wkładają ogromu pracy i pieniędzy w swoje cuda "pod publiczkę". Należy im się szacunek, conajmniej z jednego powodu: ich samochody nawet za granicą przykłuwają uwagę i zdobywają nagrody i wyróżnienia, a to że stać ich na więcej - chwała im za to. Pozdrawiam wszystkich członków KZMPolska i /8 Klub Poland.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

postmistrz
Awatar użytkownika

Idzik pisze:
Bukol pisze:

PS - jeżeli z przyczyn niezależnych "za daleko" będzie mi do Pucka (czytaj: nadmiar pracy) to może stawię się w Kazimierzu, ale raczej in cognito, nieformalnie bo SEK raczej za młody, a 108 musi trochę poczekać.

Czyżbyś w ten sposób chciał opuścić trzecią imprezę z rzędu ??? Nieładnie... ;)

Nie, na razie jestem ZA, ale jak to w życiu bywa ... na wszelki wypadek zostawiam sobie furteczkę [zlosnikz]

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Ja w sprawie KZMP. Juz napisałem co nieco w temacie "spot Warszawa". Otoż spotkałem wczoraj zupełnie przypadkiem, w sklepie z częsciami do Mercedesa, człowieka z KZMP. Kupowałem pasek klinowy i akurat byl tam tez Pan Grzegorz Goszczyński, zainteresowała go Kasztanka i jaki mam problem i chwile pogadalismy. Zapraszal mnie na zlot w Kazimierzu ale powiedzialem ze niestety w tym samym czasie mamy swoj. Wyrazil ubolewanie ze nie nie moze przyjechac bo z checia pojawilby sie w Pucku na naszym zlocie (o ktorym juz wiedział). Generalnie z rozmowy wynikało ze chcieliby jakos nawiazac przynajmniej kontak z nami. I szkoda mu bylo ze terminy sie pokryly bo wtedy moglby ktos od nas i od nich pojawic sie na obu zlotach. Kontakt do niego mam bo dał mi klubowa wizytowke. U nich podobno tez jest troche 114ek i 115ek. A lokalnie w Wawie spotykaja sie co tydzien.
Pozdrawiam
Futrzak

Klubowicz

Numer GG: 267496
Bukol pisze:
Sebian pisze:
że bardzo bym nad tym ubolewał, a jeszcze bardziej nad tym, że np. Zarząd klubu zdecydowałby o dostosowaniu się do konkurencji.

I w powyższym cytacie mamy chyba odpowiedź, dlaczego kluby nie mogą/nie chca sie dogadać: "dostosowanie do konkurencji" - strasznie to polskie. Sebian, naprawdę uważasz KZMP za konkurencję?

PS - zapewniam Ciebie, że faceci z KZMP nie zrzeszają się na pokaz ani nie wkładają ogromu pracy i pieniędzy w swoje cuda "pod publiczkę". Należy im się szacunek, conajmniej z jednego powodu: ich samochody nawet za granicą przykłuwają uwagę i zdobywają nagrody i wyróżnienia, a to że stać ich na więcej - chwała im za to. Pozdrawiam wszystkich członków KZMPolska i /8 Klub Poland.

Fakt, może słowo "konkurencja" nie jest najlepszym przykładem. Nie mam nic do osób i szanuję pracę włożoną w ich auta, ale niestety - są "sztywni" - takie wrażenie odniosłem w Kaliszu [szalone] Jedyną osoba, z którą naprawde normalnie porozmawiałem, był p. Goszczyński. A co do "publiczki" - ostatnio zrobiła sie moda na stare Mercedesy, bo bez nich nie wypada się pokazywac w towarzystwie, a to zasadnicza różnica między zainteresowanie i hobby a tzw. szpanem. Niestety z takich czy innych przyczyn nie moge podać danych osób, które ostatnio do mnie dzwoniły z zapytaniem o 107-ki, bo wypada taka mieć. Sorry, ale dla mnie to jest śmieszne, a po takich akcjach W107 określam jako auto dla snobów, choć oczywiście są wsród nas wyjątki.

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

wiarus senior
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
Bukol pisze:
Sebian pisze:

Fakt, może słowo "konkurencja" nie jest najlepszym przykładem. Nie mam nic do osób i szanuję pracę włożoną w ich auta, ale niestety - są "sztywni" - takie wrażenie odniosłem w Kaliszu [szalone] Jedyną osoba, z którą naprawde normalnie porozmawiałem, był p. Goszczyński. A co do "publiczki" - ostatnio zrobiła sie moda na stare Mercedesy, bo bez nich nie wypada się pokazywac w towarzystwie, a to zasadnicza różnica między zainteresowanie i hobby a tzw. szpanem. Niestety z takich czy innych przyczyn nie moge podać danych osób, które ostatnio do mnie dzwoniły z zapytaniem o 107-ki, bo wypada taka mieć. Sorry, ale dla mnie to jest śmieszne, a po takich akcjach W107 określam jako auto dla snobów, choć oczywiście są wsród nas wyjątki.

Są sztywni i "trochę za bardzo" zarozumiali, oczywiście nie wszyscy na całe szczęście...Jeśli cho dzi o p. Goszczyńskiego do ma W 116 450 SEL 6.9 i to podobno bardzo ładne...

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Panowie! postarajmy się popatrzeć na to wszystko nieco bardziej z boku, a może nawet i z góry.
Jeżeli ktoś kocha "merolki" ze snobizmu i dlatego że akurat jest moda, to zapewniam że za chwilę nie będzie po nim śladu, będzie kolekcjonował powiedzmy - balony - bo przecież go stać! My róbmy wszystko aby ocalić te perełki od zagłady, miejmy rozeznanie gdzie są - żeby można było przyjść im, w odpowiednim momencie, z pomocą.
Mówimy że, ci są sztywni a inni snobistyczni. Niech sobie będą, my nie jesteśmy - więc to do nas powinna należeć inicjatywa!Wychodźmy z pomysłami i starajmy się przekonać do nich innych. Jeżeli będą dobre - to się uda. Takim pomysłem wydaje mi się być projekt wspólnej dużej imprezy wszystkich klubów Mercedesa w kraju.
Nie marnujmy energi na dyskusje - kto jaki jest, róbmy wszystko żeby wszyscy byli tacy jak my.
To pofilozofowałem, nie? :lol:

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Stawros pisze:
Panowie! postarajmy się popatrzeć na to wszystko nieco bardziej z boku, a może nawet i z góry.
Jeżeli ktoś kocha "merolki" ze snobizmu i dlatego że akurat jest moda, to zapewniam że za chwilę nie będzie po nim śladu(...)

... a merolki po takim i tak pozostaną. I chwała MU za to! Na pewno tanio odda, bo modne będzie inne hobby.

PS - powyższe nie odnosi się do KZMP. Ja ten klub w 100% popieram.

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Bukol pisze:

... a merolki po takim i tak pozostaną. I chwała MU za to! Na pewno tanio odda, bo modne będzie inne hobby.

To się nazywa: wyciąganie odpowiednich wniosków!!

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00