MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt lip 18, 2025 10:52 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
postmajtek
Awatar użytkownika

Witam szanownych klubowiczów!
Jestem nowy, wcześniej działałem w Calibra Team i takim też wózkiem jeżdże (2.0 16v), choć na dniach zamierzam kupić w124 coupe - z jednej strony coś równie mocnego albo mocniejszego, z drugiej wygodniejszego i solidniejszego. Wybór padł na E320.

Mam takiego na oku nad francuzka granicą. Stąd też i prośba do "starych wyjadaczy" żeby zerknęli na fotki, czy samochód jest wart tych 4000 EUR. Fotki zamieściłem tutaj:
[url]http://vitas.sonik.net/cali/galeria/mercedes/1/index.htm[/url]
Samochód nie jest bity, ma 209 tys przebiegu. Nie jest też specjalnie przyszykowany, tj. ani wybłyszczony ani umyty.
Model E320, prod. 10.1994, przebieg 209 tys. W opcji ma klimę, roletę, el.szyby, skórę, centr.zamek, szyberdach. Brakuje mu tempomatu, wskaźnika ekonomicznej jazdy, podgrzewanych siedzeń. Rdza w rejonie znaczka Mercedesa na masce, rozwarstwienie tylnej szyby, zadrapania prawego tylnego nadkola (fatalnie poprawione metodą na "pędzelek"). Podejzanie wyglada skrzyneczka pod podlokietnikiem. Skrzynia manual, z "jedynką" do dołu. Cena 4000 EUR. Handlarza znam, pochodzi z mojej miejscowosci. Czy wg Was warto sie tym za ta cene interesowac?
Silnik zimny zapalil od razu, praca rowna, cicha. Jazda po placu OK, silnika praktycznie nie slychac. Na szose nie wyjechalismy bo brak tabliczek.
Prosze o opinie.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Witam
Schowek na srodkowej konsoli rzeczywiscie wyglada dziwnie. Nie ma mozliwosci wsadzenia go na sile, aby tak sie wybrzuszyl. Moze konsola zosatala zalana czyms i stad to specznienie.
Rozwarstwienie tylnej szyby niestety sie zdarza. Widzialem pare coupe z taka wada, miedzy innymi i moja tak ma.
Jesli chodzi o rdze to nie powinno jej byc kolo znaczka. Jesli juz to gdzies na nadkolu, gdzie uderzaja kamienie, ale nie na masce przy znaczku.
Szczerze mowiac dla mnie to auto wyglada tak jakby jakis brudas nim jezdzil. A ktos kto nie dba o auto w srodku, zwykle nie dba takze o strone techniczna.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Crazy_Russian pisze:
Rozwarstwienie tylnej szyby niestety sie zdarza. Widzialem pare coupe z taka wada

Może to również oznaczać zaczątki korozji pod nią.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00