Witam może tu znajde odpowiedz na nurtujace mnie pytania.
Jestem od niedawna włascicielem wyjatkowego autka a mianowicie MB 230E KAT z 88r. na automatycznej skrzyni biegów, nie znam autentycznego stanu licznika. Autko jest rewelacyjne zawieszenie pierwsza klasa, blachy tez bardzo zdrowe jak na 19 letnie autko w koncu mercedes, autko jest rok w kraju, ja go mam od 2 miesiecy.
Jedyny mankament to za niskie obroty na biegu jałowym i dygotanie całej budy i znikajacy olej,1l na 1000km, jezdze tylko i wyłacznie na trasie, posiadam instalacje gazowa II generacji bardzo dobra, nie mam wybuchow ani tego podobnych rzeczy zreszta nie oszczedzałem na niej pieniedzy, oczywiescie wymieniłem wszystkie podstawowe czesci(przewody-beru, swiece, kopułka-beru, olej-Mobil 15W40, i wiele wiele innych rzeczy) nie oszczedzam na czesciach i jestem zwolennikow markowych części. Oczywiscie wstawiajac instalacje gazowa w warsztacie stwierdzili na wadliwa sonde, wskazywała za niski stan bo od 0,05V do max 0,70V, niestety z braku funduszy zrobiłem jezcze na tej sondzie 5 tys km podczas ktorych dolałem 3 litry oleju, sprawdzałem cisnienie na cylindrach i wyszło ze jest nie rowno I-8,5 II-9,5 III-8,7 IV-9, nie wiem co z tym zrobic, do tego zauwazyłem wycieki oleju z odmy nie duze ale sa, styl jazdy mam naprawde bardzo spokojny zadko zdaza mi sie przekraczac 100km/h, jezdze ekonomicznie 80-90km/h.Wyciekow jako tako nie ma lekko sie poci ale nie na tyle zeby ubyło 1l oleju. Niedawno zakupiłem nową sonde w serwisie mercedesa no i autko znacznie odzyło, lepije zapala na zimnym czy tez na ciepłym, sonda wskazuje juz dobrze od 0,03V do 0,90V, spadło mi srednie spalanie do 11l/100km LPG, zobacze co sie teraz bedzie działo z olejem ale juz popwli widze ze na bagnecie znowu coraz mniej oleju a za chwilke bede miał 1000km od dolania. Prosze o pomoc bo juz rece opadaja....
|