MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 27, 2025 6:30 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: regulacja
postmajtek

nie mam tej część,którą reguluje się wysokość tylnego zawieszenia w kombi(89r,2.5 TD).Gdzie mógłbym to dostać?Napewno w serwisie,ale może gdzieś indziej.Obdzwoniłem kilka szrotów,nie ma. Jeśli ktoś wie,prosze o odpowiedż, ewentualnie ile trzeba wypłacić za taki elemencik.Pozdrawiam

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Ale ktorej czesci? Gruszek, amortyzatorow, pokretla, pompy?

W124 230E '87
Drink Beer!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Tu masz rysunek regulatora Nivo http://www.w114-115.org.pl/forum/img01/1196852002_N.jpg Elementem regulacyjnym wzniosu nadwozia jest śruba 41. Skracając tą śrubę rzymską podnosisz tył a wydłużając opuszczasz. Jeśli szukasz czegoś innego to sprecyzuj pytanie.
Pozdrawiam.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

witam
koszt zakupu w ASO Kraków elementu 41 to 87zł cena z przed 2 miesięcy a
za używką wyjeździsz 100 i tak nie znajdziesz w dobrym stanie a ta śruba musi chodzić płynnie inaczej nie wyregulujesz wysokości tylnego zawieszenia
pozdrawiam

http://pics-by-skorp.fotopic.net/

Tytuł:
postmajtek

Dzięki chłopaki za podpowiedzi i za rysunek.Widze,że tutaj więcej się dowiem od "prawie" obcych ludzi,niz od kolegów,czy mechaników,chyba,że niechcą powiedzieć.Ale co im szkodzi jak ja się za to sam i tak nie wezme,bo niemam czasu,garażu,ani chęci bo mam poprostu tego dosyć. co nie znaczy,że nielubie pogrzebać przy autku. Mechanikiem z zawodu nie jestem,ale jakiś czas temu miałem warsztat,ale wspólnik mnie...a szkoda gadać.Wracając do tematu-to jest właśnie to co reguluje wysokość,z tą Srubką,no chyba,że jest inny element,którym jeszcze regulujemy.Ale tam gdzie powinna być ta śruba,ja mam drut. Więc musze to kupić i potem chba te je......ne tzw.gruszki i potem jeszcze wakum pompe musze kupić,bo mi nie gaśnie,problem ze światłami drogowymi(długimi)nie świeca itd.itp.Lubie mecem jeżdzić,ale te roczniki dają sygnały starośći.Ale chcę to zrobić,bo nie lubie jak coś w aucie nie gra,nawet starym,mimo tego,że będe chciał go sprzedać,no ipotem kupic jakąś E-KLASSE z 95r. jeszcze raz dzięki i pozdrawiam,czekam może na dalsze podpowiedzi.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00