Witam
Nurtuje mnie jedno zasadnicze pytanie, a myślę że użytkownicy tego forum pomogą mi w jakimś stopniu odpowiedzieć na nie
Jeżdżę Mercedesami odkąd mam prawko, czyli jakieś 4 lata (wiem wiem, staż bardzo długi
![[zlosnikhihi]](./images/smilies/zlosnikhihi.gif)
). W czasie tego okresu przez moje ręcę przewinęły się cztery Mercedesy. Na początku było W201 z 2.0 dieslem, następnie W124 z M102. Po W124 doszedłem do takiego okresu, że kupiłem W123 300D, chociaż było nieźle zapuszczone to jeździło i odpalało w najsilniejsze mrozy. Jednak przyszedł czas na sprzedaż beczki i może coś nowszego tak kupić? A jak...pojawiło się CLK 230K, bardzo fajny samochód, ale i na niego przyszedł czas
![[usmiech]](./images/smilies/usmiech.gif)
I w taki też sposób po kupnie paru Mercedesów doszedłem do wniosku, że W123 (nawet ten egzemplarz, który miałem) jest świetnym samochodem, ale tego to już chyba nie musze tłumaczyć na tym forum
Trochę wstepu i mogę zadać pytanie
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
, a mianowicie powiedzcie mi czy w cenie 12-14tys.zł znajdę C123, które będzie w miarę yyy powiedzmy przeciętne i nie będzie miało dziur w podłodze wielkości 30cm ?? Czy w tej cenie lepiej odpuścić poszukiwania i patrzeć na inny model?? Przeglądam ogłoszenia i widzę te wszystkie Coupe jak na zdjęciach super się prezentują, nawet te w cenie 6-10tys.zł, ale jednak to są tylko zdjęcia i mogę tylko sobie wyobrazić jak jest na żywo ehh.
Jeszcze jedno, na co zwracać uwagę przy kupnie? O sedanie już trochę informacji wiem, z doświadczenia i od innych użytkowników i mniej więcej wiem co i jak. Czy w coupe jest inaczej, czy posiada jakieś inne newralgiczne miejsca?
Pozdrawiam
Daniel