MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob lip 05, 2025 4:15 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Napiszcie co znajdziecie w moich listach, jak wrócę z Mnichowa to poczytam z nieukrywaną radością. A dwudziesty czwarty dzień lipca brzmi dużo lepiej niż dwudziesty czwarty lipiec. Maturę mam i jestem z tego dumny. Zamiast dysleksji wolałbym mieć coś mniej rzucającego się w oczy.

Tytuł:
kombatant

A ja nie jestem taki pewny czy to nie jest 24 lipiec w życiu kolegi Mitu (Mita? ) [zlosnik] Chociaż nie wiem czy nie powinno być czegoś pomiedzy numerem lipca a liczbą 2005... W każdym razie dzikuję w imieniu Warszawiaków za dbałość o poziom.

Tytuł:
swój chłop

Ja mam pytanie w kwestii formalnej, gdzie dokładnie na Krakowskim Przedmieściu ma odbyc sie spotkanie? Pytam bo nie mogłem znaleźć w poprzednich postach gdzie dokładnie szanowni koledzy sie spotykali.

Pozdrawiam

Tytuł:
swój chłop

pomiędzy Uniwersytetem Warszawskim a Hotelem Brystol znajduje się
Kościół Sióstr Wizytek a przed nim parking na którym się spotykamy , po przeciwnej stronie Krakowskiego Przedmieścia dochodzi do niego ulica
Królewska
zapraszamy

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Bodzio pisze:
Napiszcie co znajdziecie w moich listach, jak wrócę z Mnichowa to poczytam z nieukrywaną radością.

Staram się Ciebie zrozumieć, ale naprawdę mi nie wychodzi ta sztuka. Może masz takie poczucie humoru, które do mnie nie dociera. Widać jesteś pewny siebie i nigdy nie popełniasz błędów (ortograficzno – gramatyczno - stylistycznych). Jeśli tak to proponuję spróbować sił w dyktandzie lub zrobić konkurencję prof. Miodkowi. Gdyby chcieć poprawiać wszystkie błędy na tym forum to zabrakłoby czasu. Chyba, że masz czasu w nadmiarze to może zostań moderatorem i walcz poprawnością językową (?).

Bodzio pisze:
A dwudziesty czwarty dzień lipca brzmi dużo lepiej niż dwudziesty czwarty lipiec.

Nie zamierzam dyskutować o tym, który zapis tej daty jest poprawny, a który nie. Moim zdaniem doszukujesz się dziury w całym, ale mogę się mylić.

Bodzio pisze:
Maturę mam i jestem z tego dumny.

Od dumy do pychy niedaleko, trzeba być ostrożnym. A jeśli ja nie mam matury tylko dwie klasy szkoły zawodowej zrobione w pięć lat to co? Mam nie pisać na forum? Trochę tolerancji! Myślałem, że mamy już za sobą ocenianie ludzi po ich poziomie wykształcenia, ilości posiadanych MB, grubości portfela czy liczby napisanych postów. Jeśli nie mamy tego za sobą to ja jestem przegrany w każdej z tych „konkurencji”.

Bodzio pisze:
Zamiast dysleksji wolałbym mieć coś mniej rzucającego się w oczy.

Np.? Nikt dysleksji sobie nie wybiera, tak samo jak krzywego kręgosłupa czy wad serca. Oczywiście można próbować to zmienić, ale przede wszystkim trzeba umieć z tym żyć, a takie uwagi jak Twoje, że któreś wady są mniej lub bardziej rzucające się w oczy nie pomagają w tym. Jeśli jesteś tym szczęśliwcem, który mógł sobie wybrać zestaw wad fabrycznych to się ciesz, ale nie nabijaj się z innych, proszę.

Gdy rozmawialiśmy na żywo (o czym prawdopodobnie nawet nie wiesz) zrobiłeś na mnie dużo lepsze wrażenie :roll: ...

Ocet pisze:
A ja nie jestem taki pewny czy to nie jest 24 lipiec w życiu kolegi Mitu (Mita? ) Chociaż nie wiem czy nie powinno być czegoś pomiedzy numerem lipca a liczbą 2005...

Zostawmy już tę poprawność językową. W końcu to wątek o spotkaniu, a nie o błędach językowych.

Ocet pisze:
W każdym razie dzikuję w imieniu Warszawiaków za dbałość o poziom.

Nie wiem za co Ocet dziękuje i w czyim imieniu, bo dla mnie drugi post Bodzia był zdecydowanie poniżej dobrego poziomu :roll: [no] .

elvis pisze:
Ja mam pytanie w kwestii formalnej, gdzie dokładnie na Krakowskim Przedmieściu ma odbyc sie spotkanie? Pytam bo nie mogłem znaleźć w poprzednich postach gdzie dokładnie szanowni koledzy sie spotykali.

Najłatwiej będzie Ci trafić, jeśli pojedziesz ulicą Królewską. Dojeżdżając do skrzyżowania z Krakowskim Przedmieściem nie skręcasz ani w prawo, ani w lewo tylko jedziesz na wprost na plac przed kościołem (Wizytki). Właśnie tam się spotykamy :) [ok] .

P.S. Dobrze by było gdyby Moderator zerknął na ten wątek, bo zupełnie niepotrzebnie robi się gorąco.

Tytuł:
swój chłop

Już wszystko wiem, kościół kojażę, parking też... dziękuję.

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

A ja Was bardzo proszę darujcie sobie już tą potyczkę ortograficzno-stylistyczną !!!

Już kiedyś była dyskusja o ortografii na forum... Nikt nic nie poradzi na to, ze ktoś robi błędy ortograficzne (choć można napisać treść w Wordzie i po sprawdzeniu wkleić na forum), czy też nie używa polskich znaków (choć dla mnie to brak szacunku dla osób czytajacych i naszego języka). Zdarza się też czasem z rozpędu poprzestawiać literki czy wstawić jakąś inną i nie powinniśmy się zbytnio tego czepiać...

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Idzik pisze:
...choć można napisać treść w Wordzie i po sprawdzeniu wkleić na forum...

Nie trzeba, można kliknąć na taki ładny przycisk z napisem ----> Pisownia [oczko] [zlosnik]

Tytuł:
kombatant

I jak się kliknie w przyciisk pisownia, to wszystko okazuje się być źle [zlosnik]

W każdym razie polecałbym, jak już pisałem pod innym postem Bodzia, uwagi ortograficzno gramatyczne zwracać za pomocą priva, tak jak to kiedyś ustaliliśmy.

S123 - 300TD 1982 Rudolf

S123 - 300TD 1985 Burak

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Zgłąszam/y swoją obecność ;)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Panowie,
do zgłaszania osobistych uwag ortograficzno-pozostałych [zlosnik] służą inne drogi komunikacji międzyludzkiej (ich wybór pozostawiam zgłaszającym wnioski), czynienie tego na forum "Spoty i Zloty" czy jakimkolwiek innym forum tematycznym, jest niczym innym jak zaśmiecaniem treści, mówiąc inaczej utrudnia to korzystanie z forum pozostałym jego użytkownikom.
Oczywiscie, popieram wszelkie zabiegi mające na celu pielęgnację naszej mowy ojczystej, jednak należy to robić z wyczuciem, stosownie do sytuacji. I nie ma tu dla nikogo, Bodzio, taryfy ulgowej.

Prosze w dalszej części wątku o dyskusję czysto merytoryczną.

Dziękuję i pozdrawiam,

misiek

[url=http://tinyurl.com/ynncqo]C wie cool[/url]
[url=http://tinyurl.com/yqlveg]T wie toll[/url]
[url=http://tinyurl.com/29p2sb]V wie volksschubkarre[/url]
[url=http://tinyurl.com/26282p]W wie... volvo[/url]

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Wszystko na to wskazuje że się zjawię... Do zobaczyska

.....
Golf 1.2 TSI
maniek@w114-115.org.pl

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Jak dobrze pójdzie to i ja się załapię na spocik.
Pozdrawiam.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Witajcie,
spot, mimo kaprawej pogody, odbył się i przebiegał w miłej atmosferze.
Ja zanotowałem następujące osoby:
robert + córka, glacek=janusz_W123 + córka, krzysztof dobosiewicz, mitu, melvis (pieszo), maniek, wojtek + dziewczyna, rafał skowroński (nowy, granatowe w 123 coupe), kit, elvis, MercBeginner z narzeczoną, arus, Ocet + Pani Octowa, Ensignx, i oczywiście niezmordowany i niezawodny AMG : )))), Roman Dębecki (Klub Zabytkowych Mercedesów Polska), Leszek Ficenes (Klub Zabytkowych Mercedesów Polska).

A zatem:
tradycyjnie na spot przyjechało trochę znanych nam już autek.
Wielką niespodziankę sprawił nam Roman Dębecki, którego w swoim czasie zachęcalem do przyjeżdżania na nasze spoty. Oto po godzinie spotu na plac przed wizytkami zajechał odrestaurowaną kompletnie czarną 190tką SL. Samochód nam pokazał, trochę o nim poopowiadał, zaprezentował zdjęcia z remontu autka, pozwolił się przymierzyć do kierownicy i sprawił, że było bardzo ciekawie - trochę inaczej niż zwykle.

Pan z klubu zabytkowych mercedesów gorąco zapraszał na zlot w Zamościu i namawiał Mita oraz AMG, który wtedy, gdy byłem, jeszcze nie dojechał do pomocy w organizacji imprezy. Zajawki zostały przez niego wysłane pocztą elektroniczną do zarządu, ale nie widzę, żeby się coś pojawiło na forum klubowym.

Zdjęcia robił na miejscu Maniek, którego prosimy o wrzucenie dokumentacji fotograficznej.

Kogo pominąłem proszę się dopisywać, proszę też o wrażenia ze spotu.
Pozdrawiam
melvis (który musiał się wcześniej zrywać do pracy niestety)

Ostatnio zmieniony pn lip 25, 2005 3:16 pm przez melvis, łącznie zmieniany 2 razy.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

melvis pisze:
Witajcie,
spot, mimo kaprawej pogody, odbył się i przebiegał w miłej atmosferze.
Ja zanotowałem następujące osoby:
robert + córka, glacek (janusz ??) + córka, krzysztof dobosiewicz, mitu, melvis (pieszo), maniek, wojtek + dziewczyna, rafał skowroński (nowy, granatowe w 123 coupe), kit, elvis, Roman Dębecki (jeśli kogoś przeoczylem proszę dać znać to dopiszę) oraz pan z klubu zabytkowych mercedesów (zapomniałem zapytać o nazwisko).

Zgłaszamy nieobecność na liście: MercBeginner z narzeczoną :serce8x:
Dziękuję za miły spot! Do następnego razu...

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00