MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw sie 28, 2025 1:19 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

krzys124 pisze:
Widze ze Ktoś pousówał naszą dyskusję na temat co jak sie pisze , obiecałem, ze sprawdze , dowiem sie i dam znac co i jak , Tak wiec przypomne , ze moje zdanie "nie pisze sie dwóch postów POD RZĄD " jest jak najbardziej poprawnie napisane !! a forma , którą mnie niby chciałeś naprostowac , ze niby pisze sie poprawnie "z rzędu " jest zła !
I Tyle w temacie drogi kolego , daleko widać Ci jeszcze do tego by zachowywac sie tak jak sie zachowałes , czyli poprawiac kogoś w jego pisaniu , gdy nie ma sie nic innego do powiedzenia ! :lol: [zlosnik]
pozdrawiam !
i pamietajcie ....... prawidłowa pisownia , to "pod rząd" a nie " z rzędu"
To w kwesti wyjasnienia
Panie Wookee :lol:

Żeby być do końca dokładnym sprawdź jeszcze pisownię słowa POUSUWAĆ i zastosowanie słowa SPROSTOWAĆ.
Tyle w KWESTII formalnej.
Za uporczywe odchodzenie od tematu, napastliwy ton wypowiedzi i wprowadzanie na forum awanturniczej atmosfery daję Ci ostrzeżenie w postaci punktu minusowego na okres jednego roku.

Stawros. Moderator.

Tytuł:
swój chłop

Stawros pisze:
Żeby być do końca dokładnym sprawdź jeszcze pisownię słowa POUSUWAĆ i zastosowanie słowa SPROSTOWAĆ.
Tyle w KWESTII formalnej.
Za uporczywe odchodzenie od tematu, napastliwy ton wypowiedzi i wprowadzanie na forum awanturniczej atmosfery daję Ci ostrzeżenie w postaci punktu minusowego na okres jednego roku.

Stawros. Moderator.

Nic Wasc nie rozumiesz , ja wiem ze pisze fatalnie , nigdy tego nie kwestionowalem ! tyle zeby zwracac mi uwagę trzeba byc nienagannym ! ja nikomu nie zarzucam nic z pisowni , bom sam noga ! w tej kwesti , ale nich mi ktoś nie wykazuje błdów tam gdize ich nie popełniam !!
PUNKT MINUSOWY , czemu mnie to nie dziwi , pewnie za jakis czas dostane bana ! jak juz to było ! dlaczego ?? bo nie podoba sie wam wytykanie wam prawdy ! zauwazyc trzeba , ze to nie ja awantury wszczynam a wynikają one z bronienia swej racji ! tak samo jak nasza dyskusja w kwesti Opon , Nie ma Pan racji ale kłucic sie bedzie bo Pan tu jest moderatorem i uwaza sie Pan za lepszego ??? i zawsze wszystko wiedzacego ?? najlepiej ?? No i zawsze takiego pyskatego mozna zabanowac ! na szczescie inni też to widza tyle ze o tym nie piszą .Kłutnia zawsze wyniknie , jak są zdania podielone tyle ze dlaczego ja nie mogę swoich przedstawac bo sie mnie uwaza za "odchodzacego od tematu ,napastliwy ton wypowiedzi itd, " A np Panu wolno ?? wysmiewac to ze mialem wystrzał przy predkosci 150km/h ja przynajmniej mialem przezylem i moge coś powiedzieć , czego zaś pan nie bo nie ma zielonego pojecia a pisze tylko to co zasłyszał a i jeszcze zle zasłyszał !
pozdrawiam !
Mam wrazenie ze jest to prywatne forum kilku ludzi , któzy decydują co i jak .Ostrzezenia powinno byc poddane pod głosowanie , (glosowanie ludzi znajacych zagadnienie z czego chec nadania minusa wynikna )tak jak jest na innych forach , no tak zapominam iz to forum znacznie odbiega od innych ! ;)

vin-WBD2100161B476884
http://www.youtube.com/watch?v=NNi2tJ7H7FM
http://www.youtube.com/watch?v=ui5K4TrSGMI

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

No cóż – w opinii Panów Bralczyka i Miodka (coś na ten temat jak sądzę mają oni do powiedzenia) sprawa wygląda następująco:

- w języku polskim funkcjonuje wiele zapożyczeń z języków obcych - zwłaszcza z języka rosyjskiego i niemieckiego, a obecnie także z języka angielskiego - te ostatnie dotyczą zwłaszcza sfery naukowej i technicznej.

W języku polskim funkcjonuje też wiele związków frazeologicznych zapożyczonych z języka rosyjskiego, np. "tym niemniej" - popr. niemniej jednak; "rzecz w tym" - popr. chodzi o to; "Póki co" - popr. na razie; "zdjąć ze stanowiska" - usunąć ze stanowiska; "wlec się w ogonie" - pozostawać w tyle; "okazać pomoc" - udzielić pomocy; "pod rząd" - z rzędu; "jak by nie było" - jakkolwiek by było; "przedstawiać sobą" - reprezentować.

Jakkolwiek polska forma „z rzędu” oczywiście jest prawidłowa to jednak zapożyczonej formy „ pod rząd” nie można uznać w żadnym przypadku za błędną!

To tyle.

Jak więc należy pisać?

Najlepiej interesująco. W ciekawym tekście błędy i potknięcia mniej rzucają się w oczy.

Pozdrawiam - S1 :)

p/s
A swoją droga to ciągłe i rzucające się w oczy pouczanie przy każdej okazji „nowych” uczestników forum przez niektóre (niestety ciągle te same) osoby staje się już męczące – czy naprawdę o to chodzi by zrażać i czepiać się „nowych”?

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Samsung1 pisze:

Jak więc należy pisać?

Najlepiej interesująco. W ciekawym tekście błędy i potknięcia mniej rzucają się w oczy.

Przede wszystkim NA TEMAT! Również uznaję autorytet prof. Bralczyka i Miodka, ale myślę że na temat polerowania lakieru woleliby sie nie wypowiadać [zlosnik]
Proszę o powrót do tematu wątku!

Tytuł:
swój chłop

Własnie o to chodzi Panie Stawros , ja w tym wątku napisalem na temat , to potem starsi forumowicze zaczeli sie czepiac i pisac of topy !! wiec kto powinien dostać upomnienie ??? wiadomo ....nowy ! albowiem w mysl zasady równy i równiejszy ... starsi forumowicze bez wzgledu na swą wiedzą są równiejsi ! [zlosnik]

potem CLK 3200 cm

teraz okular 2001 rok 2.7 cdi

vin-WBD2100161B476884

http://www.youtube.com/watch?v=NNi2tJ7H7FM

http://www.youtube.com/watch?v=ui5K4TrSGMI

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

A'propos orginalnego tematu :) , ile pasty potrzeba do wypolerowania całego w123 sedana. Ile wogóle taka "impreza" kosztuje razem z papierami itp. prosze o szczegóły.

Mam nadzieje że całe te kłótnie nie są wynikiem pradawnej klątwy rzuconej przez jakiegoś niedopolerowanego Mercedesa na ten temat [zlosnik] i reanimując go nie zostanę przeklęty

W124 E250TD '94
808 (w krainie wiecznych ciężarówek) -> 813 '82
Sprinter 312 MAX '95
Suzuki Samuraj

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Odpowiedź chyba nie była do mnie ale jeśli byś mógł zapytać się ich co jest potrzebne do wypolerowania Mercedesa W123. Co trzebaby kupić, ile wyniesie orientacyjny koszt.

Będe wielce zobowiązany! [zlosnikz]

Peugeot 106 1.1i

W123 200D '81

W124 E250TD '94

Sprinter 312 MAX '95

Suzuki Samuraj

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Grigorij0 pisze:
Odpowiedź chyba nie była do mnie

Nie rozumiem, jeszcze nikt nie odpowiedział :o

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Cytuj:
Nie rozumiem, jeszcze nikt nie odpowiedział

Może ktos odpowiedział,mail z odpowiedzią poszedł i w tym czasie usunął swojego posta.Stwierdził,że to co napisał to bzdura.Tak mogło byc.
Ja polerowałem pastą Automax.Takie zielone tubki jak farbki plakatowe.
Zastosowałem sredniościerną.Cena za tubkę 3,50zł.
Zużyłem na całe auto 10 tubek i dwa stare prześcieradła.Koszt 35zł.
Zajęło mi to gdyby licząc ciągle około 50 godzin .Robiłem to w sumie 10 dni popołudniami.Ręka wysiada:)Ale efekt piorunujący.Widać gołym okiem różnicę,kiedy z białego robi się naprawde biały.Potem tylko Plastmal dla zabezpieczenia i jest na pół roku spokuj.Kiedy ktoś ma polerkę elektryczna to jeden dzień starcza w zupełności.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Chyba mi sie jakos posty pomieszały albo miałem omamy wzrokowe hmm naprawde tu była wiadomość!!!

Chyba kolega sie rozmyslil (jeśli to możliwe) z propozycji pomocy albo cos mam ze wzrokiem [luneta] .

Naprawde się zdziwiłem [szok] ...

Wiem!!! to był post widmo! [totalszok]

Peugeot 106 1.1i

W123 200D '81

W124 E250TD '94

Sprinter 312 MAX '95

Suzuki Samuraj

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Cytuj:
Wiem!!! to był post widmo

Zdarza się:)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Ha, spoko. To ja pisałem wczoraj w nocy post widmo ale potem się zorientowałem że temat jest na maxa stary więc skasowałem. ale spoko, jutro postaram się tam zajść przed robotą i wypytam czego trzeba i ile sobie cenią.

pozdrawiam

Obecnie: Oldsmobile Cutlass 1980r.

Tytuł:
swój chłop

Witam. ja jak poleruje merca to poleruje go raz na rok i robie to tak: pasta g3 bardzo dobra polecam, nakładam na element załużmy na maske w kilku miejscach i mam maszyne coś jak szlifierka z gąbką, włączam na jedynke i rozprowadzam paste jak cały element jest biały od pasty ręką kropie ten element i maszyna bieg 4 i tak jezdże w pionie i w poziomie Tak poleruje aż na masce wyłoni się lakier pózniej jak przepoleruje cały wóz myje go dokładnie, szystkie uszczelki itp.czekam az wyschnie karoseria po jakims czasie za godzine nakładam wosk w płynie w moim przypadku czarny bo lakier czarny jest, i tak znowu poleruje najpierw na jedynce i 4 i wychodzi lakier jak nowy pózniej szmatka i koniec

Tytuł:
postmajtek

patryk pisze:
Witam. ja jak poleruje merca to poleruje go raz na rok i robie to tak: pasta g3 bardzo dobra polecam, nakładam na element załużmy na maske w kilku miejscach i mam maszyne coś jak szlifierka z gąbką, włączam na jedynke i rozprowadzam paste jak cały element jest biały od pasty ręką kropie ten element i maszyna bieg 4 i tak jezdże w pionie i w poziomie Tak poleruje aż na masce wyłoni się lakier pózniej jak przepoleruje cały wóz myje go dokładnie, szystkie uszczelki itp.czekam az wyschnie karoseria po jakims czasie za godzine nakładam wosk w płynie w moim przypadku czarny bo lakier czarny jest, i tak znowu poleruje najpierw na jedynce i 4 i wychodzi lakier jak nowy pózniej szmatka i koniec

Jaki masz lakier .... metalic ?
Ilu warstwowy ?

Tytuł:
weteran

Noel pisze:
Ilu warstwowy ?

Teraz to juz ciężko stwierdzić [zlosnik]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00