Cieszę się, że temat się rozwinął
I teraz tak, skrzynia automat 4-o niegowy. Zmiana biegów czysta bez żadnych problemów. Silnik już zagazowany, chodzi równo, serwisowany w warsztacie gdzie ja robię swojego. Pan Wiesiek szczerze go polecił, a teraz do rzeczy :
MERCEDES 4 EVER pisze:
Weeb jak chcesz miec spokoj z autem to kup 300-34v diesel na manualu i ciesz sie jazda bez zagladania pod maske
Chce mieć spokój, ale ... nie chcę diesla a tym bardziej w manualu
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Za bardzo się rozleniwiłem
MERCEDES 4 EVER pisze:
Z benzyną predzej czy pozniej na gazie beda wydatki-same przewody zapłonwe,swiece i lambda to juz bedzie ponad 1000zł....
Jakbym miał zakładać w ten sposób, to nie kupiłbym żdanego, z dieslem prędzej czy później też będą problemy. A to cisnienie będzie miał za niskie i w zimie nie będzie odpalał. A to świece nie będą robiły itd itp

MERCEDES 4 EVER pisze:
Ja bym szukał diesla.
Jeszcze rok temu pewnie też bym go szukał ..
Marcin S pisze:
M104 jest super... jeśli tylko coś się nei popsuje, polecam jazde na Pb
Podobnie jak z M110, gazu nie toleruje. Po wymianie całego oprzyrządowania na nowe w mojej MB, ( odpukać ) nie ma żadnych problemów z gazem. Z uczciwych źródeł wiem, że samochód problemy na początku miał, zostały rozwiązane i jedyne o co trzeba dbać to dobry stan kabli WN i świec.
MERCEDES 4 EVER pisze:
M 104 nie toleruje wogole 2 generacji! tylko 4 generacja
To jest niestety fakt, jeżeli nikt mi nie podkupi to na pewno po spłaceniu będzie miał na taką zamienioną.
Samochód jest po prostu w stanie takim, że nie można mu nic zarzucić. Pan Wiesiu powiedzia , że to jest taki człowiek, któremu jak coś zaczyna, pukać, szumieć, zgrzytać pojawia się w zakładzie i potrafi z nim pół dnia jeździć, żeby zlokalizowac usterkę. Nie było mowy o zamiennikach. No nic co ja się będę rozpisywał, jego W210 w sobotę przyjeżdża do Polski, jeżeli nic nie stanie na drodze ( a postaram się, żeby tak było ) to w przeciągu 3 tygodni pojawi się kolejna MB w rodzinie ( tak mi dopomóż Bóg

)