MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 27, 2025 3:10 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

misman pisze:
Hm. W sumie nieporzebnie se odezwalem, chcialem dobrze - wyszlo jak zwykle :roll: Tamte dane podalem jedynie jako kontrast, chodzilo mi o generalizacje jako taka, sama w sobie. Na silownie chodzi wiele osob, podczas treningow spotykam zarowno tych stereotypowych osilkow jak i managerow, handlowcow... Ale ci drudzy nie wygladaja jak ci pierwsi.. To byl tylko przyklad.
Irytuje mnie, gdy ktos patrzy z wlasnej lub narzuconej przez kogos (spoleczenstwo, media) perspektywy przy wyglaszaniu osadow. Nie zapomne wyrazow twarzy niektorych potencjalnych pracodawcow, gdy stawialem sie na rozmowy kwalifikacyjne... to rowniez bylo wywolane stereotypami.. :roll:

No i wiedziałem, ze tak sie zakonczy sprawa....
Ja zauwazam różnicę pomiedzy sportowcami a "sportowcami". Co innego kulturystyka, siłownia dla przyjemności czy rekreacji, a zupełnie co innego pompowanie w siebie sterydów czy anaboli i na sile zmienianie natury. Tych ostatnich nazywam w cudzysłowiu "mięśniakami" i nie mają oni nic wspólnego z większością ludzi z siłowni. A sam na takową uczęszczałem 3 lata i potrafie odróżnić pewne typy ludzi. Dlatego, szczerze mówiąc, nie rozumiem oburzenia kolegi Mismana :roll: :roll: A jezeli chodzi o pompowanie w mase przy uzyciu "cudownych środków" to zdania nie zmienie, bo niestety wielu takim osobom [z przykrością musze stwierdzic, ze moich znajomych również] polasowały się reaktory i nawet własnych znajomych nie poznają....Anabolom i sterydom wszelkiej maści [jak również dragom wszelakiej masci] mówie stanowcze NIE!!!! I jest to MOJA opinia, a czy "ogół" tak samo myśli to już inna sprawa.

PS: Jeżeli chodzi o wczesniejsze tematy to sorry - nie wszystko od poczatku sledzilem i korzystam z "szukaj" zanim zamieszcze temat, ale dobiło mnie "dóżo części" w ogłoszeniach.....
PS2: Nilo: Co znaczy wstawianie tematów "na siłe"?? Nie probuje pobic ani rekordu ilosci postów ani rekordu ilosci tematow. [Ilosc nie idzie w parze z jakoscia, o czym kazdy wie, zresztą bylo juz to poruszane i nie bede sie powtarzal]

PS3: Kolego Misman jezeli w jakijolwiek sposob poczules sie urazony to nie to mialem na celu!!

PEACE

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Cytuj:
Obecnie jest to karate Shidokan (3x / tydzien)....... Jestem dosc.. hmm.. niedrobnej budowy facetem, dosc sprawnym, z pewnymi umiejetnosciami sluzacymi robieniu "kuku" drugiemu czlowiekowi. Z bejzbolem jestem wybitnie grozny

Hmmm... Czy to jest powód do dumy?
Filozofia karate nie polega na robieniu "kuku", a bejzbola nie skomentuje...

PS: Cytat poucinany

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Oj mroziu nie igraj z ogniem [oczko] [oczko] [oczko] , nie mam tu na mysli jakiegos zagrozenia ze strony kolegi mismana, ale nie daj boze trafisz na jakiegos zapalenca dajmy na to takiej Krav-Magi (ktora sam nawiasem mowiac mam przyjemnosc trenowac) i ten okaze sie troche malo kumatym typkiem (co sie wszedzie zdarza) i wtedy ojojojoj [bity] ;) , dżest dżąkin men bi kul,

od dawna chcialem uzyc tego kolesia z mlotkiem [oczko]

W 123 230 1977 M102
(Von Konstruktion bis Kundendienst
- höchste quälitat aus Prinzip)

Tytuł:
postmajtek

mroziu pisze:
Hmmm... Czy to jest powód do dumy?
Filozofia karate nie polega na robieniu "kuku", a bejzbola nie skomentuje...

Eh... Nic to jednak nie dalo... :(
Co do "filozofii" karate: jest mniej wiecej taka, jak filozofia broni palnej. Mozesz dac ja komukolwiek - od niego zalezy, czy (i w ktora strone) ja skieruje... Cwiczylbys np. boks i potem pozwolil sie byle leszczowi spoliczkowac, bo jakas "filozofia" Ci w tym przeszkadza.. ? Oddalbys grzecznie portfel na ulicy, bo "filozofia".. ? Nie robmy demagogii... Bejzbol tez byl przykladem[/], bardziej znanym wspolczesnym niz pare innych egzotycznych przedmiotow o podobnym zastosowaniu. Takich [u]przenosni uzylem, ale chyba nie udalo sie niektorym zauwazyc.. Oczywiscie wydaje mi sie, iz jest to niejako szukanie dziury w calym... :roll: Dla mnie EOT, widze ze reprezentuje dosc trudny do przyjecia punkt widzenia. :roll:

Tytuł:
kombatant

1. Widze, ze wiecej forumowiczow lubi "bliskie kontakty miedzyludzkie", w bardziej lub mniej sportowej formie.
2. Chyba przychylam sie do kolegi mismana, o ogloszenia matrymonialne - no coz, moze Nilo ostatnio duzo czytal i temu mu sie kojarzy... (tekst napisany do Nila, z pelna swiadomoscia, ze sie nie obrazi - w innym wypadku bym tak nie napisal)
3. A od ortografii sie zaczelo...

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

misman pisze:
... Cwiczylbys np. boks i potem pozwolil sie byle leszczowi spoliczkowac, bo jakas "filozofia" Ci w tym przeszkadza.. ? Oddalbys grzecznie portfel na ulicy, bo "filozofia".. ? :roll:

Nie mam zamiaru wchodzic w spor z kolega Mismanem, chce tylko niejako uzupelnic ze swojej strony, ze czasem kiedy tych "leszczy" jest paru to lepiej oddac grzecznie portfel albo zastosowac ostatni chwyt w wiekszosci stylow walki czyli ulotnic sie czym predzej,
Jeden z moich dawnych nauczycieli ze szkoly powiedzial mi tak: Dają - Bierz, Bija - Uciekaj ;)

No tak, ale w sumie zaczelo sie od ortografii [zlosnik] [oczko]

Wooks

W 123 240TD 1984

W 123 230 1977 M102

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

wooks pisze:
czasem kiedy tych "leszczy" jest paru to lepiej oddac grzecznie portfel

To zalezy od pojemnosci magazynka [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

Ciekawe jakie byly dyskusje, jak wprowadzali ustawe o czystosci jezyka polskiego?

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

[quote="mroziu] Ciekawe jakie byly dyskusje, jak wprowadzali ustawe o czystosci jezyka polskiego?[/quote]

A pamietacie jak byly marszalek sejmu niejaki pan Zych komentowal:"Stary co ty k... [nnn]

Wooks

W 123 240TD 1984

W 123 230 1977 M102

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

no dobra, dobra... wszystko jest git. Troszke chcialem poigrac sobie zarcikami. Ciesze sie, ze misman zdarzyl przeczytac moj post przed skasowaniem jak dobrze czytam. I ciesze sie, ze nie zrobi mi "kuku" [zlosnik] nawet dla zartu :) Bo to "swoj" mercmaniakowy chlop i czuje bluesa w zartach. Czasem niektorzy w tym i ja moga nieopatrznie wpisac swe mysli nie tak jak by to bylo w formie slownej. Dlatego PAX everybody i zakoncze to slowami pewnego (bardzo) starszgo pana:

"POLACY NIE GĘSI A SWÓJ JĘZYK (rozum) MAJĄ"

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00