misman pisze:
Hm. W sumie nieporzebnie se odezwalem, chcialem dobrze - wyszlo jak zwykle

Tamte dane podalem jedynie jako kontrast, chodzilo mi o generalizacje jako taka, sama w sobie. Na silownie chodzi wiele osob, podczas treningow spotykam zarowno tych stereotypowych osilkow jak i managerow, handlowcow... Ale ci drudzy nie wygladaja jak ci pierwsi.. To byl tylko przyklad.
Irytuje mnie, gdy ktos patrzy z wlasnej lub narzuconej przez kogos (spoleczenstwo, media) perspektywy przy wyglaszaniu osadow. Nie zapomne wyrazow twarzy niektorych potencjalnych pracodawcow, gdy stawialem sie na rozmowy kwalifikacyjne... to rowniez bylo wywolane stereotypami..
No i wiedziałem, ze tak sie zakonczy sprawa....
Ja zauwazam różnicę pomiedzy sportowcami a "sportowcami". Co innego kulturystyka, siłownia dla przyjemności czy rekreacji, a zupełnie co innego pompowanie w siebie sterydów czy anaboli i na sile zmienianie natury. Tych ostatnich nazywam w cudzysłowiu "mięśniakami" i nie mają oni nic wspólnego z większością ludzi z siłowni. A sam na takową uczęszczałem 3 lata i potrafie odróżnić pewne typy ludzi. Dlatego, szczerze mówiąc, nie rozumiem oburzenia kolegi Mismana

A jezeli chodzi o pompowanie w mase przy uzyciu "cudownych środków" to zdania nie zmienie, bo niestety wielu takim osobom [z przykrością musze stwierdzic, ze moich znajomych również] polasowały się reaktory i nawet własnych znajomych nie poznają....Anabolom i sterydom wszelkiej maści [jak również dragom wszelakiej masci] mówie stanowcze NIE!!!! I jest to MOJA opinia, a czy "ogół" tak samo myśli to już inna sprawa.
PS: Jeżeli chodzi o wczesniejsze tematy to sorry - nie wszystko od poczatku sledzilem i korzystam z "szukaj" zanim zamieszcze temat, ale dobiło mnie "dóżo części" w ogłoszeniach.....
PS2: Nilo: Co znaczy wstawianie tematów "na siłe"?? Nie probuje pobic ani rekordu ilosci postów ani rekordu ilosci tematow. [Ilosc nie idzie w parze z jakoscia, o czym kazdy wie, zresztą bylo juz to poruszane i nie bede sie powtarzal]
PS3: Kolego Misman jezeli w jakijolwiek sposob poczules sie urazony to nie to mialem na celu!!
PEACE