MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob lip 19, 2025 10:24 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
nowy

Witam!

Zwracam sie do was z dosc nietypowym pytniem. Chodzi mi o wycenienie samochodu. W sumie sprawa niby prosta, ale moja gwiazdka jest dosyc nietypowa, powiedzial bym wrecz unikatowa.-)
Chodzi o bialego mercedesa W201 w dwulitrowym Dieslu, czyli o popularna 190 D

Samochod ma JEDNEGO JEDYNEGO wlasciciela:-)
Kupiony byl w marcu 1994 roku w salonie mercedesa w krakowie jako nowy samochod.

NAjwazniejsze! samochod jezdzil tylko po austryjackich drogach i na austryjackim paliwie, co mysle ze nie jest bez znaczenia. (Pomijajc 2-3 podroze do polski w ciagu roku)

Uzywany przez kobiete. Przebieg 270.000 z tym ze ok 65% to kilometry zrobione na autostradzie. Przebieg jest prawdziwy, bo samochod byl uzywana jako 3 gwiazdka w rodzinie.

Mercedesik w zadnym stopniu nie byl nigdy uszkodzony, zadnych wypadkow, sltuczek czy czegokolwiek.
Brak rdzy, optycznie samochod w perfekcyjnym stanie, zarowno wewnatrz jak i zewnatrz. Nikt kto nie wie ze 1993 zaprzestano produkcji nie powie ze samochod ma tyle lat.

Moze przesada jest mowic ze pachnie nowoscia w srodku, ale stan naprawde ideal. Nikt w nim nie palil.

Samochod serwisowany dlugi czas w austrii w salonie Porsche/Audi. Ostatnie serwisy w polsce przeprowadzane w warsztacie Bosch-a, Stosowano tylko i wylacznie orginalne czesci.
Na wiekszosc sa jeszce rachunki.

Technicznie ideal. Oczywisice ze nie ma problemow z zapalaniem, nawet przy ostrej zimie, ze nic nie szarpie, nic nie stuka, i wogole jest Tip-top chyba nie musze mowic.

Jezeli chodzi o wyposazenie to gwiazdka jest wyposazona standartowo. Puduszka powietrzna, SRS, RS, ABS, Podgrzewane lusterka-jedno elektryczne. Servo, centralny zamek sterowany radiowo z kluczykiem typu scyzoryk.

ORGINALNY MERCEDESOWSKI alarm z czytnikiem kart magnetycznych!

Dodatkowo system audio marki blaupunkt. Glosniki GTx, Antena, oraz wysokie Radio CD.

Gwiazdke mylse sprzedac, bo poprostu jeszcze jedna jest w domu nie jest potrzebna, zreszta jak to juz od dobrych 10 lat. Chcialbym odsprzedac ja w dobrej cenie jakiemus koneserowi, bo mysle ze tylko ktos taki na nia zasluguje.

Powiedzcie ile za nia zadac, i gdzie probowac ja sprzedac? Podejzewam ze najlepiej w internecie, ale gdzie?
??

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

no myślę żebyś porozglądał sie po serwisach - skleprach internetowych typu allegro i popatrzał jakie obecnie chodzą ceny. I właśnie tam gdzieś też można się zastanowić nad wystawieniem samochodzu

Pozdrawiam

Woże się Mercedes W 124 - 92r. 3,0 TD
Abs, klima, centralny, alarm, pełna elektryka, szyberdach i sporo mocy :D

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

heretyk pisze:
NAjwazniejsze! samochod jezdzil tylko po austryjackich drogach

Czyli caly czas mial pod gore albo z gory. To ja dziekuje, jeszcze 190D, to troche sie nasapal.

Obecnie: FF '07 1.6 TDCi - też się kula ;)

Tytuł:
nowy

gibber pisze:
heretyk pisze:
NAjwazniejsze! samochod jezdzil tylko po austryjackich drogach

Czyli caly czas mial pod gore albo z gory. To ja dziekuje, jeszcze 190D, to troche sie nasapal.

Doceniam humor kolegi, ale proponuje spogladnac na mape. Austria to nie tylko gory, a zapewniam ze narty nim nie jezdzilem:-) Zreszta jakos nie sadze zeby na polskich drogach bylo by mu lepiej:-)

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Jak już się dowiesz ile chcesz, proszę o info. Jestem zainteresowany dieslem.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

moim zdaniem trzeba licytować ja daje jako pierwszy 1 zł -kiedy koniec aukcji? :lol: :lol: :lol:

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

A tak na serio - dziś ceny wariują, aut jest zatrzęsienie i weźmiesz za niego dokładnie tyle, ile ktoś będzie chętny zapłacić.
Dobry pomysł z ogłoszeinem w internecie - zgłszają się zwykle ludzie, którzy coś wiedzą o danym modelu i są w stanie przyjechać z daleka, docenić zadbanie, oryginalne części itd. Nie jest to niestety model zabytkowy, tylko - nie obraź się - zwykły "turlak" ;-) który kupi pewnie jakiś taksówkarz na dorobku albo ojciec rodzinie do codziennego wożenia dzieci do przedszkola i nie sądzę, aby pomimo szczerych chęci chciał dać ponad 10 tysi. Auto ma też dosyć konkretny przebieg i nie ma klimy, co dla wielu osób jest istotne.

Ja bym dał ogłoszenie z ceną powiedzmy 12000 i systematycznie obniżał o 300 zł, zobaczysz ile osób zadzwoni i ile zaoferują, i czy cię to usatysfakcjonuje. Tą metodą sprzedałem volvo w najgorszym możliwym okresie tuż po Nowym Roku ;) w zupełnie przyzwoitej cenie.

Klubowicz

heretyk pisze:
Chcialbym odsprzedac ja w dobrej cenie jakiemus koneserowi, bo mysle ze tylko ktos taki na nia zasluguje.

Powiedzcie ile za nia zadac, i gdzie probowac ja sprzedac? Podejzewam ze najlepiej w internecie, ale gdzie?
??

Jakbys mial SLC to moglbys liczyc na konesera, z 190D to co najwyzej na jakiegos fana marki:) Czy auto ma automat? Jak sie zastanowisz ile bys chcial, zapodaj cene:)

ps. 270tkm to ok, ale w ogloszeniach kazdy MB w PL ma 200tkm.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00