piotrc pisze:
Na forum ludzie szukają pomocy w sprawach technicznych.
Jednak w większości przypadków, zamiast odpowiedzi na temat są wręcz wyśmiewani za to, że źle napisali jakiś wyraz, zrobili gdzieś błąd, nie postawili przecinka.
Drogi nowy kolego bo jak jurz kiedys napisałem i niebardzo hce mi sie powtarzac cierzko zrozomiec kogos komu z czystego lenistwa nie hce sie skopiowac posta do worda i sprawdzic poprawnosc pisowni.
Jest to według mnie brak szacunku dla forumowiczów, którzy chcieliby pomóc ale w takim wypadku każdy załamuje ręce. To zajmuje góra 20 sekund sprawdzenie pisowni, ale jeżeli komus sie nie chce, to niech nie oczekuje, że go będą za to chwalić.
piotrc pisze:
Proponuje zmienić nazwę forum na - Kółko Polonistyczne, albo jakoś tak.
A ja proponuje używac choćby przycisku PISOWNIA, który znajduje się tuż obok.
piotrc pisze:
Fora są dla ludzi, którzy szukają pomocy, bo gdzie mają szukać ?
I taka tez pomoc otrzymują. Czasem jest to pomoc techniczna zwązana z MErcedesem, a czasem pomoc techniczna związana z poprawnym używaniem ojczystego języka.
I zauważ drogi kolego, że takich poszkodowanych jest 5%, sa to Ci którym jak juz wczesniej napisałem, nie chce sie dostosować do ogólnie przyjętych tutaj zasad. Chcesz je zmieniać, opłać składke, przyłącz się do klubu, na walnych zgromadzeniach będziesz miał swoje 5 minut.