MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 20, 2025 3:25 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

Napisze tak. Niedowierzam. Adam pomyśl sobie teraz, że twoja żona rodzi Ci małego azjate, Jak się czujesz ? Przeciez ona tylko zmieniła małe co nieco na coś mniejszego. A teraz pomyśl jak czują sie fani samochodów marki M-B, konstruktorzy tej maszyny i wez sie walnij w łeb młotkiem, najlepiej >5kg, tylko przedtem autko zapisz muzeum motoryzacji jakiemus.

Najlepiej by bylo bys wstawil te E500 do garazu, dał jakiemuś superautohausowi wytyczne i ci znajda takie autko. Kasa jak widze nie gra roli prawda? Wiec na co czekasz!

Tytuł:
nowy
Awatar użytkownika

uwierz mi ze bywaja paradoksy km
oczywiscie nie w Polsce.......

ale uciekamy od tematu -zostawmy teorie.

chcialbym sie wreszcie dowiedziec czy wkladajac silnik do skrzyni oryginalnej z e500 bede musial cos przerabiac?

Ostatnio zmieniony czw mar 22, 2007 11:35 pm przez adammercedess, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
swój chłop

Bo jak zaraz poprosze admina o pewna przyslugę...

Tytuł:
nowy
Awatar użytkownika

TESTOR pisze:
Napisze tak. Niedowierzam. Adam pomyśl sobie teraz, że twoja żona rodzi Ci małego azjate, Jak się czujesz ? Przeciez ona tylko zmieniła małe co nieco na coś mniejszego. A teraz pomyśl jak czują sie fani samochodów marki M-B, konstruktorzy tej maszyny i wez sie walnij w łeb młotkiem, najlepiej >5kg, tylko przedtem autko zapisz muzeum motoryzacji jakiemus.

Najlepiej by bylo bys wstawil te E500 do garazu, dał jakiemuś superautohausowi wytyczne i ci znajda takie autko. Kasa jak widze nie gra roli prawda? Wiec na co czekasz!

w nosie mam pieniadze.
nudzi mi sie i chce spelniac marzenia (fantazjeaa) ale sam!

cala frajda robic samu!

gdyby bylo inaczej kupilbym CL65AMG na firme, placilbym 5000E miesiecznie i swiety spokuj

ale nie!

kocham miec upieprzone rece

wszystko przy moich samocgodach robie sam.

Tytuł:
wiarus junior

ok ok - każdy ma swoje fantazje - jedni lubią renaulty inni jeszcze coś innego ...
Polecam przestudiować dogłębnie tą stronkę - dużo cyferek, ale wszystko tam jest podobno opisane - przełożenia itp KLYK

Ex: S202 C180 '97

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

jesli koszty sa nieważne dla Ciebie to zostaw to 500 -poważnie-bedzie kupe przerabiania-instalacja silnika cała do wymiany-bedzies zmial DUZE kłopoty z ABS i ASR +wydech tez caly do wymiany.... poza tym to troszke naprawde bezsensu to auto z 177km niebedzie jezdzic... mialem ten silnik w W210 i chodzil super ale bez przesady, niedalo sie palic gumy cyz scigac np z mocniejszzmi autami np tdi .masa auda daje znac o sobie [szalone] 500 jest optymalne,zrobisz jak chcesz ale bedzie trudno!

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
nowy
Awatar użytkownika

aha, nie powiedzialem najlepszego

bylem rok temu u przedstawiciela marki na Berlin i zapytalem,czy nie moglbym zamowic takiego samochodu?

powiedzial,ze jest mozliwe ,ale nie z karoseria od e500,bo takowa robilo porshe i umowy im z nim wygasly kilka lat temu.

Ostatnio zmieniony czw mar 22, 2007 11:40 pm przez adammercedess, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
wiarus junior

adammercedess pisze:
w nosie mam pieniadze.

Poważnie mówisz ?? Zawsze można się podzielić z ludźmi w potrzebie :)

Ex: S202 C180 '97

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

adammercedess pisze:
chcialbym sie wreszcie dowiedziec czy wkladajac silnik do skrzyni oryginalnej z e500 bede musial cos przerabiac?

Ale zrozum wreszcie, że tu się tego nie dowiesz, bo pewnie każdemu miłośnikowi marki włos się na głowie jeży, gdy czyta co chcesz zrobić :evil:
Wciąż mam wątpliwości czy Ty mówisz poważnie, czy po prostu jaja sobie z ludzi roibisz. Jak masz tyle kasy to może wolałbyś wsadzić diesla do 300SL?

Prawo własności nie ma charakteru bezwzględnego, a takie rzeczy moim zdaniem powinny być karalne - tak jak w przypadku zabytków jest przynajmniej w założeniu.
Pozdrawiam
Bouli

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Tez uwazam ze kolego na glowe upadl ;-) Ale bez przesady nei porownujmy W124 do 300sl ;-) Jak go stac, ma na to ochote to nie robi ;-) Choc naprawde moglbys sie zajac czyms kreatywniejszym ;-) Ale mazenia sa po to zeby je spelniac nawet te najbardzie odkrecone ;-D Powodzenia chlopie <br>Dodano po 1 minutach.:<br> Poprostu nei moge zrozumiec co za roznica i dlaczego wybrales na baze E500 ;-) Skoro chcesz i tak z niego zrobic normalne W124

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Może wrzucisz VIN i zdjęcia tej E500?

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

adammercedess pisze:
nudzi mi sie i chce spelniac marzenia (fantazjeaa) ale sam!

To po co pytasz jak to zrobic, idź do garażu i ja przerób a nie zawracaj ludziom d***

and6412 pisze:
Poprostu nei moge zrozumiec co za roznica i dlaczego wybrales na baze E500 Skoro chcesz i tak z niego zrobic normalne W124

Nie normalne a rzeźbę z gów**

Jarzyn pisze:

Po co jak i tak ich pewnie nie ma. Gośc sobie jaja robi a wszyscy tu lamentują.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Dokladnie.. Kolego zrob pare fotek z Twoja osoba i palcami w V pod maska owej 500-ki :) Wtedy moze uwierzymy, ze taki Łoś sie rzeczywiscie trafil... :)
Osobiscie nie polecam swapa benzyniaka na diesla (benzyniak to okreslenie niegodne 500-tki, ten silnik to dzielo sztuki!).
Jesli zalezy Ci na komforcie, to tylko go po stukroc utracisz.. Diesle maja inne wzmocnienia karoserii (byla o tym mowa w jakims watku), w wielu miejscach musisz sie godzic na kompromisy, ABS, ASR...
Do tego wszelkie wygluszenia, wibracje.. Ogolnie nie polecam.. Przerabialem temat przy swapie 200T na 200TD (diesel kombi). Auto jezdzi, ale jest w nim glosno, szarpie i drgania sa nieporownywalne z fabrycznie montowanym 200D.. Chcesz miec extra diesla, poszukaj w ogloszeniach..
Szczerze watpie ze ktos z kasa na W220 ma ochote zmieniac go na skundlonego W124 w dodatku na boska 500E tyle ze docelowo skundlona..
Juz czytalem na roznych forach wypowiedzi tzw urzytkownikow najnowszej S-ki, jaka to ona niewygodna, glosna i beznadziejna, ale musza nia niestety jezdzic bo nie wiedza na co kase wydawac.. W rzeczywistosci ledwo im starcza kasy na zatankowanie do pelna 15-letniego malucha (nie mylic z W126 :) , mowie o pf126p)...
Pozdrawiam!

'94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S
ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Jarzyn pisze:

Też uważam, że nie ma żadnej W124 500E...

Koledzy, nie lepiej się było wypowiedzieć w jakimś innym, ciekawszym wątku a nie klepać tutaj ku uciesze delikwenta, który zaraz będzie miał 10 postów i będzie mógł te brednie nam via PW wysyłać?

Nie wiadomo skąd się wziął, pierniczy o tym, że pieniądze nie mają znaczenia, a na forum o ugruntowanej opinii w sieci i powszechnie znanym podejściu jego użytkowników do klasycznych samochodów pyta jak z oryginała zrobić krowiego placka... no błagam... i jeszcze siebie nazywa miłośnikiem. czym daje nam w pysk... wy z nim jeszcze gadacie, tłumaczycie, a on boki zrywa zadowolony, że flejma zrobił.

Sorry, ale już nie wytrzymałem.

Z takimi pytaniami odsyłam na forum: http://rzeba.fora.pl/

Pozdrawiam,

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

nie mam mowy o włozeniu tego silnika bez oryginalnej skrzyni,mostu i całego osprzetu-za te 4 tys euro bedzie silnik ze skrzynią ,wiazką ,komputerami,czujnikami,wydechem turbiną-poprostu w przypadku tego silnika trzeba przełozyc całe W 210 do W 124 bez karoserii -taka prawda to nie 300D z beczki gdzie sie wetknie tylko podcisnienie i gotowe.Wogole to moge sie załozyć ze to sie nieuda -może i technicznie mozliwe ale w 60 tys zł to niemozlkiwe sie zmięscić- ...szkoda gadac wogole.

MB 308 automatic

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00