and6412 pisze:
U mnie cala instalka na BRC z jednym reduktorem. II generacja, wszystko chodzi w jak najlepszym porzadku , chyba jedyna rzecz z którą nie mialem jeszcze problemów hehehe
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
. Generalnie trzeba baaaaardzo dopilnowac zeby zalozyc to porzadnie, ale potem warto, chodzi jak na benzynie. Bez różnicy.
U mnie tez jest 1 reduktor Landi Renzo Super Magiorrato 193 kW (najwiekszy). II generacja ? Chyba nie masz sondy lambda ? U mnie jest K-Jetronik ,czyli 0 elektroniki w sterowaniu wtryskiem.Wszystko ladnie chodzi, ale musze miec dosc mocno zdlawiony mikser (co mi sie nie podoba, a tak zrobili gazownicy) : zdjecie (jakosc kiepska bo z telefonu) -
http://mackuz.bolinko.org/is/img5/res_1 ... C00172.jpg
Generalnie chcialbym pozbyc sie tego dlawienia.Ale bez tego nie chodzi na LPG.
Jak zdejme z miksera blaszke dlawiącą mikser ,to auto chodzi tylko na wolnych obrotach ,a po dodaniu gazu nie wchodzi na obroty. Filtr obudowa itp. sa szczelne. Jakies pomysly ? Gdzie moze lapac "lewe" powietrze ?
Mimo zdlawienia auto smiga ladnie , ale mam mala dziure w obrotach, bez problemow jedzie ponad 200km/h.
Aha mikser jest oryginalny Landi Renzo do tego motoru. Srednica wewnetrzna 50 mm. I jeszcze jedno , czy odma co idzie do lewej pokrywy zaworowej , nie zabiera za duzo podcisnienia ? Chociaz po zatkaniu i bez blaszki dlawiacej tez nie chodzi.