Witam!
Niestety już nie po raz pierwszy mamy taką troszkę nieciekawą sytaucję na forum. I zapewne nie jest to ostatni raz, chociaż myślę, że każdy z nas chciałby, aby tak było.
Moim zdaniem forum "powitalne" to nie był zbyt trafiony pomysł. Uważam, że każdy nowy użytkownik może śmiało się przywitać na HydePark'u. Wystarczy tylko umieścić w nagłówku stosowną informację. A jeśli dyskusja mocno zejdzie na bok w takim wątku, to nie ma problemu, bo HydePark od tego właśnie jest. Podobne odczucia mam jeśli chodzi o forum dla bab
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
. Myślę, że śmiało mogłyby wymieniać swoje posty także na Hydepark'u.
Jeśli chodzi natomiast o prywatną korespondencję na forum to zgadzam się, że tego nalezy unikać. Od tego jest priv, chat, e-mail. Dlatego proszę użytkowników, aby się do tego zastosowali i w przyszłości nie prowadzili tego typu konwersacji na forum.
Z drugiej strony każdy ma prawo sobie "paplać". Tylko niech robi to na odpowiednim forum (HydePark) i w taki sposób, żeby nikogo nie obrażał. Użytkownicy, którym taka paplanina "nie robi" nie muszą jej czytać. Apeluję natomiast o utrzymanie przyzwoitego poziomu merytorycznego na forumach tematycznych: Mercedes, Spoty i zloty itd.
Myślę też, że chwilowy spadek formy w pisaniu postów jest po części spowodowany niedawnym zlotem. Większość z nas spotkała się osobiście, wymieniła poglądy, doświadczenia, spostrzeżenia. W związku z tym tematy do pisania wątków się chwilowo wyczerpały. Wierzę jednak, że dawna forma powróci szybciej, niż się spodziewamy, a i nowi użytkownicy wniosą świeży powiew
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
. I tym optymistycznym akcentem kończę
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
.
Pozdrawiam
![[ok]](./images/smilies/ok.gif)
!!