Witam!
Dzisiaj całkiem przypadkiem trafiłem na spot miłośników wytworów polskiej motoryzacji
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
. Namówił mnie kolega z Automobilklubu Morskiego, który jeździ PF 125 z 1968 roku. Przyjechało razem około 20 samochodów w tym wcześniej wspomniany klasyk, oraz drugi kolega z trochę młodszym PF 125 z 1973 roku stylizowanym na wersję Akropolis. Oprócz tego dosyć ciekawym egzemplarzem był Polonez Coupe z 1983 roku. Reszta to zwykłe duże fiaty i Polonezy z mniejszymi lub większymi modyfikacjami. Między innymi wstawione silniki 2.0 z Mirafiori lub Forda. Najgorsze było to, że wiele z tych samochodów miało tragiczny wręcz stan blacharki, a często miały mniej niż 10 lat. Jedno czego nie można odmówić ich posiadaczom to pasja, jaką darzą te wozy - niesamowite
![[totalszok]](./images/smilies/totalszok.gif)
. Oczywiście najpierw były oględziny kolejnych pojazdów, potem wszyscy udali się w okolice Westerplatte, gdzie mieli pozwolenia na zajęcie odcinka drogi i rozegrali próbę sprawnościową. Pomimo różnych modyfikacji klasyczne Fiaty nieźle dały popalić ich nowszym odpowiednikom. Ponieważ też tam byłem, to nie mogłem sobie odmówić przejazdu i wykręciłem najlepszy czas, co wszystkich wprowadziło w niezłe osłupienie
![[palacz]](./images/smilies/palacz.gif)
. Oprócz kolegów z AK, bo oni i tak się tego spodziewali
![[hehe]](./images/smilies/hehe.gif)
. Poniżej parę fotek. Sorki za przynudzanie, ale czasem dobrze zobaczyć co inni porabiają
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
.
Pozdrawiam
Na takiego Fiacika to sam bym się chętnie skusił
Akropolis style.
Polonez Coupe na nawrotce.
Z cyklu galeria tunningu...
Ooo, chyba ja startuję. Za chwilę niektórym światopogląd legnie w gruzach
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
.