zwolennicy gazu powiedzą, że jest ok, a przeciwnicy, że nie ...
Ja jestem przeciwnikiem. Miałem 3 MB z gazem i z dwoma były mniejsze lub większe problemy, ale bez tragedii. Dlaczego więc jestem na nie?? Bo:
1. Dziurawisz auto
2. Tracisz połowę kufra
3. Masz bałagan pod maską
4. Koszt instalacji zwraca się po dopiero około 40-50tys km (jeśli wszystko serwisujesz i wymieniasz terminowo czyli co 7-8tys km)
I tu znowu może być inaczej. Bo wielu Ci napisze, że nie trzeba tak często serwisować itd ... jak kto chce ...
Co do COUPE to mój podpis mówi sam za siebie co o Twoim pomyśle myślę
Mercedes W124 w wersji COUPE model 300CE to chyba jeden z najlepszych silników jakie MB zrobił w latach '80. Choć mało który silnik Mercedesa jest zły. Jest to tzw model silnika M103 i o jego technicznych aspektach powiedzą Ci więcej użytkownicy tego konkretnego. Niewątpliwie jest oszczędny w porównaniu z poprzednikiem (czyli motorem 2,8 z beczki, bo chyba można M110 nazwać poprzednikiem M103). Spalanie na poziomie 11/100 na trasie jest jak najbardziej realne i to nie będąc zawalidrogą.
Szukaj sztuki BEZWYPADKOWEJ, przebiegi rzędu 500-700tys są realne do osiągnięcia na benzynowych silnikach MB (BEZ GAZU). Jak nie ma książki przeglądów, to licz się z tym, że przebieg jest dwa razy większy od tego na liczniku.
POWODZENIA!