Perzu126, ja też jestem właścicielem od maja tegoż roku

i chociaż rozebrałem większość auta po zakupie (nawyk po motocyklach) to niewiele mi to dało [po za oberwanym tunelem, nie chciał po dobroci a ja nie wiedziałem że jest przykręcony] ;]
Wracając do sprawy. Poleciałem moją 300 D nad morze bałtyckie i z powrotem. Spalanie w tamtą stronę: około 9 litrów (w tym przedziale), prędkość powyżej 100, średnio 120-150 km/h (leciałem za fordem), na autostradzie trochę testowałem prędkości i możliwości meśka - nawet nie zerkałem na licznik, cały czas lewy pas i ognia, załadowany cały, dziewczyna spała na kanapie

Było też sporo korków.
Wracając jazda była spokojniejsza 80-100 km/h, w rzadkich porywach 120 km/h. Spalanie: 7 litrów na 100 km (pierwsze 100 8 - były korki, wiem dokładnie bo dotankowywałem jak tylko stawałem przy stacji).
Tak zatem spalania beczuszka nie ma ogromnego - chociaż w mieście kiedyś przywaliła mi 15 litrów - ale to był pierwszy miesiąc zapoznawczy, młodzieńcza ekscytacja hukiem silnika w tunelu etc.

Później spalanie w mieście spadło do 13 a następnie nie wyszło po za 10 litrów / 100 km.
Obecnie w mieście mieszczę się w 9. <br>
Dodano po 4 minutach.:<br>
Trasa nad morze: Bolesławiec - Mielno (Koszalin) = 440 km, czyli łącznie 880 km + kilka kilometrów na zwiedzanie wybrzeża

(do pracy)Honda VT 1100 SHADOW
Ex: MB W123 300 d '79
Ex: BMW E32 735i '87
Ex: Honda VF 750 F