Cytuj:
mam jeszcze pytanie;jezeli chodzi o elementy wału od skrzyni po most,które moga sie zużyć ile ich jest,gdzie,i jak sie nazywają.Wszystko to po to zebym jescze sie doedukował na ten temat i w hurtowni zeby nie bylo pomylek.
idąc od skrzyni biegów:
najpierw występuje sprzęgło metalowo-gumowe (takie gumowe koło a w nim tulejki metalowe na śruby), które łączy przednią- krótszą część wału napędowego. Ten wał natomiast połączony jest z drugim dłuższym na frezie. Ten dłuższy dopiero mocowany jest do podłogi za pomocą podpory i łożyska w niej zaumieszczonego. Po drodze dłuższy wał posiada przegub. Następnie dłuższa, tylna część wału łączy się podobnym sprzęgłem metalowo-gumowym z wałkiem tylnego mostu na tej samej zasadzie co skrzynia. Musisz zwrócić uwagę, bo w automatach i manualach występowały prawdopodobnie inne sprzęgła metalowo-gumowe, ale to tylko moje spostrzeżenie praktyczne. Na przednim odcinku wału może również znajdować się tzw amortyzator drgań wału- jest podobny do sprzęgła metalowo gumowego i też mocowany tymi samymi co ono śrubami. Najczęściej wyrabia się łożysko, potrafi wyrwać się z podpory. Sam wał powinien być założony w tym samym położeniu jak został ściągnięty. Poza tym zniszczeniu ulegają sprzęgła metalowo-gumowe. Pamiętaj też, że skrzynia biegów podparta jest na poduszce, której to często brakuje metalowego usztywnienia a w nim śruby na imbus, bo często się zdarza, że ktoś zapomni to założyć, albo zmieni na inną poduszkę i tego nie zakłada. Są takie szerokie poduchy, które nie posiadają tego wzmocnienia. Pamiętaj żeby dokręcić dobrze tą dużą nakrętkę na łączeniu dwóch odcinków wału na frezie.