THC, zarowki oswietlenia zegarow maja byc 3 a nie 5 watowe (symbol podales prawidlowy). 5 watowe stopia obudowe, o 10 watowych nawet nie wspominam. Zarowki oswietlenia panelu ogrzewania to zwykle male zarowki bezcokolowe ale uwaga: maja miec 0,7 W bo 1,2 W beda swiecily za mocno i rozgrzeja pokretla tak, ze nie bedzie mozna ich dotknac. Takie zarowki mozna dostac tylko w ASO*, numer czesci: A 000 825 00 94. Mozna tez zastosowac zarowke 1,2 W ale o napieciu 24 V - wychodzi na to samo

. Do rozdzielacza swiatlowodu wg katalogu rowniez powinna byc zarowka 0,7 W ale ja zastosowalem 1,2 W bo tam nie ma obawy o przegrzanie a to miejsce szybko sie kurzy i zarowka daje mniej swiatla. Przy okazji wymiany polecam wyjac koncowki swiatlowodow z gniazd po obu ich stronach i wyczyscic poniewaz w ciagu 25 lat napewno mocno sie zabrudzily i bedzie to mialo wplyw na to ile swiatla sa w stanie przewodzic. Jezeli po wlaczeniu swiatel widzisz ciemnosc (nie dziala zadna zarowka podswietlenia) to, tak jak pisze
THC, zaczalbym od sprawdzenia potencjometru (lewa galka na dole zestawu wskaznikow). Czasami wystarczy nia tylko porzadnie poruszac i wszystko zaczyna swiecic. Generalnie w rzadko ktorym W123 ten patent jeszcze dziala na 100 %.
kajtek1967 pisze:
Przeca tam są przyciski podświetlane np.od anteny , szybru i szyby tylnej,chyba że taka lepsza wersja.Ja tak ich rzecy nie widzioł jak roskręcoł.
Nie rozkrecales a sie wymadrzasz

. Wlaczniki ponad panelem ogrzewania podswietlane sa jedna wspolna zarowka oraz systemem swiatlowodow, patrz wspomniane wyzej zdjecia. Jedynie wlacznik ogrzewania tylnej szyby ma dodatkowa zarowke, ktora swieci po wlaczeniu.
Cytuj:
Do panela ogrzewania 2 żarówy wchodzą,może się mylę?
W panelu ogrzewania sa dwie zarowki 0,7 W a w pokretlach jeszcze trzy, rowniez 0,7 W.
* ja przynajmniej nie znalazlem nigdzie indziej a naszukalem sie niemalo.