MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 01, 2025 2:36 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ciezko zapala
postmajtek

Witam

Mam taki problem (mowa o benzynie, gaz jest ale z niego nie kozystam bo... wszyscy pewnie wiedza :) )
Silnik m103, 3l.

Po uruchomieniu zimnego silnika, trzeba go przez kilkanascie sekund(w zime kilkadziesiat) trzymac na jakichs 2000 obr, bo inaczej gasl. No i zanim sie rozgrzeje to strasznie nierowno chodzi, jak sie probuje dodac gazu to sie dlawi.
Niewiem tez czy to efekt tej ustaerki, ale IMO strasznie duzo pali, jakies 15l przy jezdzie mieszanej, ale w wiekszosci trasa, srednia predkosc 120-130. Raczej jezdze spokojnie i nie naduzywam kick downa.

Kopulka i palec byly jakis czas temu wymieniane na nowe, na mysl przychodza mi jeszcze swiece i ew. kable, ale ja sie tam nieznam, wiec wole zapytac.

pozdrawiam

ex W126 300SE '88

wiarus junior
Awatar użytkownika

Saganov pisze:
Mam taki problem (mowa o benzynie, gaz jest ale z niego nie kozystam bo... wszyscy pewnie wiedza :) )
Silnik m103, 3l.

Robi się ciekawie. [zlosnik]

Saganov pisze:
Po uruchomieniu zimnego silnika, trzeba go przez kilkanascie sekund(w zime kilkadziesiat) trzymac na jakichs 2000 obr, bo inaczej gasl. No i zanim sie rozgrzeje to strasznie nierowno chodzi, jak sie probuje dodac gazu to sie dlawi.

Może wtryskiwacz rozruchowy?

Saganov pisze:
Niewiem tez czy to efekt tej ustaerki, ale IMO strasznie duzo pali, jakies 15l przy jezdzie mieszanej, ale w wiekszosci trasa, srednia predkosc 120-130. Raczej jezdze spokojnie i nie naduzywam kick downa.

Te silniki już tak mają. [zlosnik] A jak jest rozregulowany to nawet 80-100PLN/100km (u mnie tak jest). [zlosnik]

Saganov pisze:
Kopulka i palec byly jakis czas temu wymieniane na nowe, na mysl przychodza mi jeszcze swiece i ew. kable, ale ja sie tam nieznam, wiec wole zapytac.

Nie chcę wyrokować, ale moim zdaniem czeka Cię szukanie fachowca od KE-Jet (nie dawaj tego komuś pierwszemu-lepszemu) i być może spore wydatki. LPG pewnie już było w momencie kupna? Jeśli tak, to nie wiadomo, jakie spustoszenia powstały za kadencji poprzedniego właściciela...

Straszna choroba. Ludzie patrzą na litery i słyszą różne głosy w głowach.
A Ty i tak powiesz, że czytają forum...

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00