sebastian pisze:
witam po raz pierwszy.zakupiłem mb w 126,sec 89r.
Witam.

sebastian pisze:
jest z nim problem,ponieważ wystrzał gazu go unieruchomił,nie pracuje ani na gazie ani na benzynie(czasem odpali i chwilę popracuje-chyba na wstępnym wtrysku).
Skąd ja znam takie przypadki.

Kupiłeś na chodzie czy już po wystrzale? Miał jakieś bolączki, które zauważyłeś już po kupnie?
sebastian pisze:
silnik jest trochę kombinowany,bo dół to 5,0L.,a góra 4,2 L.mechanik,który go oglądał,powiada że na 95% wystarczy wymienić rozdzielacz wtrysku i klapę spiętrzającą
Żeby go odpalić póki co na LPG rozdzielacz nie jest potrzebny.
Czemu rozdzielacz, to nie wiem, chyba że ktoś go zatarł jeżdżąc tylko na LPG...
Ja bym sprawdził wężyk gumowy pod wtryskiem i czy klapa może się poruszać w gardzieli.
Jeżeli te elementy są ok, to na LPG odpali. Żeby odpalił na benzynie, trzeba sprawdzić, czy klapa jest wycentrowana i czy jest równa, jeśli nie, to kupić nową w ASO...
Poszukaj dobrego fachowca od KE-Jetronic.
sebastian pisze:
jest to piękne auto i mimo że nie lata to już się zakochałem,a ciężko kocha się kogoś kto się nie rusza,kupiłem go okazyjnie(chyba?)za 10tyś
Nie chcę Cię straszyć, ale za takie pieniądze w przypadku SEC możesz spodziewać się wielu wydatków...
Ale jak już w grę wchodzą uczucia, to cóż...

sebastian pisze:
może ktoś z szanownych użytkowników sec'ów mi pomoże.
Wprawdzie użytkownik SE, ale jednak odpisuję.

sebastian pisze:
czy jest sens zakupu nowego silnika ze skrzynią(4.2 L - koszt ok.2.000zł),czy pokusić sie na naprawę?proszę o rade bo sezon si ezbliża i chętnie bym nim wyjechał
Jeśli Cię stać i w/w silnik jest dobry, to czemu nie...
Chociaż nie wiem, czy za 2 tysie to będzie dobry silnik i skrzynia...
Daje ktoś gwarancję rozruchową na te podzespoły?
Skoro i tak już jest kombinowany, to może niech ktoś Ci zgra jakiś gaźnik/gaźniki do tego, wtedy na gazie będzie chodził bez zarzutu.

Zaraz ktoś mnie zjedzie za takie pomysły, ale taka prawda, jak już wóz jest kombinowany, to jedna kombinacja w tą czy w tą nie robi różnicy...
Użyj szukajki, nie jesteś pierwszym, który ma taki problem, zresztą ja mam silnik R6 i na V8 się zbytnio nie znam, piszę tyle, ile wiem w przypadku R6...