MERCEDES 4 EVER pisze:
jak to chodzi-
skrzynia rusza z 2 i przy starcie jest mułowaty, ale spec od skrzyń mówił, że da się to zrobić bez jej rozbierania i będzie ruszać z 1. Nie działa też kick-down, bo pewnie gdzieś rozłączony jest po drodze i to też muszę zrobić jeszcze. Na trasie zachowuje się bardzo dobrze, da się tym wyprzedzać, w środku nie słychać, że to diesel, jest bardzo komfortowo. Spalania nie mierzyłem, bo kopcił od długiego postoju i wymieniłem wszystkie końcówki wtrysków. Przy rozpędzaniu słychać niezły świst

Mam nadzieję, że to przez stożek, a nie wołające o pomoc łożysko turbiny

Cytuj:
a czujnik temp silnika podłaczony do sterownika klimy tez przełożyłeś ??
Czujnik wykorzystałem ten przy OM603 i wpiąłem się we wtyczkę w miejscu, gdzie po dotknięciu masą wskazówka temp. podnosiła się. Faktycznie tam był jakiś drugi czujnik temperaturowy i może to jego brak jest przyczyną? <br>
Dodano po 17 minutach.:<br>
Valentine dał mi schemat do klimy więc mam nadzieję, że elektryk to też znajdzie. Chociaż po tym co czytałem w archiwum, już nie zrobili tak jak powinni, bo nikt nie sprawdził przy napełnianiu klimy czy czujnik ciśnieniowy jest OK. Załączyli klimę na krótko i działała. W momencie gdy komputer nie chciał się połączyć z tym w aucie winą obarczyli napisy japońskie na ekranie i kazali mi poszukać tłumaczenia. Teraz schemat jest, tłumaczenie również więc zobaczymy co zdziałają.