MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt sie 05, 2025 11:51 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop

Witam. Muszę wymienic głosniki w tylnej polce, zdjełem osłony głośnikow i okazało sie że trzeba rozmontować cała półke nie wiem jak sie do tego zabrac gdzie sa jakies zatrzaski albo śruby żeby to zdjac.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Ja mialem taki fajny klucz elektryczny i udalo się bez zdejmowania półki. Ale żeby ją zdjąć trzeba:
Zdjąć siedzisko kanapy tylnej (2 zamkniecia kolo siedziska pasażerow i wyciągasz ku przodowi żeby wyjechało z prowadnic)
Zdjąć oparcie kanapy tylnej (3 sruby i podnosząc ku górze wychaczasz)
Zdemontować boczki słupków tylnych te z oświetleniem(zatrzaski)
I tam juz dopatruj wkrętów.

Ale znacznie prostsze jest dojście od spodu (bagażnik) zdejmujesz obicie bagażnika (plastikowe zamki). Trochę gimnastyki i pomysłu na rozwiercenie lub odkrecenie głosników. Zakładając niestandardowe głośniki i tak musisz pokombinowac z jakimś dystansem ja taki mam od spodu przykręcany do półki.

Powodzenia <br>Dodano po 2 minutach.:<br> Ja mialem taki fajny klucz elektryczny i udalo się bez zdejmowania półki. Ale żeby ją zdjąć trzeba:
Zdjąć siedzisko kanapy tylnej (2 zamkniecia kolo siedziska pasażerow i wyciągasz ku przodowi żeby wyjechało z prowadnic)
Zdjąć oparcie kanapy tylnej (3 sruby i podnosząc ku górze wychaczasz)
Zdemontować boczki słupków tylnych te z oświetleniem(zatrzaski)
I tam juz dopatruj wkrętów.

Ale znacznie prostsze jest dojście od spodu (bagażnik) zdejmujesz obicie bagażnika (plastikowe zamki). Trochę gimnastyki i pomysłu na rozwiercenie lub odkrecenie głosników. Zakładając niestandardowe głośniki i tak musisz pokombinowac z jakimś dystansem ja taki mam od spodu przykręcany do półki.

Powodzenia

W140 300SE 91 ex wielkość ma znaczenie :) W140 RULEZZZ :)
W126 500sec - w trakcie odbudowy
W124 2.5TD `91 ciapek na dojazdy do pracy

nie MB: HONDA VFR 800 V-TEC `03

Tytuł:
swój chłop

tak sie spodziewalem ze tyle z tym pracy, probowalem tez od bagaznika ale ciezko, musze je wymienic bo cos sie dostalo do nich i drazniace dzwieki wydaja. dzieki za pomoc

Tytuł:
swój chłop

mam ten sam problem, kanapy nie da się wyciągnąć wykręciłem 3 śruby na dole i 2 pod apteczką mimo ze podnoszę w górę odchylam itd, nie ma szans żeby ją wyciągnąć ?.

Tytuł:
swój chłop

żeby wyciągnąć oparcie tylne nalezy zdjąć nakładki progów, wyciągnąć uszczelkę drzwi do wysokości fotela, wyciągnąć plastikową zakrywkę biegnąca równolegle z oparciem i w samym rogu u góry ponad zatrzaskiem drzwi jest ukryta śruba, sporo osób pisze w tematach W-140 metody króre są dobre w 123,126 czy 124 i ty, sposobem wprowadza w błąd innych .

Tytuł:
swój chłop

Podjelem sie tego w tym tygodniu, troche jest z tym pracy, na 6 śrubach trzyma się oparcie, trzeba uwazac przy boczkach zeby zatrzaskow nie pogubic i na przewody powietrza od zaglowkow przy zdejmowaniu oparcia , glosniki tez bylo mi ciezko dopasowac wiec wycielem ramke z starych glosnikow i w nich zamontowalem nowe a pozniej w wnekach w samochodzie.

W 123 300D Automat 82 Ex
Vito 112CDI 02

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00