Witam wszystkich od niedawna jestem użytkownikiem beczki...
Wracając sobie od kumpla który ma kanał... gdzie dolałem oleje do skrzyni i mostu (nagle nastała cisza ;p) i wymianie olej w slinku... ale wracajac do tematu
Od kupna auta miałem problemy z biegami a zwłaszcza ze wstecznym... gumki przy wybieraku były zużyte wymieniłem... reszta biegów wchodziła...
wsteczny nie.... wracając z trasy nagle pedał sprzęgła utopił się i nie powrócił... po zaholowaniu i oględzinach i przeczytaniu forum.... doszedłem do wniosku
Płyn jest w układzie hamulcowym... podczas wymiany gumek odkręcałem wysprzeglak czy jak to się zwie przy skrzyni żeby sprawdzić zużycie sprzęgła płyn nie wyciekał wiec nie odpowietrzałem... Ale zaglądając pod pedeał i widać mokrą pompkę sprzęgła !!!
Pytanie czy tylko wymiana gumek ewentualnie pompki na co sie zdecyduje uratuje moja beczke... czy wysprzeglak tez do wymiany.. ???
Co sadzicie o tym wstecznym czytałem ze jakieś małe łożysko trzeba wymienić ale nikt nie nazwał tego fachowo... chodzi o to łożysko dociskowe sprzęgła ?? czy jakieś przy wysprzęgliku. ???
Proszę o rady jutro z rana działam...
Liczę na Was
pozdro
P.S dodam jeszcze ze sprzęgło łapało mi od samego dołu...