Taaa. Masz jeszcze stary typ wtrysku K-jetronic. Akurat sterowaniem zimnym rozruchem w tym układzie nigdy się nie zajmowałem, także może ktoś bardziej kompetentny się wypowie, bo w KE jest zdecydowanie inaczej. <br>
Dodano po 7 minutach.:<br>
Stuwka pisze:
Mor dalej nie zrobilem z tym ogrzewaniem jak ma 90 stopni ladnie grzeje jak przygazuje do tak 3tys to zaczyna leciec zimnie powietrze
Zobacz, czy nie masz zablokowanej tej elektrycznej pompki wspomagającej obieg. Jak mi stanęła, też miałem takie objawy, chyba ciecz "odbijała się" od łopatek stojącej pompy i nie szła na układ ogrzewania. Jak uruchomiłem pompkę (do czasu naprawy zrobiłem obejście) problem znikł. Działo się tak zawsze, jak samochód był już w środku podgrzany, tak że zawory się przymykały, co by się nie ugotować. Wtedy naraz zimne powietrze z nadmuchu i faktycznie wystarczyło się zatrzymać i zgasić auto (bardziej chodziło o wyłączenie zasilania z elektronicznego sterownika temperatury). Możesz to łatwo sprawdzić, jak zacznie Ci się tak dziać nie gaś auta, ale ściągnij wtyczkę z elektrozaworów - powinny się całkiem otworzyć i wróci ogrzewanie. Nakombinowałem się z tym ogrzewaniem, żeby działało poprawnie, w sumie z oryginalnego układu nie wymieniłem pompki (naprawiłem) i tego elektronicznego sterownika. Reszta była już na wykończeniu. Teraz działa sprawniej niż w E320.