Witam
bedziek pisze:
1 Ile i jaki olej do ASB?
Oleju nie więcej jak 8l zależy jak dokładnie opustoszy się skrzynie. Co do samego oleju to ATF Dextron II (lub III). Z tym, ze jak Twoja skrzynia ma przebieg z 400-500 tys i nie wiadomo kiedy zmieniano olej ostatnio... chyba nie powinno się tego ruszać.
bedziek pisze:
2 Jaki olej a przede wszystkim ile do silnika?
Nie wiadomo jaki olej był wlany wcześniej bo jeśli mineralny to trzeba uważać jeśli chce się syntetyka nalać... Ja bym wlał pół syntetyk i jeśli jakieś nieszczelności i wycieki by się nie pokazały to moze później na syntetyk bym przeszedł.
Co do ilości dane tech. mówią o 6l oleju silnikowego
bedziek pisze:
3 Mam założony jakiś układ EURO2 gdzie tego się pozbyć, warsztat, po jego podłoczeniu falują obroty i głupoieje obrotomierz?
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli. Układ EURO2? Chodzi pewnie o spełnienie norm czystości spalin itp.. Tylko co i po co tam demontować?
Pokaż może na fotce po odłączeniu czego tak zaczyna ci falować? Bo może chodzi o coś innego.. co odłączone nie powinno być

Masz LPG czy nie?
bedziek pisze:
4 Słusze nie zawsze ale przeważnie stuki pewnie zaworu gdzie wyregulować, warsztat?
A to warsztatów jest dużo w Warszawie, które mogły by to zrobić. Zależy, zktórej strony Ci bliżej (jaka dzielnica?).
bedziek pisze:
5 Czy ktoś kupował w MB chromy zderzaków albo ktoś naprawiał jaki koszt?
Nie kupowałem i nie naprawiałem ale już wiem, że koszt będzie duży.. i nie 300 nie 600zł.. Kup lepiej jakieś używane w bdb stanie i tyle.
Proponuje używać wyszukiwarki z forum. Wszystko o co pytasz było już..
Pzdr.
p.s pochwal się furą.
C123 280CE
S124 250D
Lincoln Town Car -ex
C124 300CE 24V -ex
W126 420SEL Cali. -ex
W123 240D '84 -ex
W123 200D -ex