Gab pisze:
Taki szczep to prawdziwy znak czasów, symbol epoki

Kto pamięta tamte czasy?
Właśnie dlatego postanowiłem zostawić ten silnik w spokoju. Takie kombinacje to też zabytek.
Próbowałem zmniejszyć średnicę przewodów i nic nie pomogło. Podstawowa sprawa to pytanie, jakie powinno być to podciśnienie. Czy wakum pompa zasysa z dużą siłą czy ledwo co. Wiem, że trudno to ocenić "na oko" ale każda, nawet subiektywna, odpowiedź będzie dla mnie ważna. <br>
Dodano po 7 minutach.:<br>
Gab pisze:
A czy to się zrobiło niedawno czy masz to auto od niedawna i zawsze
tak było? Bo jak od zawsze, to pkt. 4 może być przyczyna - serwo jest wyliczone na prace z dwulitrową benzynówką. Taki silnik robi pewnie inny "zaciąg" od starej mercowskiej pompy.
Tylko w takiej sytuacji trudno cokolwiek poradzić, chyba że kombinować
z doborem serwa. A może zmniejszyć średnice przewodu do serwa?
Problem był od kiedy autko zakupiłem, ale w końcu zaczęło mi przeszkadzać, że po kilkudziesięciu kilosach miałem zakwasy w prawej nodze
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
. Poza tym tak jak wspominałem wcześniej zdarzyło się, że hamulce zadziałały jak należy i to mnie zdopingowało to usunięcia problemu. <br>
Dodano po 3 minutach.:<br>
kriss23 pisze:
.. zobacz czy jest nr na kolektorze, bo wg mnie to jest 621, ze skrzydlaka, sam mam taki silnik, a co do przeróbek Merca do Wołgi, to pamiętam takie przekładki i stosowane patenty, kombinacji było coniemiara, ale jeździć jeździło ...
Numer na kolektorze: 615 141 02 01.