Cytuj:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8919807
"Silnik jest bardzo żwawy, ślicznie pracuje i nie dymi. Skrzynia działa płynnie."
55 koni w dieslu to jest żwawy silnik ? No i o płynności działania skrzyni to mówi się chyba raczej przy automatach ? Bo jak ktoś nie potrafi prawidłowo zmieniać biegów w manualu to najbardziej "płynna" skrzynia nic nie da... autor trochę bajko-pisarz, na to często osobiście zwracam uwagę- nie lubię tego :/
co do pozostałych: to jest "beczka" czyli w123 fachowo nazywając tak ? To napisze tak: Mój brat około 10 lat temu chyba posiadał takową, 2.4 diesel. Wtedy jeszcze nie wiedziałem, że to jest kultowe auto i co to znaczy Mercedes

I powiem Ci, że pomimo tego, że auto było dość mocno dobite, to nie jechałem w swoim życiu do tej pory samochodem, który tak płynie po drodze i w którym można przejechać po polskich drogach pół tysiąca kilometrów po kawie i przysypiać
Biorąc pod uwagę dość niskie ceny tych modeli, które wybrałeś, nie sądzę, że są w doskonałym stanie. Dobra beczka podobno kosztuje sporo więcej. No ale to jest wdzięczny samochód, także jakiego byś nie wybrał będziesz raczej zadowolony, a te modele, po zopiniowaniu ich przez forumowych speców i wskazaniu wartych uwagi, należałoby pojechać i obejrzeć, bo zdjęcia to takie wróżenie z fusów.
uff, ale się rozpisałem

pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniach