Karol moze pomyliles marki samochodow?
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
bez urazy
W VW np. tak jest ale w 124 EC wlacza lub wylacza klime. Nie ma trybu posredniego. Z srodkowego i bocznych nawiewow (jesli lamka przy EC nie swieci) poleci powietrze o takiej temperaturze jaka ustawisz na pokretlach - chyba, ze skrecisz na MIN to powieje lodem. Widze ze w podpisie nie masz W124 a W140 - moze u Ciebie tak jest. Nie wiem - nigdy nie mialem W140 a jechalem w nim chyba tylko raz
O smrodach za ciezarowa mialem na mysli cyrkulacje pow. wewnatrz autka. Naprawde dziala. Jadac za jakims smierdzielem jak to wlacze to przestaje czuc smrod spalin <br>
Dodano po 20 minutach.:<br> kurde - zaintrygowales mnie tym EC
Tak sobie dumam, patrzac na to zdjecie - rzeczywiscie na wszystkich przyciskach sa lamplki. Przycisk 1 od gory wlaczy klime zawsze i (tutaj nie wiem czy sprezarka sie wlaczy/wylaczy czy chodzi ciagle. Nie wiem tez czy tu regulacja temperatury jest mozliwa).
To moj pierwszy MB z klima. Ja uwazalem, ze ten pierwszy przycisk sluzy do odmglania przedniej szyby (tylko trzeba nadmuch skierowac na szyby - ale to przeciez MANUALNA klima).
To co ty piszesz tez ma sens pod warunkiem, ze pierwszy od gory przycisk to klima (a nie odmglanie szyby) a przycisk EC to klima w wersji light. W sumie sam napis EC tez sugeruje, ze to ekonomiczna wersja klimy.
Niech sie inne tegie glowy wypowiedza