Witam, mam 124 300CE 12V z automatyczna skrzynia 4 biegowa i instalacja podtlenku LPG. Troche poczytalem na temat skrzyn biegow w tych autach ale nie znalazlem odpowiedzi.
Skrzynia niby dobra ale mam wrazenie ze niekiedy szarpie przy zmianie biegow ( jest wyczuwalny moment zmiany biegu przez bardzo delikatne szarpniecie, jest to normalne? - Macie tak u siebie? ). Co dziwne nie szarpie na zimnym silniku ( skrzyni ).
Biegi wchodza wszystkie, dzialaja redukcje, kick-downy i inne bajery. Przeguby elastyczne na wale wymienione na nowe, poloski OK, dyfer rowniez.
Czy moze winny byc zbyt niski poziom oleju? Na bagnecie mam oleju do "pierwszej kreski" a podejrzewam ze powinno byc po srodku. Jak kupowalem auto to poziom byl OK i biegi tez wchodzily ( tak mi sie wydaje, bo mam wrazenie z drugiej strony ze to juz przewrazliwienie

) plynniej. Od tego czasu juz troche minelo, a i skrzynia sie delikatnie poci wiec wiem gdzie ubywa.
1. Olej w skrzyni sie wymienia?
2. Jak dolac oleju? - Mozna przez rurke od bagnetu?
3. Olej koloru czerwonego - jaki olej kupic aby dolac? ATF II?
Pytania moze i glupie ale pierwszy taki moj kontakt z automatem i wolalbym dmuchac na zimne.
Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam!