MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 02, 2025 11:45 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
Klubowicz

Numer GG: 267496
... taksówkarzy czy innej grupy kolesi? Wystarczy trochę śniegu i temperatury ok. 0oC, a W-wa już sparaliżowana. Drogowcy tłumaczą się, że z powodu korków powstałych na skutem złych warunków atmosferycznych piaskarki i pługi nie miały jak przejechać :o A g... prawda :evil: - wystarczyło wyjechać wcześniej, bo warunki atmosferyczne jednoznacznie wskazywały na to, co się będzie działo. Ale gdzie tam - za rok możemy spodziewać się tego samego, bo barany piastują takie czy inne stanowiska :evil: [szalone] . Normalnie wracam do domu ok. 40 minut [cool] - dziś były to ponad 3h po skutej lodem nawierzchnii :evil: [szalone] . Ja domagam się zwolnienia mnie ze wszelkich podatków [zlosnik]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

wiarus junior

Dziwne ze jestes warszawiakiem a nie wiesz'' ze korki sa tam normalne ''[zlosnik] cyt.z wczorajszej wypowiedzi jakiejs waznej Pani z warszawskich sluzb publicznych.Wystarczy tak powiedziec i sie jest usprawiedliwiony.Jakie to proste.

Zastosowanie do Diesla OR pozwala zmniejszyć o połowę ilość dwutlenku węgla. Przy spalaniu oleju roślinnego siarki nie ma,powstaje o 80 procent mniej cząstek stałych. Na nich osadzająsię węglowodory aromatyczne wywołujące choroby nowotworowe.
W123 200D

Klubowicz

Numer GG: 267496
Irek pisze:
Dziwne ze jestes warszawiakiem

Wypraszam sobie takie epitety :evil: Nigdy nie byłem i nie zamierzam być warszawiakiem [zlosnik] Nie dziwię sie poza tym temu , co sie dzieje, bo rzeczywiście co roku zjawisko się powtarza, tylko boleję nad głupotą wymienionych juz wcześniej baranów, że nie próbują zmienić sposobu myslenia i działań odp. służb [szalone] Właśnie wstałem, na termometrze +1oC, a przed chwilą zaczął padać śnieg - niczego dobrego to nie wróży [szalone] O ile w nocy pługo-piaskarki nie zrobiły porządku, to dziś również nie będzie wesoło [szalone]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

oj Sebian
widze, ze dzis wstales lewa noga [zlosnik]
nasi drogowcy faktycznie sie czesto opier..,.., ale na ich usprawiedliwienie moge dodac, ze jak w nocy spadlo 25 cm sniegu i pada dalej, to nie za duzo mozna wskorac...
DE sa podobnym przykladem
niemniej jednak nalezy na kogos klac i psioczyc, a drogi to ich kompetencje, wiec sprawa prosta [zlosnik]

wolny wakat na beczkę :)

wiarus junior

Sebian pisze:
Wypraszam sobie takie epitety :evil:

Sorry wielkie :P Naczytalem sie bzdur o warszawskich korkach,slizgawicy itp. i myslalem ze to tylko stolica ma te problemy.
Tym bardziej ze jestem w DE a tu sniegu nawet na lekarstwo.

Zastosowanie do Diesla OR pozwala zmniejszyć o połowę ilość dwutlenku węgla. Przy spalaniu oleju roślinnego siarki nie ma,powstaje o 80 procent mniej cząstek stałych. Na nich osadzająsię węglowodory aromatyczne wywołujące choroby nowotworowe.

W123 200D

wiarus junior
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
... taksówkarzy czy innej grupy kolesi? Wystarczy trochę śniegu i temperatury ok. 0oC, a W-wa już sparaliżowana. Drogowcy tłumaczą się, że z powodu korków powstałych na skutem złych warunków atmosferycznych piaskarki i pługi nie miały jak przejechać :o A g... prawda :evil: - wystarczyło wyjechać wcześniej, bo warunki atmosferyczne jednoznacznie wskazywały na to, co się będzie działo. Ale gdzie tam - za rok możemy spodziewać się tego samego, bo barany piastują takie czy inne stanowiska :evil: [szalone] . Normalnie wracam do domu ok. 40 minut [cool] - dziś były to ponad 3h po skutej lodem nawierzchnii :evil: [szalone] . Ja domagam się zwolnienia mnie ze wszelkich podatków [zlosnik]

Witam. A u ciebie w miasteczku też były złe warunki jazdy? :lol:

Pozdrawiam Marcin [oczko]

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Tiaa... Ja korek ominąłem, gdy na Belwederskiej autobusy stanęły - slisko było i nie mogły podjechać [zlosnik] ... Efekt - droga zablokowana, piesi z buta, a samochody stoją w korku... Zarąbiście jedzie się pod prąd Belwederską, pomiędzy powykręcanymi na boki autobusami [zlosnik] [cool] ... A pługi widziałem 2 (słownie: dwa), a jechałem przez pół miasta !!!!

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Wczoraj , moja codzienna trasa dom - Pruszków i z powrotem (18-20km) zajęła mi 2 godziny!!!!!!!!! Powód - oblodzony wiadukt w Pruszkowie a na nim Tir w poprzek drogi. W czasie godzinnego korka widziałem dwa pługi z piaskarką na "grzbiecie" które szerokim łukiem ominęły całe zamieszanie, policji która pomogłaby objechać rozkraczonego tira też zero.
Panowie, nie łudźmy się, w tym kraiku już nigdy nie będzie normalnie.

Tytuł:
wiarus senior

Stawros pisze:

... Będzie, będzie! Trzeba zabrać się do roboty od podstaw, zaczynając od siebie, swoich najbliższych itd. Krok po kroku. Edukować innych. Uczyć się samemu. Pomagać słabszym. Okazywać inicjatywę. Udzielać się społecznie. Chodzić na wybory, zaczynając od swojej Wspólnoty Mieszkaniowej czy Spółdzielni, poprzez wybory samorządowe a kończąc na wyborach parlamentarnych. Wyniki przyjdą same. Natomiast od narzekania na pewno nic się nie poprawi. :-))

PS. Na marginesie mam pytanie: skoro wczoraj gdzieś od 14 wzwyż, literalnie całe miasto stało zakorkowane, to jak miały jeździć pługi czy solarki?

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

PK2 pisze:

PS. Na marginesie mam pytanie: skoro wczoraj gdzieś od 14 wzwyż, literalnie całe miasto stało zakorkowane, to jak miały jeździć pługi czy solarki?

Przeczytaj dokładnie, jeździły tylko ch.. wie po co? Co do wyborów i innych tego typu pierdół to mozemy pogadać na privie, bo na forum nie używamy słów powszechnie uznawanych za obelżywe oraz nie uprawiamy polityki.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Ja wracałem z ulicy Chełmżyńskiej do Rembertowa Kią Pregio Van 6 z towarem. Normalnie zajmuje mi to max 12 MINUT. Tym razem wracałem przez 1,5 godziny. Niezła proporcja co? Na dodatek Kijanką nie da się jechać w zime po prostu nie da. Nie mogłem ruszyć z miejsca na skrzyżowaniu. Wrzuciłem 1 i bez gazu puszczam sprzęgło a tu mi mieli na "szklance". Na dwójce bez gazu to samo. W końcu szarpałem jedynką ażmnie bujnęło i ruszyłem. Często mnie rzucało na boki i woziło po jezdni BEZ DODAWANIA GAZU!!! Z Mercedes nie mam tego problemu, jakoś potrafię i ruszyć i wychamować i wyprowadzić z poślizgu. Kia ma tył napęd i silnik z przodu więc tyłek jest leciutki i robi co chce. Dobra to tyle z mojej strony. Pozdrowienia i życzę rozwagi i bezkolizyjności.

503 076 116

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

PK2 pisze:
Stawros pisze:

... Będzie, będzie! Trzeba zabrać się do roboty od podstaw, zaczynając od siebie, swoich najbliższych itd. Krok po kroku. Edukować innych. Uczyć się samemu. Pomagać słabszym. Okazywać inicjatywę. Udzielać się społecznie. Chodzić na wybory, zaczynając od swojej Wspólnoty Mieszkaniowej czy Spółdzielni, poprzez wybory samorządowe a kończąc na wyborach parlamentarnych. Wyniki przyjdą same. Natomiast od narzekania na pewno nic się nie poprawi. :-))

Dobrze prawisz.
Trzeba zaczac od wlasnego podworka.
Stawros, nie chodzi tu wcale od polityke, o rzadzacych takich czy innych. Grunt to zaczac robic cos by zmienic na lepsze przynajmniej najblizsze otoczenie, a nie siedziec i narzekac w kolko, jak to czyni wiekszosc naszego spoleczenstwa.
Bez urazy oczywiscie [cool]

[url=http://tinyurl.com/ynncqo]C wie cool[/url]
[url=http://tinyurl.com/yqlveg]T wie toll[/url]
[url=http://tinyurl.com/29p2sb]V wie volksschubkarre[/url]
[url=http://tinyurl.com/26282p]W wie... volvo[/url]

Tytuł:
wiarus senior

Cieszę się Misiek, że mnie dobrze zrozumiałeś :-)

Pozdrawiam.

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

misiek pisze:

Dobrze prawisz.
Trzeba zaczac od wlasnego podworka.
Stawros, nie chodzi tu wcale od polityke, o rzadzacych takich czy innych. Grunt to zaczac robic cos by zmienic na lepsze przynajmniej najblizsze otoczenie, a nie siedziec i narzekac w kolko, jak to czyni wiekszosc naszego spoleczenstwa.
Bez urazy oczywiscie [cool]

Niestety, ale wszystkie tego typu zdarzenia, w którymś tam miejscu o politykę zahaczają. Gdyby mieszkańcy tego czy innego miasta wybrali w wyborach innego burmistrza, to ten na stanowisku dyrektora firmy zapewniającej odśnieżanie miasta, postawiłby kogoś kompetentnego a nie kolesia i ten kompetentny , jadąc o 6.30 do roboty wiedziałby że, najpierw to trzeba wziąć 100 kg. soli i posypac wiadukt bo inaczej to o 9 rano całe miasto stanie itd. itd. No i tutaj faktycznie jest nasza, czyli obywateli , rola do spełnienia, tylko co mamy robić jeżeli od czternastu lat jesteśmy permanentnie oszukiwani? Wybieramy ludzi którzy zaraz po wyborach przechodzą większą metamorfozę niż larwa w motyla.
Można tu powiedzieć że jeżeli czuję się od tylu lat oszukiwany to sam powinienem stanąć do wyborów i zacząć robić porządki, otóż nic bardziej mylnego. Staram się być człowiekiem odpowiedzialnym i to właśnie moja odpowiedzialność mówi mi że ja do rządzenia się nie nadaję, a tego właśnie brakuje większości naszych "rządzicieli".
Zmieniać na lepsze najbliższe otoczenie - powiadacie - proszę bardzo: dwa-trzy lata temu zostałem skarbnikiem osiedlowego komitetu do spraw budowy sieci kanalizacyjnej. Nasze zadanie polegało na zebraniu w ciągu roku, niezbyt wygórowanego wkładu od mieszkańców, informowanie ich o postępach w pracach itd. a potem przelaniu pieniędzy na konto gminy i rozliczenie się. Kanalizacja to jedyne medium na osiedlu którego brakowało, więc ludzie wpłacali chętnie i szybko. Gdzieś po 4-5 miesiącach zostałem zjopany przez pewnego dziarskiego staruszka że to skandal trzymać ludzi pieniądze tyle czasu i on rząda odsetek, a tak wogóle to jesteśmy bandą złodzieji i poda nas do sądu. Na nic było tłumaczenie że, jeżeli miał rok czasu na wpłacenie to mógł to zrobić dwa dni przed terminem, a nie dwa dni po założeniu przez nas konta itp.
Za zmarnowany czas, paliwo,godziny przed komputerem (robienie kupy list i zestawień dla gminy) zostałem miejscowym przekrętem :roll:
Wiecie co? - ja już chyba nie chcę zmieniać najbliższego otoczenia na lepsze :cry:

Tytuł:
wiarus senior

Twoje żale i pretensje są jak najbardziej uzasadnione. Ale między innymi do nas należy przyjęcie postawy "nieprzejmowania się" głupotą ogółu i robienie swojego. Nie za bardzo mamy tu inne wyjście :-)

Pozdrawiam.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00