MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt lip 18, 2025 12:42 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

U niego na placu jest kilkadziesiąt sztuk duńskich "Wolfów". Część do naprawy, część jako dawcy. Zapewne ma 1-2 szt gotowe do kupienia od ręki.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
sneer pisze:
Sebian pisze:
Zapewne dlatego, że to jednak drogie w zakupie auta, i dlatego stanowią mniejszy procent wśród użytkowników/posiadaczy aut terenowych.

niezupelnie. gelendziarze jezdza na osobne imprezy, nie mieszają się z motłochem.

No to teraz pojechałeś po bandzie [zlosnik]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

no i rozmawialem, no i moze zalozyc wspomaganie ukl.kierowniczego - nawet na zyczenia automatyczna skrzynie biegow dla "luksusu", nawet silnik OM617

ale to wyskoczy ok. 25 kzl

i sam nie wiem co myslec, skoro GR 10-15kzl

"Szkoda Ziutka. Dobry był z niego herbatnik. Mógł jeszcze pożyć..."

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Sebian pisze:

no, pojechalem, ale to poniekąd prawda. dwa bardzo nieeleganckie epizody, ktore obserwowalem z niesmakiem z bliska. Raz to bylo chamskie porzucenie chlopakow w potrzebie; rozumiesz, 2000 km od domu znajomym padl alternator, mija ich ekipa 4 gelend z Polski, zatrzymuja sie - na propozycje zamiany na pare godzin akumulatora i wspolnej podrozy panowie sie pozegnali i pojechali. Innym razem - organizatorzy czegos o nazwie Wyrypa Romana czy jakos tak, bardzo bezczelnie podp... roadbooka Miskowi i Cześkowi, ktorzy na potrzeby komercyjnej bylo nie bylo imprezy pracowicie i bardzo rzetelnie odbebniali co roku rekonesans przed impreza.

oczywiscie - jak kazde uogolnienie jest krzywdzace dla jednostek; z pozytywnie zakreconych gosci kojarze Drako (mieli z ojcem genialnie wyremontowanego Wolfa) czy taka ekipe, ktora odkupila fajoska, zielony metalic gele po gen. Polko. Mimo wszystko jednak, jakis tam absmak i prawidlowosc jest. <br>Dodano po 6 minutach.:<br>
Nilovitz pisze:
no i rozmawialem, no i moze zalozyc wspomaganie ukl.kierowniczego - nawet na zyczenia automatyczna skrzynie biegow dla "luksusu", nawet silnik OM617

ale to wyskoczy ok. 25 kzl

i sam nie wiem co myslec, skoro GR 10-15kzl

jesli trafisz GRa z niezajezdzonym silnikiem za 10-15k to pewnie bedzie lepszy wybor. GR to jednak wygodny daily car. W terenie Wolfowi ustapi, bez dwoch zdan. Skurczybyk jest po prostu piekielnie ciezki. Fakt, sam mam problem z Gelą. Wyprowadzam się, mam nadzieje, na wies, i kombinuje drugi samochod, 4x4 zeby w zimie w razie czego moc sie wydostac i szejka do asfaltu dociagnac na sznurku [zlosnik] no i mnie jednak troche odrzuca wydanie 40k na 20 letnia gele, skoro za ta kase moge miec 10 letniego patrola w swietnym stanie czy 6 letniego pickupa.

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
sneer pisze:
Sebian pisze:

no, pojechalem, ale to poniekąd prawda. dwa bardzo nieeleganckie epizody, ktore obserwowalem z niesmakiem z bliska. Raz to bylo chamskie porzucenie chlopakow w potrzebie; rozumiesz, 2000 km od domu znajomym padl alternator, mija ich ekipa 4 gelend z Polski, zatrzymuja sie - na propozycje zamiany na pare godzin akumulatora i wspolnej podrozy panowie sie pozegnali i pojechali. Innym razem - organizatorzy czegos o nazwie Wyrypa Romana czy jakos tak, bardzo bezczelnie podp... roadbooka Miskowi i Cześkowi, ktorzy na potrzeby komercyjnej bylo nie bylo imprezy pracowicie i bardzo rzetelnie odbebniali co roku rekonesans przed impreza.

A to sk*****. Nóż się w kieszeni otwiera :evil: Faktem jest, że różni ludzie jeżdżą różnymi gelendami. Nie ukrywam, że wolę towarzystwo tych, którzy wiedzą, co to takiego integracja i pomoc, a stronię od kolesi, po których spodziewać można się przytoczonego przez Ciebie zachowania. To temat rzeka, który znam nieco z autopsji, na długie piwne wieczory. Znam - na szczęście lub niestety - przedstawicieli obydwu tych grup [szalone]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Ja z racji krótkiego posiadania Land cruisera HJ60, wiele nie mogę się wypowiedziec, ale jestem zaskoczony szczególnie silnikiem, niewiadomo ile ma przejechane, licznik zatrzymał się na 500tyś km, ale nie bierze ani grama oleju, pali na dotyk i najważniejsze nie ma zadnego turbo.
W terenie tez jestem zdziwiony jak taka krowa przecina bagna i wzniesienia, szkoda jedynie ze nie ma blokad, bo byłby to istny czołg

Ex:W124 230 TE 86r.;W124 300 CE 89r.; W123 300 D 78r.; W124 300 CE 24V

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Nilovitz pisze:

Ja bym Sadowskiemu takich robót nie powierzał - zrobi to na "odwal się". Najlepiej kupić auto przed robotą i albo zostawić jak jest, albo samemu polakierować. Byłem u niego, widziałem jak to jest robione... <br>Dodano po 7 minutach.:<br>
sneer pisze:
dwa bardzo nieeleganckie epizody, ktore obserwowalem z niesmakiem z bliska. Raz to bylo chamskie porzucenie chlopakow w potrzebie; rozumiesz, 2000 km od domu znajomym padl alternator, mija ich ekipa 4 gelend z Polski, zatrzymuja sie - na propozycje zamiany na pare godzin akumulatora i wspolnej podrozy panowie sie pozegnali i pojechali.

To faktycznie q...stwo maksymalne. Ale niezależne od marki. Spotykałem się z odmową wyszarpania z opresji od posiadaczy wszelkich marek - teutońskich, ryżowych czy wyspiarskich. Cham jest chamem niezależnie czym jeździ.

Mi najlepiej jeździ się w towarzystwie osób "czujących bluesa", niezależnie od sprzętu. W mojej ekipie z którą dość często jeździmy są UAZy, Land Rovery, Honker, różne "Japcoki". Gelą przyjeżdżam tylko ja, chyba, że ktoś z gelenda.pl się zabierze na jazdy. Atmosfera super. Oczywiście docinki pod adresem mozliwości terenowych tego czy owego pojazdu lub też jego kierowcy są na porządku dziennym, ale nikt się nie obraża i wszyscy traktujemy to jako przyjacielskie docinki. Swoją drogą nieźle dopingują, a czasami usuwają pewne wewnętrzne blokady [hehe]

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

jednak padlo na GR, krotki, podniesiony... - przede wszystkim przez cene

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Nilovitz pisze:
jednak padlo na GR, krotki, podniesiony... - przede wszystkim przez cene

Pierwsza seria? RD28T?

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

padlo na takiego

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
postmajtek

Nilovitz pisze:
padlo na takiego

Jako nieznający się w temacie :oops:

2 pytanka -

Co to za nadkola ?

Co to za oponki ?

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

nadkola sa z gumy, azeby mozna bylo je obcierac do woli, opony 37" maxi

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

jednak gelenda chowala by sie do tego partola

bez urazy dla posiadaczy gelend, ale... wymiata moje auto w blocie

azeby gelenda tak wymiatala to i zakup 20 kzl + 10 kzl dopiero cos by pomoglo (moze) - no i komfort w stosunku do WOLFa... nieporowalny

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Nilovitz pisze:
jednak gelenda chowala by sie do tego partola

bez urazy dla posiadaczy gelend, ale... wymiata moje auto w blocie

azeby gelenda tak wymiatala to i zakup 20 kzl + 10 kzl dopiero cos by pomoglo (moze) - no i komfort w stosunku do WOLFa... nieporowalny

Pewnie :) Ale jak by do Geli wrzucić 37" to Patrola by objechała lub szła równo. A komfort oczywiście nieporównywalny na korzyść Patrola, ale jak by porównać do cywilnej G to znowu Mercedes górą :)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Bukol pisze:
Pewnie :) Ale jak by do Geli wrzucić 37" to Patrola by objechała lub szła równo. A komfort oczywiście nieporównywalny na korzyść Patrola, ale jak by porównać do cywilnej G to znowu Mercedes górą :)

ale cena czyni cuda

wazne by sie dobrze bawic,
i dzis bawilem sie z chlopakami z suzuczkami, troche bylo mi ich zal jak wzdychali :), jak trudzili sie w blocie, choc i tak dawali dzielnie rade
a przede wszystkim: podstawa to OPONY

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00