O to mniej wiecej chodzilo. Dzieki chlopaki!
Jakos przebrne przez ta instrukcje po angielsku. Mam nadzieje, ze mi tylko kluczy nie zabraknie, bo cos tych torxów to ja u siebie za duzo nie widze
Przy V8 widzialem, ze chlopaki sciagaja cale walki rozrzadu, tutaj widze ze nie jest tak wesolo. No nic, mam nadzieje ze jakos sobie poradze
Dzieki raz jeszcze i szykujcie cierpliwosc na moje pytania
Pozdrawiam! <br>
Dodano po 11 godzinach. 44 minutach.:<br> No dobra. Przebrnalem przez instrukcje rozbiorki i mam kilka watpliwosci:
1. Po pierwsze i najwazniejsze, nie ma tam slowa o ustawieniu silnika na znaki przed demontazem glowicy. Przeciez MB nie jest tak wspanialy, ze walek rozrzadu chodzi niezaleznie od wału

. Gdzie i co ustawic, zeby pozniej dobrze poskladac? (moze zaznaczyc markerem na wale i kole zebatym pozycje?).
2. Z tego co widze, lepiej wyjac walek rozrzadu niz odkrecac od niego samo kolko. Dobrze to rozumiem?
3. Jaka kolejnosc odkrecania/zakrecania srub mocujacych glowice? O momenty zapytam pozniej

.
4. Co oznacza: "Testujesz śruby mocujące na rozciągnięcie - najlepiej wymienić na nowe." Które śruby i osochozi?
5. Czy odkrecac kolektor wydechowy od glowicy czy jednak mordowac glowice wraz z nim? Boje sie, ze powykrecam z glowicy te szpilki a poznie beda sie same wykrecaly w trakcie eksploatacji..
6. Kolektor dolotowy wraz z calym wtryskiem widze ze mozna zostawic na miejscu. Dobrze to rozumiem? Da rade dojsc do wszystkich srub mocujacych ten kolektor do glowicy bez zdejmowania aparatury wtryskowej wraz z klapą?
Ciąg dalszy pytań nastąpi. Prosze o odpowiedz na szybko na ostatnie pytanie. Jesli nie musze sciagac wtrysku to dzisiaj bym go zalozyl spowrotem, sprawdzil czy wszystko dobrze chodzi i wymyl silnik dokladnie z calego syfu 18-letniego.
Pozdrawiam!