Witam wszystkich ,
jako że moja miłość do mercedesów zaczęła się od zielonego w123 240D Postanowiłem więc z wdzięczności poświęcić trochę swoich funduszy i mnóstwa czasu , aby uratować choć jeden taki egzemplarz przed złomowaniem i zatraceniem. Przeglądam oferty sprzedaży 123 i widzę że te najtańsze oferty trafią prawdopodobnie do jakiegoś rolnika co świnie będzie woził albo gówniarza , który przyciemni szyby folią z allegrosza na wydech założy starą rynnę. Jako że zapału mi nie brakuje a i co nieco potrafię zdziałać samemu (blacharka , lakier, drobna mechanika) Postanowiłem przygarnąć jeden z tych zapuszczonych egzemplarzy . Powiecie pewnie że za 2 tysiące to tylko trupy są , no ale ja wyzwań się nie boję

Tylko na razie krucho u mnie z czasem , ale jak tylko uporam się z magisterką to zacznę wcielać swój plan w życie . Myślę o tym żeby kupić coś teraz puki nie jest dla niektórych za późno. Powiecie pewnie że lepiej kupić coś za np 6 tys . ale w takim stanie jak ja go chce mieć potem to każdą jedna sztukę trzeba rozebrać na części pierwsze więc co za różnica , tym bardziej że mam na razie ważniejsze wydatki. Chciałbym po prostu kupić taki egz. który będzie w jak największym oryginale jeśli chodzi o środek , i o to żeby miał w miarę zdrowe serducho . Chciałbym poznać wasze opinie na ten temat . Czego powinienem szukać (silnik) Gdzie znaleźć dokładne informacje na temat różnic w seriach , Dzięki z góry za wszelakie opinie .
P.S. Szczególnie za te negatywne

Pozdrawiam serdecznie Marcin