maxtro pisze:
PanKot pisze:
A tak na marginesie to szukanie własnego silnika na Giełdzie dało pozytywny rezultat.
Nie mów, że znalazłeś silnik o tym, danym numerze seryjnym?
![[szok]](./images/smilies/szok.gif)
Co do capsułty na auto, to myślę, że to idealny pomysł, jeśli ktoś nie ma garażu. Chociaż z drugiej strony za taką kwotę to można już jakiegoś blaszaka postawić ...
Blaszak trochę szpeci.
W garażu to teraz "mieszka" cement, farby, jakieś deseczki i cała masa innych rzeczy.
Ale mieszkają też 4 silniki 2,3 MB. Tak mi się jakoś kupiły.
Jeden z klubowiczów potwierdził, że ma mój silnik - myślę, że zadrwił ze mnie - ale nie o to chodzi. Za sprawą tej sytuacji z forum - mechanik, który obsługiwał autko u poprzedniego właściciela przyznał się, że nie chciało mu się naprawiać silnika a miał akurat 102.. 1,8ccm to zamienił (za sporą kasę !!!). Później oryginalny naprawił za grosze i sprzedał. Zarobił podwójnie.
A wcześniej oficjalnie mówił, że sinik był nienaprawialny i oddał go na złom. Podobno zwrócił poprzedniemu właścicielowi jakąś kasę - nic mi do tego ale ja uzyskałem jakiś taki wewnętrzny spokój i zacząłem na sprawę silnika patrzeć w inny sposób. pogodziłem się z tym, że nie będę miał 100-procentowego oryginału - ot, to jest ten "pozytywny rezultat".