kielbik pisze:
bagry4 napisał(a):
zostało wystawione na sprzedaż przez ubezpieczalnie, czy też komis za 2100EU!
Podstawy do kalkulacji wiekszosci handlarzy sa nieprzewidywalne - w kazdym razie nie maja zbyt wiele wspolnego z wolnym rynkiem (prawami popytu i podazy) .
Też tak uważam ale załączam fotę tej okazyjnej oferty (była w schowku).
kielbik pisze:
voytas napisał(a):
Nie wiem czy komplet niemieckich papierów podnosi jej poziom fajności?
Gdyby byl komplet to moim zdaniem tak, ale na zdjeciu widac zestaw podstwawowy, bez ktorego nie masz po co wybierac sie do wydzialu komunikacji.
Napisałem do poprzedniego ownera - może się ujawni i przekaże jakieś książki... A komplet jest ponadpodstawowy
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
, bo są kwity z przeglądów z 2005 z informacjami o usterkach? Przetłumaczy mi ktoś biegły w niemieckim, o co kaman?
kielbik pisze:
Na twoim miejscu bardziej przejmowalbym sie nadmiarowym wlacznikiem przy dzwigni zmiany biegow i cala zwiazana z nim "infrastruktura" niz nadmiarowym klaksonem
Gazoprzełącznik jest dość estetyczny - jakoś mnie nie razi. Być może instalacja jest sprawna, myślę, że na tą chwilę lepiej mieć lub nie.
[quote="desperado"]bagry4 napisał(a): Czy da się stwierdzić na podstawie tych wszystkich informacji po jakim klawiszu jest ta dziura?
Wg mnie (i na podstawie tych wszystkich informacji) wyglada na to, ze jest to dziura po zaslepce .
Cieszy mnie to, że dziura jest po zaślepce - może ktoś z Was wysłałby mi taki plastik pod choinkę? Czy w ASO sprzedają takie drobiazgi - kupował już ktoś?
Poszukuję dobrej, czarnej tkaniny oparcia do III serii (kod 051) - sprawdźcie proszę swoje zapasy!